kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Benimle sorunu olsa ceketini alıp giderdi!

Federasyon Başkanı Doğan, Terim'le bir sorunu olmadığını belirterek, "Hocamız adam gibi adamdır Aramızda bir sorun olsa ceketini alıp giderdi. Ne olursa olsun onunla devam edeceğiz" diye konuştu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Benimle sorunu olsa ceketini alıp giderdi!
Federasyon Başkanı Hasan Doğan, teknik direktör Fatih Terim ile aralarında sorun olduğuna dair gündeme gelen iddialara açıklık getirdi. Doğan, Milli Takım'ın kampında gazeteciler ile yaptığı sohbet toplantısında konu Fatih Terim'le aralarının açık olduğu iddialarına gelince şunları söyledi: "Fatih Terim adam gibi adamdır. Aramızda bir sorun olsa ceketini alıp giderdi. Demek ki menmun ve görevinin başında. Terim ile ne olursa olsun yola devam edilecek ve herhangi bir kulübe transferine izin verilmeyecek. Biz Türkiye Futbol Federasyonu olarak istikrardan yanayız. Hocamıza da çok güveniyoruz. Onunla da uzun yıllar çalışmak istiyoruz."

EŞ, DOST, AHBAP, ÇAVUŞ BİTTİ
14 Şubat'tan itibaren Türk futbolunda çok şey değiştiğini de belirten Doğan, "Eş, dost, ahbap, çavuş ilişkisi sona erdi. Dolayısıyla biz göreve geldiğimizde pek çok kişinin sadece kişisel nedenlerle, genel kuruldaki oy potansiyeli veya siyasi bir yapılanma nedeniyle işe alınmış olduğunu gördük. Onların bir kısmının sadece kişisel nedenlerle özel sözleşmelerle garanti altına alındığını ve Federasyonun zarara uğratıldığını gördük. Yine eski dönemlerde Futbol Federasyonunun yurt dışı kafilelerinde görevli olmayan kişilerin de bulunduğunu gördük. Bizim dönemimizde böyle bir şey olmaz. Federasyonun parası pulu emin ellerde" ifadesini kullandı.

MEDYA KILIĞINDA PARALI TETİKÇİ
Başkan, medya kılığında paralı tetikçiler olduğunu da söyleyerek, "Bunları gayet iyi biliyoruz. Bunlarla mahkemede hesaplaşacağız" dedi.

Parası olan küfür etsin
HASAN
Doğan, Şansal Büyüka'ya da yeni sezona dair önemli açıklamalar yaptı. Küfüre karşı büyük savaş açtıklarını belirten başkan şunları söyledi: "Artık küfürlü tezahüratlara seyircisiz oynama cezası verilmeyecek. Bu tür durumlarda kulüplere çok ağır para cezası vereceğiz. Sadece güvenlik nedeniyle sorun oluşturan veya yarıda kalan maçlardan dolayı kulüplere tarafsız sahada oynama cezası verilebilecek. Ancak bu cezalar eskiden olduğu gibi Antalya, İzmir, Ankara gibi büyükşehirlerde değil, Erzurum, Siirt gibi sert iklimlere sahip doğu şehirlerinde oynanacak. Statlara özel bir kamera düzeni takılacak. Bunun için bir Fransız şirketiyle temas halindeyiz. Küfür eden taraftar bir dakika içinde bulunacak."

Collina kabul etmedi
Doğan, ünlü hakem Collina'ya teklifte bulunulduğunu da söyleyerek, "Collina'ya Türkiye'de görev yapması için teklifte bulunduk. Bilgilerini hakemlerimize aktarmasını istedik. Fakat Collina, İtalya Futbol Federasyonu'nda görevli olduğu için bunu kabul etmedi. Ancak Collina Türk hakemlere verilecek 4-5 seminere katılacak" şeklinde konuştu.

Hakemlere mentor!
Federasyonun yeni sezonda düşündüğü diğer bazı önemli değişiklikler ise şunlar:
1 FUTBOLCULAR sigorta edilecek ve sosyal güvence altına alınacak. Sporcuların sigorta primlerini TFF ödeyecek. Oyuncuya sakatlık döneminde kulübü değil TFF para verecek.
2 SÜPER Lig hakemlerinin sayısı 37'den 20'ye inecek. Bank Asya 1. Ligde maç yöneten hakem sayısı da yine 20'ye inecek.
3 SIK sık eleştirilen hakemler için federasyon 5 adet mentor tutacak.
4 HER stadyumda 300 kişilik çocuk tribünleri oluşturulacak.
5 RİVA'DA federasyona ait olan tesisler, yap-işlet-devret modeliyle otel tesisi yapılacak. Tesisler Avrupa standartında olacak.