kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Okullar pazartesi günü açılıyor

Yeni Haber
2007-2008 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili 17 Eylül Pazartesi günü çalacak. İlköğretim ve ortaöğretimde okuyan yaklaşık 15 milyon öğrenci ve 600 bin öğretmen 3 aylık yaz tatilinin ardından ders başı yapacak.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla, pazartesi günü Ankara'da Karakusunlar Anadolu Endüstri Meslek Lisesi'nde saat 10.30'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tören düzenlenecek.

Ayrıca, tüm illerde de tören yapılacak. Öğrenciler ve öğretmenlerin da katılacağı heyetler, Atatürk anıtlarına çelenkler koyacak. Ankara'da da Anıtkabir ziyaret edilecek.

İlköğretim ve lise öğrencilerine, 158 milyon 700 bin adet ders kitabı ücretsiz dağıtılacak. Ders kitapları, okulların açıldığı gün sıraların üzerinde hazır bulundurulacak.

Eylül ayının 3. haftasının İlköğretim Haftası olması nedeniyle de Türkiye genelinde bir takım etkinlikler düzenlenecek.

20 Eylül 2007 Perşembe günü bütün okullarda şenlikler düzenlenecek. Şenliğe veliler, emekli öğretmenler ile mümkünse üniversitelerin eğitim fakültesi öğrencilerinin katılımı sağlanacak, ayrıca okul civarındaki yaşayan kişiler de şenliğe davet edilecek.

Bu şenliklerde velilerin de yardımıyla çeşitli yiyecek ve içeceklerin hazırlanıp şenlik alanında uygun yerlerde öğrencilere ve diğer davetlilere sunulması sağlanacak.

Bakanlık ayrıca, ''Hoş Geldiniz'' broşürü de hazırlamayı planlıyor. Broşürde, velilere, öğretmenleri tanıtıcı bilgiler ile öğrencilerden neler beklendiği, sınıf kuralları, ev ödevi politikası ve o yıl yapılacak etkinliklerin neler olacağı konusunda bilgiler içerecek.

DİĞER FAALİYETLER

''İlköğretim Haftası'' süresince MEB ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yayın evlerince ilköğretim ve okul öncesi eğitim seviyesine uygun kitaplara ilişkin indirimli satış veya ücretsiz dağıtım kampanyalarının düzenlenmesi sağlanacak.

Hafta süresince çevrede bulunan hayırsever vatandaşların ve Milli Eğitim Vakfı tarafından Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumundaki çocuklar ile ekonomik koşulları yetersiz olan öğrencilere hikâye kitabı, roman, defter, kalem, çanta ve okul kıyafeti gibi yardımların yapılmasına çalışılacak.

Öğrencilere ve öğretmenlere müzelerin ücretsiz ziyarete açılması; tiyatro, okul kıyafetleri, kırtasiye ve kitap satışı yapan yerlerin indirim yapmalarının sağlanması için gerekli tedbirler alınacak ve bu konuda ilgili kuruluşların yardımcı olmaları istenecek.

Öğrencilerden de sınıf ile ilgili hissettikleri ve beklentilerinin ne olacağına yönelik bir mektup yazmaları istenecek. Bu mektupların hepsi toplanıp, yıl sonunda açılmak üzere bir kutuya konulacak.

ÇALIŞMA TAKVİMİ

2007-2008 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi 25 Ocak 2008 tarihinde sona erecek; ikinci dönem ise 11 Şubat 2008 pazartesi günü başlayacak.
2007-2008 eğitim-öğretim yılı 13 Haziran 2008'de sona erecek. 2008-2009 eğitim-öğretim yılı 15 Eylül 2008'de başlayacak.

(AA)