kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Dinlenmek güzel şey!..

Dinlenmek güzel şey dostlarım..
Dinlenmek güzel şey.. Hele bu dinlenmeyi, en sevdiklerinden oluşan bir gurupla paylaşırsan.. Üç Uluç kardeşin bir araya gelmesi son yıllarda öyle ender ki.. Onlardan biriydi. Ağabeyim, Özay Yengeyle İzmir'den, Kemal Ankara'dan geldiler.. Ünal, Özcan, eşi Begüm, benimle İstanbul'dan.. Artık bizim klasik tatil mekânı Kaya Belek'teyiz gene.. Zafer bizi ağırlamak için çırpınıyor..
Canının istediği saatte kalk.. Kahvaltı en erken 10.30'da çünkü.. Sonra lobide keyif kahvesi ve sohbet.. Ardından dağılıyoruz.. Ağbim, her gün Ercan'a iş çıkarmakla meşgul.. İlle bir yerlere gidiyorlar. Özcan ve Kemal de yanında.. Özay'la Begüm, denize.. Ünal'la ben de spaya.. Zeki'ye teslim oluyor.. Buhar odası.. Güzel bir masaj.. Ondan sonra, göbek taşında köpük banyosuyla, masaj yağlarının temizlenmesi.. Ardından 3 gibi falan öğle yemeği.. Gene lobide bizim kahve ve sohbet toplantısı.. Sonra gene herkes serbest.. Ben odama çekiliyorum.. Dinlenme ve gazeteleri, tomarla gazeteleri okuma.. Akşam üzeri, nargile partisi başlıyor, ağbim, Özcan, Kemal ve Ercan'ın.. Ben lobide akşam üstü çayı yapıyorum.. Sonra akşam yemeği.. Gece artık ne varsa..
Apendos'ta muhteşem bir Anadolu Ateşi gösterisi mesela.. Ayrıca yazacağım.. Menderes Türel'in sadece Antalya'ya değil, ülkeye armağanı Atatürk Parkı'nda, bu defa Alara restoranda kafaları çekme.. Konyaaltı Mithat Selection'ın kaldırımda opera konseri.. Komşu Kaya Seleck'te Ayça'nın şarkıları ile hoşça vakit geçirmeler.. Besim'in 1500 temsili geçen, TıpaTıp şovunda Ömer ve Sedat'a kahkahalar.. Lig maçları, basketbol ve futbol milli takımının peşinde sportif geceler (En tatsızları da onlardı)..
İşle ilgili hiç ama hiçbir şey yok.. Benim tatil anlayışım bu.. Tatili işe, işi tatile taşımam.. Kafayı dinlemezsen, nasıl tatil olur ki?.. Ah şu gazetesiz yapamamak hastalığından da vazgeçebilsem.. 1976'da, ilk kez gelmiştim yöreye tatil için, Holly'yle.. O zaman bir tek İtalyan Tatil Köyü Waltur vardı, şimdiki Club Med.. Radyo, TV ve gazete yasaktı.. O zaman yaşamıştım, gerçek kafa dinlemeyi..
Günümüzde, teknoloji, tatilin içine iyice ediyor..
Ben güneş ve denizle dargın olduğumdan ve sıcaktan da nefret ettiğimden, boş vakitlerimde hep lobide oluyorum. Bu yüzden lobisi iyi olmayan oteli sevmem. Kaya'nın lobisi devasa.. Aydınlık ve havadar. Tam bana göre.. Oturup etrafı izliyorum bol bol..
Kulaklara yapışık telefonlara eklenen bir şey daha var.. Dizüstü.. Hemen her masanın üzerinde bir bilgisayar.. Tatile gelirken dünyalarını yanlarında getirmişler.. Ne etrafla ilgililer, ne yakınlarıyla.. Önlerinde bilgisayar, cennette yalnızlığı yaşıyorlar.
Ağbimle Ünal işi tatile getirenlerden. Onların da laptopu var ama yazılarını yazmak için.. Özcan'la Ercan hasta oysa.. En çok vakti ekran başında geçirdiler.. Galiba salı toplantısı kurallarını tatile de koyacağım.. İş yapmak ve bilgisayar getirmek yasak!..