kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Zerrin Yiğitalp

ÖSS kıyağı yaptı 7 yıl hapsi isteniyor

2006 yılında ÖSS'ye kendi yerine arkadaşını soktuğu öne sürülen Esma Atlıhan ile ODTÜ mezunu arkadaşı Zerrin Yiğitalp hakkında 7'şer yıl hapis istemi ile dava açıldı..
Adana'da 2006 yılında Öğrenci Seçme Sınavı'nda arkadaşının yerine sınava giren Zerrin Yiğitalp (25) ve arkadaşı Esma Atlıhan (26) hakkındaki iddianame tamamlandı. Özel Bilkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık hazırlık bölümünde okuyan ve başka bir okula girmek isteyen Esma Atlıhan, yerine ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu arkadaşı Zerrin Yiğitalp'i sahte belge ile sınava sokmaya ikna etmiş, iki arkadaş gözaltına alınmıştı. Cumhuriyet Savcısı, her iki sanık hakkında "Resmi belgede sahtecilik ve yalan beyanda bulunmak" suçundan 7 yıl 6'şar ay hapis istemi ile dava açtı. Arkadaşlar 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanacak.

'MORALİ BOZUKTU'
Gözaltına alınan iki arkadaş tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zerrin Yiğitalp ifadesinde arkadaşının hatırı için sınava girdiğini söylemiş, "Derslerde ve maddi yönden zorlandığı için devlet üniversitesine geçmek istiyordu. Ayrıca ailesinin kendisini memleketi Şanlıurfa'ya götürüp evlendireceğinden de korkuyordu. Psikolojik durumu bozuktu. Üzülmemesi için yerine sınava girmeyi kabul ettim" demişti. Esma Atlıhan da arkadaşının ifadesini doğrulamış, "Aileme daha fazla yük olmak istemiyordum. Sınavı kazanmadığım takdirde ailemin beni evlendirmesinden korkuyordum. Arkadaşım hatır için sınava girdi. Çok pişmanım" diye ifade vermişti.
Haberin fotoğrafları