kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu 1

Yahoo, Microsoft ile köprüleri attı
AMERİKAN internet grubu Yahoo, yazılım firması Microsoft'un tamamen ya da kısmen satın alma önerisini kesinlikle reddederken, rakibi Google ile uzun yıllar işbirliği yapma kararı aldı. Yahoo'dan önceki gün yapılan açıklamada, Microsoft'un geçen şubatta 44 milyarlık satın alma önerisiyle başlayan tamamen veya kısmen satın alma görüşmelerinin sona erdiği belirtilerek, Microsoft'un, nisan ayında teklifini 47 milyar dolara yükseltse de artık tümden satın alma önerisini çektiği kaydedildi. Açıklamayla birlikte, Yahoo'nun hisse senetleri yüzde 10 dolayında düştü. Microsoft'un sadece arama motorunu satın alma önerisini de reddettiğini ve kendi hedefleriyle uyuşmayan bu teklifin, bağımsız, aynı zamanda elzem olan arama motorundan mahrum kalmasına neden olacağını bildiren Yahoo, açıklamasından 2 saat sonra, Google ile online reklam alanında 4 ila 10 yıl sürecek bir ortaklık kurduğunu ilan etti.

'Yılmayın yenilirsek Türkiye de kaybeder'
950 TEKSTİL FİRMASI, İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği'nin (İTHİB) ev sahipliğinde düzenlenen törenle şeref madalyalarını aldı. Törene katılan Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, "Tekstil sektörü Türkiye'nin istihdam ambarıdır" dedi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, "Tekstil sektörü laf değil iş üreterek herkese gereken cevabı verdi" diye konuştu. İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle ise "Kimse bizim havlu atmamızı beklemesin, tekstil sektörü yenilirse, Türkiye yenilir" dedi. Firmaların, yaptıkları ihracat değerine göre 5 ayrı kategoride ödüllendirildiği gecede, ihracatı 25 milyon dolar ve üstü olan 34 firma platin, 10-25 milyon dolar arası olan 63 firma altın, 5-10 milyon dolar arası olan 98 firma gümüş ve 1-5 milyon dolar arası olan 478 firma bronz şeref madalyası aldı.

Suudiler tarımda yatırım planlıyor
SUUDİ ARABİSTAN, gıda kaynaklarını garanti altına almak amacıyla, aralarında Türkiye'nin de olduğu bazı ülkelerde geniş çaplı tarım projeleri geliştirmeyi planlıyor. İngiliz Financial Times gazetesinin haberine göre, Suudi Arabistan'ın Türkiye'nin yanı sıra tarım projesi gerçekleştirmeyi planladığı ülkeler, Ukrayna, Pakistan, Sudan ve Mısır. Suudi Arabistan Tarım Bakanı Yardımcısı Abdullah El-Obaid, hükümetin, buğday, mısır, pirinç, soya fasulyesi ve hayvan yemi yetiştirmek üzere, söz konusu ülkelerde en az 100 bin hektarlık alanlarda proje hazırlayacağını söyledi. Suudi Arabistan, gıda fiyatlarının son iki yılda ikiye katlanması ve gıda ihraç eden ülkelerin ticari sınırlamaları nedeniyle, yeterli düzeyde gıda kaynaklarına ulaşma sıkıntısı yaşıyor.