kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Meğer tebrik etmiş

Yargı mensupları ve üniversite hocaları, askerle ne görüşür? Bir kere değil, iki kere değil. Hep dirsek teması halindeler. Son olarak, izlendiği iddiaları ile gündeme taşınan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün, 4 Mart 2008' de, saat 17.00'de Kara Kuvvetleri'ne giriş yaptığı ve bir saat 15 dakika Komutanlık'ta kaldığı ortaya çıktı.
Yukarıdaki iddia, Taraf gazetesinin 13 Haziran 2008 nüshasında yer alıyor. Gene aynı gazeteye sızan gizli belgelerden, 15 rektörün, 19 Eylül 2003'te, daha sonra darbe hazırlığı içinde olduğunu öğrendiğimiz Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'u da ziyaret ettiği anlaşılmıştı. Şu anda, Jandarma İstihbarat'ın bünyesinde, 28 Şubat'taki Batı Çalışma Grubu'na benzer Cumhuriyet Çalışma Grubu'nun faaliyet içinde olduğunu, insanları fişleyip, bilgi topladığını da biliyoruz.
Osman Paksüt, Taraf'ın haberini doğruladı "Evet görüştüm. Kuzey Irak operasyonunun tamamlanmasından hemen sonraydı; tebrike gittim" dedi. Tam 1 saat 15 dakika tebrik etmiş! Anayasa'nın 138'inci maddesine aykırı bir tavır içinde olacak değildi ya! Bu buluşma, türban davası sonrasına ve AK Parti hakkında dava açılmasının arifesine denk gelen bir süreçte gerçekleşse bile, kimsenin aklına, "yargı organlarına talimat verilemez, tavsiye ve telkinde bulunulamaz" hükmünün çiğnendiği gelmemeli. Gerçi, 10 Haziran 1997'de, Anayasa Mahkemesi üyeleri Genelkurmay Başkanlığı'na gidip, görülmekte olan Refah davası sırasında, "irtica" brifingi almışlardı. Ama, elimizde, bu gibi brifinglerin tekrarlandığına dair kanıt yok. Kuzey Irak operasyonu, Anayasa Mahkemesi'ni çok yakından ilgilendirdiği için, telefon tebriki ile yetinmeyip, makamda ziyareti, herhalde makul karşılamak gerekiyor.