kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ali Ülker: "Enerjide geç kaldık kozmetik sektörüne gireceğiz"

Yeni Haber
Ülker Grubu Başkanı Ali Ülker, bazı sektörler için Ülker grubu olarak "geç kaldıklarını", bu sektörlerden birinin de enerji olduğunu söyledi. Ülker, "Olmayacak diye bir şey yok. Bu konuda karar vermek, biraz vakit alabilir. Acele etmiyoruz. Yatırımlar konusunda da acele etmiyoruz. Satış ve ortaklıklarımız olabilir" diye konuştu.

Gıda alanında Komili markasını satın alabileceklerini belirten Ülker, kişisel bakımda da satın alma veya ortaklıklarla kozmetik sektörüne girebileceklerini bildirdi. Ülker, fırsatçı olmadıklarını vurgulayarak, "Cola Turka'da 2. sırada bulunuyoruz, inmeye niyetimiz yok" dedi.

Ülker Grubu Başkanı Ali Ülker, Ülker'in Baby Star markasıyla bebek bezi sektörüne girdiğinin açıklandığı toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"YATIRIM KONUSUNDA ACELE ETMİYORUZ"

Ali Ülker, bir gazetecinin yatırımlarına ilişkin sorusu üzerine, Türkiye'nin gözde sektörlerinin belli olduğunu, bazı sektörler için Ülker grubu olarak "geç kaldık" diye düşünülebileceğini söyledi. Enerji sektörünü girmekte geç kalınan sektörler arasında sayan Ülker, "ama Olmayacak diye bir şey yok. Bu konuda karar vermek, biraz vakit alabilir. Acele etmiyoruz. Yatırımlar konusunda da acele etmiyoruz. Satış ve ortaklıklarımız olabilir" diye konuştu. Ali Ülker, elektrik dağıtım ihalelerine de Ülker olarak girmeyeceklerini açıkladı.

Ali Ülker, grup olarak yatırım kararlarını strateji departmanı iyice analiz ettikten sonra sağlam adımlarla yaptıklarını belirtirken, "Fırsatçı değiliz" dedi.

"GIDADA ORTAKLIK OLABİLİR"

Ülker Grubu'nun gıda alanında ortaklıkları olabileceğine dikkat çeken Ali Ülker, bu konuya ilişkin de, "Gıda alanında daha boşluklar var. Kişisel bakımla ilgili ortaklıklar da olabilir" dedi. Bir gazetecinin "Gıdadan çıkmayı düşünen bazı şirketlerin yatırımını alabilir misiniz?" sorusunu da yanıtlayan Ali Ülker, Rekabet Kurulu'nun buna izin verebileceğini sanmadığını ifade etti. Ülker, "Rekabet Kurulu'nun Ülker'in pazar payları sebebiyle pek mümkün olmayacaktır. Atıl kapasiteli şirketlerin kapasitelerini değerlendirme, sözleşmeli üretimle belki bir noktalara doğru gidebileceğimizi düşünüyoruz. Gıdada hala içinde bulunmadığımız bir iki kategori kaldı" dedi.

"KOMİLİ MARKASINI SATIN ALABİLİRİZ"

Ülker'in Atlantik Gıda Pazarlama Sanayi şirketinin Komili ürünlerinin dağıtımını yaptığını ifade eden Ali Ülker, "Komili'yi satın alacak mısınız?" sorusu üzerine de, Komili markasının tüketici için ne değer ifade ettiğini ve iletişiminin ne olduğuna dair araştırma yaptıklarını kaydetti. Ülker, "Bizi tatmin ederse Komili'nin ürün rengi genişleyebilir. Komili markasını satın alması söz konusu olabilir" dedi.

Ülker Grubu şirketlerinin halka arzının devam edeceğini dile getiren Ülker, şu anda Ülker Çikolata'nın kasım ayında halka arz edeceklerini, ardından İdeal Kek'in halka arz edileceğini söyledi.

"KOZMETİK ALANINA DA GİREBİLİRİZ"

Ali Ülker, grup olarak kişisel bakımda, kozmetik alanına da girebileceklerini, buna ilişkin plan ve programlarının bulunduğunu kaydederken, bu sektöre, şirket satın almaların veya stratejik ortaklıklarla girebileceklerini söyledi. Ülker, "Kişisel bakımda, konusunda uzman, belli bir pazar payına sahip, belli bir büyüklüğe gelmiş, ama daha fazla iş büyütmekte zorlanan firmalarla satış veya işbirliğine gitmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

"COLA TURKA'DA 2. SIRADAYIZ"

Cola Turka'da ikinci sırada bulunduklarını, Pepsi ile aralarında 1.5-2 puan bulunduğunu ifade eden Ülker, "İnmeye de niyetimiz yok. Üç büyük şehirde büyümeyi sürdüreceğiz. Birincisi sıraya hedefimiz ise fazla iddialı olmaz mı?" dedi.

ANKA