kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Çek Cumhuriyeti'nin file bekçisi Petr Cech, EURO 2008'in en iyi kalecileri arasında...

'Yazı tura atalım'

Rakibimiz Çeklerin kalecisi Petr Cech, Türkiye maçının penaltılara kalması yerine yazı tura atmanın daha iyi olacağını söyledi..
EURO 2008 son grup maçımızda yarın karşılaşacağımız Çek Cumhuriyeti'nin başarılı file Bekçisi Petr Cech, SABAH'a özel açıklamalarda bulundu. Petr Cech, "Türkiye ile çok zor bir maç oynayacağız. Üst tura çıkma şansı penaltılara da kalabilir. Herkes beni göstererek takımımızın rakibimize göre daha şanslı olacağını düşünüyor. Ama ben bir garanti değilim. Futbolda hiçbir zaman garanti yoktur. Dünyada bir çok kritik maç bu şekilde penaltılara kalmıştır. Ve penaltılarda başınıza her şey gelebilir. Ben yalnızca elimden geleni yapmaya çalışacağım" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE ÇIKIŞ İÇİNDE'
Gruptan çıkmaya kararlı olduklarını söyleyen Petr Cech, "Takım olarak maçın penaltılara kalmasını istemiyoruz. 90 dakika içinde bir üst tur biletini almaya kararlıyız. Karşılaşmanın penaltılara kalmasındansa yazı tura atılması bizim için daha yararlı olur" dedi. Milli Takımımız'ın file bekçisi Volkan Demirel'in de çok iyi bir kaleci olduğunu söyleyen Cech, "Bu mücadelenin sonunda o da benim gibi kader adamı olabilir. Ama dilerim iş bu noktaya gelmez ve maçı biz kazanırız. Türkiye Milli Takımı son yıllarda çok önemli bir çıkış yakaladı. Bu nedenle takım olarak çok dikkat davranacağız. Türklerin iyi bir takıma sahip oldukları gibi başarıya aç ve heyecanlı olduklarının da farkındayız. Fakat biz böyle maçlara ve turnuvalara daha fazla alışkın olan bir takımız. Bunun avantajını en iyi şekilde kullanıp galip geleceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.