kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cihan Kamer'in yeni şirketi MyJet Havacılık 10 jet ile 2009 yılı başından itibaren hava taksi uygulaması başlatıyor. Şirketin hedefi bakım onarımda da yer almak.

Myjet 'taksimetreyi' 3 bin $'dan açacak

Hacer GEMİCİ
Hacer GEMİCİ
Bu yılın sonunda 10 jet ile havada taksi hizmeti vermeye hazırlanan Cihan Kamer'in Myjet'i 2010 yılına kadar jetlerinin sayısını 120'ye çıkarmak istiyor. Jet uçağın bir saati ise yaklaşık olarak 3 bin dolar olacak..
Atasay'ın patronu Cihan Kamer'in yeni şirketi MyJet Havacılık, 2009'un başında 10 jet ile 'taksi jet' hizmeti vermeye hazırlanıyor. 7. Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı Airex'te konuştuğumuz MyJet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ekim Alptekin, hizmet anlayışlarının mevcut hava taksi işletmelerinden farklı olacağını dile getirerek, "2010 yılına kadar 120 tane hafif jetimiz olacak. Şu anda pervaneli uçakların saatlik kiralama fiyatı 3 bin 500-4 bin dolar. Bizim fiyatımız bunların da altında olacak" dedi ve kesin olmamakla birlikte saat ücretinin 3 bin dolarlardan başlayabileceğini dile getirdi. Amerikalı firmadan Eclipse 500 olarak ifade edilen ilk jet uçağını teslim alan ve ağustos ayından itibaren de kademeli olarak diğer uçakları almaya başlayacak olan Myjet, işe başlamak için Avrupa Sivil Havacılık kurumundan havacılık sertifikasyonun çıkmasını bekliyor. Amerika'dan sertifikasyon aldıklarını ve yıl sonuna kadar Avrupa'dan da gerekli izinlerin çıkmasını beklediklerini dile getiren Alptekin, "Peki taksi jet hizmetinizden kimlerin yararlanmasını bekliyorsunuz?" sorusuna da, "Televizyon ilk çıktığında lükstü belki, ya da cep telefona da öyle görüldü. Ama biz yoğun bir talep olacağına inanıyoruz ve burada gelecek görüyoruz" yanıtını verdi.

DÖRT YOLCU AYNI FİYATA
Myjet Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Göksal da fuarda şimdiden 5-10 kişi ile görüşme yaptıklarını dile getirerek, " Hatta İzmirli bir tekstilci yılda 55 saat kullanmak üzere bir ön anlaşma yapmak istedi" değerlendirmesinde bulundu. Göksal, Myjet'in Türkiye'de ve Avrupa'da çok hafif olmaları ile bilinen ve şu anki fiyatı yaklaşık 2 milyon dolar civarında olan Eclipse 500'lerle hizmet vereceğini dile getirerek, "Uçakta iki pilot bulunacak. Bu uçakların yazılımı da pilot olarak görüldüğü için böyle bir durumda üç pilot ile havalanılmış olacak. Pilotların dışında dört yolcu alınabilecek ve saat fiyatı kişiye göre değişmeyecek. Sadece kişisel uçuşlar değil, başta sağlık ve sigorta kurumları olmak üzere birçok şirket ile de birlikte çalışma yapmaya hazırlanıyoruz" dedi. 2007 Mayıs'ta kurulan Myjet Havacılık, taksi jetin yanı sıra bakım-onarım, kiralama-satış ve pilot eğitimleri konusunda da hizmet verecek. 800 metre piksi olan havalimanlarına rahatlıkla inebilecek olan uçakların ana merkezi ise Çorlu Havalimanı'nda olacak. Operasyonlar sadece Türkiye ve Avrupa ile sınırlı kalmayıp Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler'e de uzanacak.