kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

Erdoğan'ın tercihi reformcu bürokrat

Başbakan Erdoğan'nın bürokraside en yakın çalışacağı Müsteşarlık Makamına Diyarbakır Valisi Efkan Ala'yı ataması son derece yerinde ve isabetli bir isim olmuştur. Efkan Ala'nın Başbakanlık Müsteşarlığına atanması ile Erdoğan Hükümetinde, reformcu ve demokratikleşmeyi esas alan bir yönetin anlayışı izleyeceğini belli etmiştir. Siyasi anlamda da bunun mesajı AK Parti'nin 'toplumsal merkezin partisi' olduğu tezini
Başbakan Erdoğan'ın sürdüreceği yönündedir.
Başbakanlık Müsteşarlığı makamı, en az kabinedeki tercihler kadar önemlidir . Çünkü Başbakanlık Müsteşarlığı makamı, tüm merkezi kamu bürokrasisi içerisinde en önde bir makam olduğu gibi, bürokrasinin diğer kesimlerini de hem etkileyecek, hem de yönlendirecek görev ve fonksiyona sahiptir. Başbakan Erdoğan, bu makama ya klasik mülkiyeci bürokrat anlayışını benimseyen birini getirecekti, ya da reformcu, yenilikçi ve dinamik bir kamu yönetimi anlayışını benimseyen bir atama yapacaktı. Erdoğan, Efkan Ala'yı Müsteşarlığa getirmekle klasik anlayış yerine, reformcu kamu anlayışını benimsediğini bir kez daha göstermiştir.
Efkan Ala, Batman ve Diyarbakır Valiliği görevlerini yaparken, makamda oturan klasik bir Vali anlayışı yerine, halkın içinde, halkın dinine ve değerlerine saygılı, halkın hizmet beklentilerini çok iyi anlamış bir dinamik yönetim anlayışını sergilemiştir. Bu vasıflar, Başbakan Erdoğan'ın yönetim tarzı ile uyuşan ve örtüşen vasıflardır. Laf yerine, iş üreten bir bakış açısını yansıtmaktadır.
Efkan Ala'nın Başbakanlık Müsteşarlığında , köhnemiş bürokratik anlayış yerine, dinamik, yaratıcı ve yenilikçi, hizmet üretici, halka yakın bir yönetim anlayışı geleceğine inanmaktayım. Bu tercihinden dolayı Başbakan Erdoğan'ı kutluyor, Bürokrasinin tepe noktasına gelen Efkan Ala'ya da başarılar diliyorum.