kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İSKİ kanalizasyonu 3 işçiye mezar oldu

Erdoğan YAPIK / MERKEZ
Büyükçekmece'de İSKİ'ye ait kanalizasyona temizlik için giren taşeron firmanın üç işçisi akıntıya kapılarak hayatını kaybetti..
Büyükçekmece'de, İSKİ'ye ait kanalizasyona temizlik amacıyla giren üç işçi akıntıya kapılarak öldü. İşçilerin cesetleri, 5 saat süren arama sonucunda kayboldukları noktadan yaklaşık 100 metre ileride bulundu. Olay dün akşam saat 19.00 sıralarında sıralarında Atatürk Mahallesi Kolej Sokak'ta meydana geldi. "TH Kanal" adlı taşeron firmaya bağlı çalışan Sadık Begiç (28), Emrah Akın (22), temizlik için İSKİ'ye ait kanalizasyona girdi. İki işçi içerde akıntıya kapıldı. İşçilerden haber alınamaması üzerine kanalizasyona giren Hakan isimli diğer işçi de akıntıya kapılarak kayboldu.

CESETLERİ ROBOT BULDU
Olayın ardından firma görevlileri, durumu İSKİ ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Büyükçekmece, Avcılar ve Mimar Sinan itfaiye ekipleri, İSKİ görevlileriyle işçilerin kaybolduğu kolektörün girişinde ve kolektörün aktığı Mimar Sinan Arıtma Tesisi'nde arama çalışması başlattı. Çalışmaların daha sağlıklı yapılabilmesi için bölgeye Fatih İtfaiyesi'nden ışık kulesi de gönderildi. Yapılan aramalar sonucunda üç işçinin cesedi olaydan 5 saat sonra 'kanal görüntüleme robotu' sayesinde kayboldukları noktadan yaklaşık 100 metre ileride bulundu.

MASKE TAKMADAN GİRMİŞLER
Olay yerine gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "İşçiler, tıkalı kanalizasyon borusunu açmak için çalışma başlatmış. İki işçi içeri girmiş. Aşağı inenlerden haber çıkmayınca diğer bir işçi de kanalizasyon borusuna girmiş" dedi. Başkan Akgün olayda bir ihmal olup olmadığı konusunda ise, "Bacaya giren ekibin gaz maskesi olması lazım. Ancak işçiler gaz maskesini takmadan girmişler."

UZMAN EKİPLER GECE BOYUNCA ARADI

Kurtarma çalışmalarında kanalizasyon şebekesine ulaşmak için 2 ayrı yerde iş makinaları ile çukur açıldı. Sağlanan gaz maskeleri ile uzman ekipler kanalizasyon rögarlarına girerek işçileri 5 saat boyunca aradı. Yapılan aramalar sonucunda işçilerin cesetlerine ulaşıldı.
Haberin fotoğrafları