kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kanalizasyonda ölüm VİDEO

Yeni Haber
İstanbul Büyükçekmece Albatros Sahili mevkiinde, rögar temizliği yaptıkları sırada kanalizasyon suyuna düşen 3 işçi hayatını kaybetti.

Emrah Akın(28), Sadık Begiç(22) ve soyadı öğrenilemeyen Hakan(22) isimli işçilerden ikisinin cesedi kanalizasyondan çıkartılırken diğer işçinin cesedine ulaşılmaya çalışılıyor.

*Kanalizasyonda ölüm haber videosu için tıklayınız...

Edinilen bilgilere göre, olay dün saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Albatros Sahili mevkiinde temizlik için rögarın içine inen bir işçi, aniden geldiği iddia edilen tazyikli suyun etkisiyle dengesini kaybederek kanalizasyona düştü. Arkadaşlarını kurtarmak için çaba sarf eden diğer iki işçi de aynı şekilde kanalizasyon suyuna kapılarak kayboldu. Olayı gören diğer işçilerin yetkililere haber vermesi üzerine, işçilere ulaşmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

Bölgeye İSKİ'ye ait çalışma makineleri sevk edilirken, sağlık, itfaiye, sivil savunma ve polis ekiplerinden oluşan gruplar çalışmalara destek verdi. İSKİ adına taşeron olarak çalışan bir inşaat firması da çalışmalara yardımcı olmak için 'Kanal Freze Robotu' denilen kanalizasyon içerisinde ilerleyebilen kameralı robotu olay yerine gönderdi.

İşçilerin kaybolduğu yerden yaklaşık 100 metre uzaklıktaki bir alan iş makineleriyle kazılarak vidanjörler yardımıyla kanalizasyondaki su boşaltıldı. Su boşaltıldıktan sonra kanalizasyonda ilerleyen kameralı robotla işçilerin cesetleri aranmaya başladı.

Robot kameranın ilk cesedin yerini tespit etmesiyle kaybolan işçilerin arkadaşları arasında gerginlik yaşandı. Zehirli gaz bulunan kuyuya girmeye çalışan işçileri sakinleştirmek polis ekiplerine düştü. Bölgeye güvenlik nedeniyle çevik kuvvet ekipleri sevk edilirken ara verilen çalışmalar ortamın sakinleşmesiyle yeniden başladı. Kurtarma çalışmalarının yeniden başladığı sırada olay yerine gelen kaybolan işçilerin yakınları göz yaşlarına hakim olamadı.

Sağlanan gaz maskeleriyle kanalizasyona giren kurtarma ekipleri ilk olarak soyadı henüz belirlenemeyen Hakan isimli işçinin cesedini çıkardı. Ceset ambulansla Büyükçekmece Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken işçiler ölen arkadaşları için gözyaşı göktü.

İlk cesedin çıkartılmasının ardından çalışmalar hızlandırıldı. Kısa bir süre sonra aynı kanal içinde ikincinde bulunan Emrah Akın'ın cesedi de kanalizasyondan çıkartılarak morga kaldırıldı. Kaybolan üçüncü işçinin cesedini arama çalışmaları ise devam ediyor.

CHA