kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Millilerimizin zaferiyle sonuçlanan karşılaşma, İsviçre basınında geniş yer bulmaya devam ediyor. Bir gazetedeki karikatürde İsviçre’nin Türk asıllı futbolcuları Eren Derdiyok, Hakan Yakın ve Gökhan İnler, Truva Atı’na bindirildi ve "Kapıyı açın, bunlar Türk" denildi.

'Türkler bir de şampiyon olursa...'

Milli Takımımız'ın İsviçre galibiyeti, yabancı ülkelerde özellikle de Almanya'da yankı bulmaya devam ediyor. Gurbetçilerimizin sevincini "Sınırsız coşku" başlığıyla veren Almanlar, "Bir de şampiyon olurlarsa nasıl kutlama yaparlar acaba?" diye soruyorlar..
Yarın akşamki karşılaşmada Çek Cumhuriyeti'ni mağlup ettiği takdirde 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselme başarısı gösterecek olan Milli Takımımız'ın İsviçre karşısında elde ettiği zafer, diğer ülkelerde de geniş yankı bulmaya devam ediyor. Özellikle gurbetçilerimizin yoğun olarak yaşadığı Almanya'da yayın yapan gazeteler millilerimizin İsviçre önünde aldığı 2-1'lik galibiyetin ardından oluşan sevinç gösterilerini manşetlerine taşıdı.

"HİÇ SUSMUYORLAR"
"Grenzenloser Jubel" yani "Sınırsız Coşku" başlığıyla verilen haberde, İsviçre karşılaşmasından sonra Avrupa'nın büyük şehirlerinin caddelerinde çılgınca sevinen vatandaşlarımızın fotoğrafları yayınlandı. Haberde, "Türkler, İsviçre galibiyetini çılgınca kutluyor. Hepsi de sınırsız bir coşku içinde. Sürekli şarkılar söyleyip, tezahüratlar yapıyorlar. Onları susturmak hiç de mümkün görünmüyor. Şimdi merak edilen bir şey var. Bir galibiyeti bu kadar kutlayan Türkler, bir kez daha kazanırlarsa acaba neler yaparlar? Ya bir de şampiyon olurlarsa!" ifadesi kullanıldı. İsviçre-Türkiye maçına geniş yer ayıran Almanya'nın önde gelen gazeteleri, yarın akşam Çek Cumhuriyeti ile gerçekleştireceğimiz karşılaşma öncesinde de sürekli detaylı haberler yapıyor.

"DAHA ÇOK İSTİYORLAR"

Yayın organları, Almanya'da yaşayan vatandaşlarımızı göz önünde bulundurarak neredeyse Alman Milli Takımı kadar önem verdikleri Milli Takımımız için, "Çek Cumhuriyeti ile yapacakları maç, Türkler için hayati değer taşıyor. Türkiye, Çekler'i çek edecek. Çeyrek final için iki takım da kazanmak zorunda. Ama Türkler galibiyeti daha çok isteyen taraf" şeklinde yorumlar yapılıyor.
Haberin fotoğrafları