kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Çiş" cezası alan vekil dava açıyor

Yeni Haber
CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu hakkında, ''sahte evrak düzenletmek, evrakta sahtecilik, görevini kötüye kullanmak ve sahte evrak düzenleyerek ceza kesmek'' fiillerini işlediği gerekçesiyle dava açtığını, maddi ve manevi zarara uğradığı için tazminat davası da açacağını bildirdi.

Durgun, yaptığı yazılı açıklamada, Antakya Belediyesince hakkında düzenlenen tutanağın bir örneğini sundu ve tutanağın ''düzmece'' olduğunu savundu.

Tutanakta imzasının bulunmadığını ifade eden Durgun, ''Zabıta memurlarının ismimin altına attıkları imzalarla, kendi imzaları arasında büyük bir farklılık olduğu görülmektedir. Bu durum, imzaların farklı kişiler tarafından atıldığı şüphesini yaratmaktadır'' dedi.Gökhan Durgun, tutanakta, kabahatin işlendiği tarihin 20 Temmuz 2007 olarak, tutanak düzenleme tarihinin ise 20 Haziran 2007 olarak yazıldığını belirterek, tutanağın, suçun işlendiği tarihten 1 ay önce düzenlendiğinin anlaşıldığını, suçun işlendiği tarihte tahribat bulunduğunu ifade etti.

CHP'li Durgun, şunları kaydetti:

''Havaalanı ihalesinde Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu'na rüşvet götürdüğü iddia edilen Ali Rıza Tütüncüoğlu ile tutanakta imzası bulunan belediye zabıta memuru Ali Tütüncüoğlu arasındaki akrabalık ilişkisi dikkat çekicidir.

Yeloğlu hakkında, sahte evrak düzenletmek, evrakta sahtecilik, görevini kötüye kullanmak ve sahte evrak düzenleyerek ceza kesmek fiillerini işlediği gerekçesiyle dava açtım. Maddi ve manevi zarara uğradığım için tazminat davası da açacağım.''

AA