kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Çocuk yap-hediye kazan" tartışması

Yeni Haber
Ülkedeki nüfus azalmasından gidermek için Rusya'nın Ulyanovsk şehrinde "Çocuk doğur ve hediye kazan" kampanyası başlatılırken, bu konu İsveç'te de tartışmaya açıldı.

Sovyetler Birliği'nin kurucusu Vladimir Lenin'in memleketi olan Ulyanovsk bölgesinde son günlerde ilginç bir kampanya yürütülüyor. Rusya'nın azalan nüfusu ile mücadeleye başlayan bölge valiliği 12 Haziran Rusya Günü'nde çocuk sahibi olacak ailelere sürpriz hediyeler hazırlıyor. Otomobilden nakit yardıma ve gıda çeklerine kadar birçok farklı hediyenin planlandığı Rusya Günü için hazırlıklar başladı.

Ulyanovsk bölge valisi Sergey Morozov, üç yıldır doğurganlığı arttırmak için bu ödülü dağıttığı bilgisi İsveç gazetelerinde yer alırken, İsveç'te de böyle bir uygulamanın olmasının nüfus artışına katkı sağlayabileceği konuşuyor.

Rusya milli günü olan 12 Haziran'da çocuk doğuran aileye bir araba hediye edilecek olmasında dolayı, 9 ay öncesi yani bugün (12 Eylül'de) çalışanlara izin verilmesi talep edilmişti. İsveç gazeteleri olaya esprili bir şekilde yaklaşarak: "Bu yüzden bugün Uljanovsk caddeleri boş olursa şaşırmayın" ifadelerine yer verdi.

12 Haziran'da çocuğu olan kişiye arabadan paraya kadar değişik ödüller verileceği, jüri heyetinin kimin bu ödülü kazanacağını karar vereceği bilgisine yer verilirken, İsveç'in Expressen isimli gazetesi, "geçen sene tam 500 müracaat olduğunu ve 9 ay sonra 78 kişinin doğum yapmış olduğunu" kaydetti.

CHA