kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Danimarka'da Türk rüzgarı

SADİ TEKELİOĞLU/KOPENHAG
Danimarka'da bir Türk kızı. Yasemin Mermer 16 yaş altı Milli Futbol Takımı'na seçilerek, bir ilke imza attı 11 yaşında futbola başlayan ve tekniği ile dikkat çeken Yasemin'in en büyük destekçisi ise babası..
Odense Boldklub takımında oynamakta olan Yasemin Mermer Danimarka 16 yaş altı bayanlar Milli takımına seçildi. Konya'nın Kulu ilçesinden Danimarka'ya gelen bir işçi ailesinin kızı olan Yasemin Mermer 1992 yılında doğmuş. 11 yaşından beri Odense'deki çeşitli kulüp ve okul takımlarında futbol oynayan Yasemin Mermer top tekniği ile antrenörlerinin ilgisini çekmeyi başarmış. Genellikle sahada forvetin sağ tarafında görev alan Yasemin Mermer gerektiğinde her mevkide başarıyla oynamasıyla da tanınıyor.

KOYU BİR GALATASARAYLI
Kızının hiçbir maçını kaçırmadığını söyleyen baba Feti Mermer, "Ben yüzde yüz kızımı destekliyorum, o futbol oynamak istediği sürece de arkasında olacağım ve desteğim devam edecek" diyor. Geçtiğimiz yıl oynadığı takımla katıldığı lig maratonu sonunda gol kralı olan Yasemin Mermer koyu bir Galatasaray taraftarı... Yasemin, kendine örnek aldığı bayan futbolcunun ise Brezilya bayan Milli takımını dünya şampiyonluğunu elde etmesinde önemli rol oynayan Marta Vieira da Silva olduğunu söylüyor.