kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Demirel oyunculuğa soyundu

Yeni Haber
Sinemaseverlerin ilgisini çekeçek 15 yeni Türk filmi, yıl sonuna kadar vizyona girecek.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de rol aldığı ve firari bir cumhurbaşkanının birkaç günlük öyküsünü anlatan ''Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye'' 21 Eylülde izleyiciyle buluşacak.

Yapımcılığını Cemil Çetin'in yaptığı ve Zeki Alasya'nın yönettiği filmde, Zeki Alasya, Derya Baykal, Şahap Sayılgan, Yeliz Yeşilmen, Ayla Algan, Sezai Altekin, Bahadır Tokmak, Ali Uyandıran rol alıyor.9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile Deniz Arman, Aykut Oray, Aziz Üstel, Cenk-Erdem gibi isimlerinin de konuk olarak yer aldığı film, Çankaya Köşkü'nün ana giriş kapısı önünde başlıyor. Filmin, iç mekan çekimleri ise Başbakanlık Binası'nda gerçekleştirildi.Filmin kısaca öyküsü şöyle:

''Bir gün siyasetin yüksek temposundan yorulan ve kısa bir süreliğine de olsa soluk almak amacıyla gizlice firar eden cumhurbaşkanı, halkın arasına karışır. First lady ve cumhurbaşkanından oluşan bu ''VIP'' firar ekibine, Ankara sınırlarından çıkmak üzereyken beklenmedik bir başka firari daha katılır, hayat kadını Buse! Ankara sınırlarında başlayan tuhaflıklar silsilesi cumhurbaşkanı ve eşinin zorunlu olarak konaklayacakları küçük bir balıkçı köyünde ise bambaşka bir atmosfere dönüşür ve cumhurbaşkanı artık öteki Türkiye'de konuktur.''

YAŞAMIN KIYISINDA

Fatih Akın'ın Cannes Film Festivali'nde ''En iyi Senaryo'' ödülü alan filmi ''Yaşamın Kıyısında'', 26 Ekimde seyirciyle buluşacak.

Nurgül Yeşilçay, Baki Davrak, Hanna Schygulla, Patrycia Ziolkowska, Tuncel Kurtiz, Nursel Köse, Yelda Reynauld, Erkan Can, Güven Kıraç, Nejat İşler ve Şevval Sam'ın oynadığı film, Hamburg, Bremen, İstanbul, Karadeniz kıyıları ve Trabzon'da çekildi.

Almanya ve Türkiye'de farklı kültürlerden gelen kişilerin ilişkilerinin anlatıldığı filmde, 6 insan, 6 biyografi, 6 hayatın öyküsü yazgısal bir şekilde iç içe geçiyor.

YAKINDA HERKES ''AVRUPALI'' OLACAK

Senaryosunu İrfan Tözüm ile Ulaş Ak'ın yazdığı ve yönettiği ''Avrupalı'', 12 Ekimde seyircinin karşısına çıkacak.

Baş rollerini Cem Davran, Yasemin Kozanoğlu, Sema Öztürk, Aydemir Akbaş, Murat Soydan, İlknur Soydaş, Aykut Oğut, Eva Maya, Esra Banguoğlu, Hakan Gerçek, Ceyhun Yılmaz, Cengiz Tünay, Somer Karvan, Serkan Genç, Osman Tamburacı ve Kuzey Vargın'ın paylaştığı Avrupalı, Avrupa Birliği sürecinde tartışılanları, yaşananları, bu birleşme sonrasında yaşanacak çelişkileri komik bir üslupla anlatıyor.

JANJAN

Erdoğan Akduman'ın yazdığı, Aydın Sayman imzasını taşıyan ''Janjan'', 12 Ekimde vizyona girecek.

Berk Hakman, Selen Seyven, Çetin Öner, Levent Yılmaz, Aykut Oray'ın kamera karşısına geçtiği filmde olaylar şöyle gelişiyor:

''Janjan yoksul ve mütevazi Anadolu kasabasında yaşayan genç ve zararsız bir delidir. Evinde barındığı Murtaza Efendi, ömrünün son demlerinde başlık parası olarak arazisini vererek köyden genç ve çok güzel bir kızı eş olarak alır. Ancak Murtaza Efendi kızı sokağa çıkarmamaktadır ve onu rahatlıkla görebilen tek kişi Janjan'dır. Janjan'la Güzel'in kader birliğinden doğan arkadaşlığı bir süre sonra aşka dönüşür ve kız hamile kalır.''

RIZA

Tayfun Pirselimoğlu imzasını taşıyan ''Rıza'' İstanbul-Adana arasında taşımacılık yapan bir kamyon şoförünün hikayesini anlatıyor.

Rıza Akın, Nurcan Eren, Melissa Ahmedi ve Emin Baş'in oynadığı film, 26 Ekimde vizyona girecek.

BANA ŞANS DİLE

Gişe rekorları kıran ''Babam ve Oğlum'' filminin yönetmeni Çağan Irmak'ın imzasını taşıyan ''Bana Şans Dile'', 5 Ekimde seyircinin karşısına çıkacak.

Senaryosunu da Çağan Irmak'ın yazdığı film, günümüz Türkiyesinde geçen son dönem Türk gençliğinin bir portresini ortaya koyuyor. Filmin öyküsü şöyle:

''İçe kapanık, iletişimsiz, sakar lise öğrencisi Bahadır bir sabah uyandığında dünyayı değiştirmeye karar verir. O sabah okula giderken beline taktığı tabancayla sınıf arkadaşlarını rehin alarak korkulu anlar yaşatacak olan Bahadır, onlardan hayatları boyunca kendilerini en çok yaralayan anılarını anlatmalarını ister.''

Öğrencilerin anlattıkları hikayelerden yola çıkan ''Bana Şans Dile'', aile içi şiddet, sevgisizlik, iletişimsizlik ve sapılan yanlış yolları anlatan aksiyon-gerilim türünde bir film.

Filmin baş rollerinde Deniz Uğur, Melisa Sözen, Rıza Kocaoğlu, Nilgün Belgün, Volkan Severcan, İsmail Hacıoğlu, Aysun Metiner, Levent Sülün, Nuran Yılma, Başak Daşman oynuyor.

SIFIR DEDİĞİMDE

Gökhan Yorgancıgil'in gerçek bir olaydan yola çıkarak kaleme aldığı ve yönettiği ''Sıfır Dediğimde'' filminin baş rollerinde Oktay Kaynarca, Hazım Körmükçü, Semih Sergen yer alıyor.2 Kasımda vizyona girecek filmin konusu özetle şöyle:

''Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümünde okuyan Aslı, bir gün çok sevdiği sanat tarihi hocasından antika değerinde orijinal bir kitap ödünç alır. Ne var ki Aslı, kitabın da içinde olduğu çantasını o gün kaybeder. Aynı zamanda çantasını nerede ve nasıl kaybetmiş olabileceği hakkında en ufak bir şey hatırlamamaktadır. En yakın arkadaşı Nevin, kitabı nasıl kaybettiğini hatırlamaya çalışırken gittikçe bunalıma sürüklenen Aslı'yı bir psikiyatriste götürür. Psikiyatrist Dr. Melih, Aslı'yı görür görmez teşhisini yapar: Dissosiyatif Amnezi. Ve bu tanıya en iyi cevap veren tedaviyi uygulamak ister. Hipnoz.''

FİKRET BEY

Selma Köksal'ın yönettiği ''Fikret Bey'' 2 Kasımda seyirci ile buluşacak.Erol Keskin, Fuat Onan, Gökçe Algan, Metin Arslan, Deniz Sevinç'in oynadığı filmde, yaşamı sona ermekte olan Fikret Bey'in hayatına ilişkin detaylar anlatılıyor.

''YERLİ MATRİX'' ANKA KUŞU GELİYOR

Türkiye'nin ilk bilim kurgu filmi olan ve beyin naklini anlatan ''Kavanozdaki Adam''ın yönetmeni Mesut Uçakan, yeni bir filme imza atıyor: ''Anka Kuşu''...

Üniversitelerdeki başörtüsü yasağını ele alan ''Yalnız Değilsiniz'' ve ''Kelebekler Sonsuza Uçar/İskilipli Atıf Hoca'' filmiyle Şapka İnkılabı konusunda büyük tartışmalara neden olan yönetmen Mesut Uçakan'ın yeni filmi 9 Kasımda seyirci ile buluşacak.

''Anka Kuşu''nun, Robert Zemeckis'in ''Mesaj'' ve Wachowski Kardeşler'in
''Matrix'' üçlemesinin paralelinde bir öyküsü var.

Türkiye'nin yakın dönemindeki politik olaylar üzerine son derece çarpıcı bir şekilde eğilen ve sıra dışı konusuyla dikkat çeken filmde, çektiği filmlerle pek çok önemli festivalden ödüller almış genç bir yönetmenin yaratılışı kavrama sancısı anlatılıyor.

Filmde, Yalçın Dümer, Kenan Bal, Kaan Girgin, Cansu Şahin, Rahmi Dilligil, Ceren Öztürk, Mahmut Hekimoğlu ve Gafur Uzuner rol alıyor.

YUMURTA

Semih Kaplanoğlu'nun ''Yusuf Üçlemesi''nin son filmi ''Yumurta'', 9 Kasımda vizyona girecek.

Baş rollerini Nejat İşler ve Saadet Işıl Aksoy'un paylaştığı, üçlemenin son filmi olan ''Yumurta'', şair Yusuf'un hikayesini anlatıyor. Filmin konusu şöyle:

''Şair Yusuf annesinin ölüm haberini alır ve yıllardır uğramadığı kasabadaki çocukluk evine döner. Bakımsızlıktan harap düşmüş bir evde onu genç bir kız, Ayla beklemektedir. Yusuf beş yıldır annesi ile yaşayan bu uzak akrabadan habersizdir. Ayla'nın Yusuf'tan bir isteği vardır. Zehra'nın ölmeden önce adadığı adağı oğlu Yusuf yerine getirmelidir. Yusuf, taşra hayatının durağan ritmi, eski sevgili, dostlar ve hayaletlerle dolu mekanlar ve içini kaplayan suçluluk duygusu yüzünden bu isteğe karşı koyamaz. Ve Ayla ile Yusuf, üç-dört saat uzaklıktaki bir yatır türbesinde yapılacak kurban kesimi için yola çıkarlar. Kurbanlığın seçileceği sürünün bulunamaması yüzünden geceyi bir krater gölünün kenarındaki otelde geçirirler ve katılmak zorunda kaldıkları düğünün atmosferi Yusuf ile Ayla'yı birbirlerine yaklaştırır. Yağan ilk kar suçluluğu örterken, koçun kurban edilişi Yusuf'un kaderini değiştirecek midir?''

Yönetmenliğini Alper Mestçi'nin yaptığı ve cinleri konu alan ''Musallat'' 16 Kasımda, yönetmenliğini Handan İpekçi'nin yaptığı ''Saklı Yüzler'' 23 Kasım'da ve Cemal Şan'ın yazıp yönettiği ''Zeynep'in Sekiz Günü'' 30 Kasımda vizyona girecek.

KABADAYI

''İnşaat'' ve ''Her Şey Çok Güzel Olacak'' filmlerinin yönetmeni Ömer Vargı'nın yönettiği ''Kabadayı'' Aralıkta vizyona girecek...Senaryosunu ''Gönül Yarası'', ''Eşkıya'', ''Gölge Oyunu'', ''Muhsin Bey'', ''Fahriye Abla'' gibi Türk sinemasının unutulmaz eserlerini hayata geçiren Yavuz Turgul'un yazdığı filmin baş rollerinde Şener Şen, Rasim Öztekin, İsmail Hacıoğlu, Aslı Tandoğan ve Kenan İmirzalıoğlu oynuyor.

''Meşhur kabadayılardan Ali Osman, eski günlerine veda etmiştir. Beklenmedik bir anda yıllardır görmediği eski aşkının izini bulur ve bir oğlu olduğu haberiyle sarsılır. Oğlu Murat, sevgilisi Karaca ile bir barda çalışmaktadırlar. Karaca'ya yıllardır aşık olan mafya üyesi Devran ise kızı geri alabilmek için her şeyi göze almıştır. Ali Osman'ın bundan böyle tek amacı, oğlu Murat ve sevgilisi Karaca'yı canı pahasına korumaktır ve bu yolda karşısına çıkan her şeyi yok etmeye hazırdır.''

SEMUM

Hasan Karacadağ'ın yönettiği ve Ayça İnci, Burak Hakkı, Nazlı Ceren Argon ile Cem Kurtoğlu'nun oynadığı ''Semum'', 28 Aralık'ta vizyona girecek.

Canan ve Volkan Karaca çiftinin yeni aldıkları büyük bir eve taşınmalarıyla başlayan filmde, müthiş bir görselliğin yer aldığı farklı bir korku türü beyaz perdeye aktarılacak.Film konusu şöyle:

''Her şey çok iyi giderken bir gün Canan'a garip şeyler olmaya başlar. Canan yavaş yavaş başka bir varlığa, kendisine hükmetmeye başlayan bir yaratığa dönüşmeye başlar. Semum, kendisine hedef olarak neden Canan'ı seçmiştir ve ona ne yapacaktır?''

2008 FİLMLERİ DE HAZIR

Türk sinemaseverler 2008 yılında da, Türk filmlerine doyacak. 2008'in ilk aylarında 4 yeni film vizyona girecek.

Yönetmen Berrin Dağçınar'ın ilk sinema filmi olma özelliği taşıyan ve sesli olarak çekilen ''Sacayağı'', 29 Şubat 2008'de gösterime girecek.Zeki Alasya, Tarık Pabuçcuoğlu, Zeynep Eronat, Haldun Boysan, Hakan Boyav, Suzan Aksoy, Ceren Soylu, Mert Fırat, Sedef Avcı, Mehtap Anıl gibi tiyatro ve sinemanın ağır toplarının rol aldığı filmde, Balıkesir'in Gömeç ilçesinde kendilerine yetecek kadar üreten, ürettiği ile yaşayıp giden üç ailenin öyküsü konu ediliyor.

''Araf'' yönetmeni Biray Dalkıran imzasını taşıyan ''Cennet'', 4 Ocak 2008'de izleyiciyle buluşacak.

Engin Altan Düzyatan ve Zeynep Papuççuoğlu'nun baş rollerini paylaştığı filmde, 7 yaşında annesi öldüğünde yaşadığı travma sonucu annesinin hayaliyle yaşamaya başlayan ve bu yüzden kendine ait bir cennet yaratan 29 yaşındaki Can'ın hikayesi anlatılıyor.

MASUM KADINLAR

Kadın filmlerinin unutulmaz yönetmeni İrfan Tözüm, Dünya Kadınlar Günü öncesinde 7 Martta vizyona girecek olan ''Masum Kadınlar'' filmiyle 11 yıl sonra setlere geri döndü.

Hande Ataizi ile Pelin Batu'nun oynadığı film, 14 yaşında dayısının oğlunun tecavüzüne uğrayan ve tecavüzcüsünü öldürmek isterken, yanlışlıkla dayısını öldüren Gülizar'ın, hapiste geçirdiği on yılın ardından başlıyor.

Film, temiz bir hayat yaşamak isteyen Gülizar'ın, kardeşini bulamayınca çaldığı her kapıda karşılaştığı erkeklerin doyurulamaz kadın arzusu nedeniyle hayat kadınlığına kadar sürüklenmesini ve tam her şeyin tükendiğine inandığı bir anda Yiğit isminde bir delikanlıya aşık oluşunu konu alıyor.

MERAKLA BEKLENEN FİLM ''ULAK''

Gişe rekorları kıran ''Babam ve Oğlum'' filminin yönetmeni Çağan Irmak imzasını taşıyan ''Ulak'', 8 Şubat 2008'de izleyiciyle buluşacak.Baş rollerini Çetin Tekindor, Hümeyra, Yetkin Dikinciler ve Feride Çetin'in paylaştığı film, gerçeğin peşine düşen, gerçeği takip eden bir hekimin geçmiş çağlara ait intikam hikayesini anlatıyor.