kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BERABER AÇIKLADILAR... GE'nin kararını, EAGM CEO'su Benedetto (solda) ve Alpaslan Korkmaz beraber açıkladı.

GE, 80 ülkenin 'sağlığını' İstanbul'dan yönetecek

GE Healthcare, Orta Asya, Ortadoğu, Afrika ve Rusya (EAGM) yönetimini İstanbul'a taşıdı. EAGM CEO'su Benedetto, hastane ve sağlık çözümleri yatırımcılarını getireceklerini söyledi..
General Electric Company'nin (GE), 17 milyar dolar değerindeki sağlık hizmetleri şirketi GE Healthcare'in yeni uluslararası operasyon üssü Türkiye oldu. GE Healthcare ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, düzenledikleri ortak basın toplantısı ile şirketin, Orta Asya, Orta Doğu, Afrika ile Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu'nu (BDT) kapsayan dört büyük bölgeyi "uluslararası teşhis/ tanı görüntüleme" operasyonu altında GE Healthcare EAGM olarak tek bir bölgede topladığını ve tüm faaliyetlerin İstanbul merkezli yönetileceğini açıkladı. GE Healthcare'in Orta Asya, Orta Doğu, Afrika ile Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu (EAGM) Bölgesi Başkanı ve CEO'su Richard di Benedetto da, 80 ülkenin İstanbul'dan yönetileceğini söyleyerek, hedeflerinin bölgedeki 2 milyar insana sağlık erişimi sağlamak olduğunu belirtti.

ABD'Lİ GETİRECEĞİZ
Benedetto, ABD ve Avrupa'dan büyük hastane işletmeleri ve uzmanlaşmış sağlık çözümleri firmalarını alıp Türkiye'ye yatırım yapmaya getirmek istediklerini, bu konuda görüşmeler yaptıklarını ifade ederek, "Sanıyorum buradan çok yakında bir haber alacaksınız" dedi. Benedetto, Türkiye'deki yatırımlarının maliyetine ilişkin de, "Çok büyük bir yatırım. Milyon dolarlar cinsinden ifade ediyoruz. Önümüzdeki 3 yıl içinde 3 katından fazla büyümeyi hedefliyoruz" dedi. Benedetto, Ar- Ge ve imalat için de yatırımlarının olacağını bildirdi. Alınan karar paralelinde İstanbul merkezli operasyonda 240 kişinin istihdam edileceği belirtildi. Benedetto, Yatırım Ajansı ile 6 ay önce çalışmaya başladıklarını söylerken, Yatırım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz da, Türkiye'nin sağlık dönüşüm politikasıyla bir değişiklik içerisinde olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: "Bizim için böylesine stratejik bir üssün Türkiye'ye gelmesi bir başlangıç. GE'nin özellikle sağlık alanında önümüzdeki dönemlerde Ar-Ge ve üretim faaliyetlerinde de Türkiye'de daha köklü aktiviteler sergileyeceğinden eminiz. Hatta belki GE'nin farklı birimleri, farklı bölümleri de Türkiye'ye gelebilir."

4 YATIRIM DAHA
Alpaslan Korkmaz, daha önce basında yer alan Karadeniz Bölgesi'nde yeni bir demir-çelik yatırımına ilişkin de "Bunun açıklamasını önümüzdeki haftalarda yapacağız" derken, yeni yatırımlarla ilgili şunları söyledi: "Çok yakında sanayi istikametinden Avustralyalı bir yatırımcıyı ilan edeceğiz. İspanyolları ve Hintlileri de yakında anons ediyoruz" dedi.