kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
DKNY SABAH'A konuştu... Esra Çoruh (solda), Donna Karan'la (sağda) 9 Eylül'de düzenlenen New York Moda Haftası'ndaki 2008 ilkbahar/yaz defilesinde görüştü.

Ezan sesini unutamadım

Esra ÇORUH NEW YORK
New York Moda Haftası'ndaki defilesinden sonra SABAH'ın sorularını yanıtlayan ABD'li tasarımcı Donna Karan, İstanbul'da duyduğu ezan sesini çok beğendiğini söyledi..
Donna Karan, moda dünyasında kendi adını markasına taşıyan önemli tasarımcılardan biri. Tasarımcının DKNY markası için düzenlediği, ilkbahar-yaz defilesinde bir araya geldik. Şehrin enerjisini koleksiyonuna da yansıtan Karan'a, Türkiye'den geldiğimi söylediğimde gözlerinin içi parıldadı ve sevinç çığlıkları atarak ilk o söze başladı: Türkiye şimdiye kadar gittiğim en güzel yerlerden biri... Çok şanslısınız orada yaşadığınız için.

* Sizi de kutlarım. Yine New York'u yansıtan enerji dolu bir koleksiyon hazırlamışsınız.
Bu şehirde ilham alacak o kadar şey var ki... New York, dünyanın kültür merkezi. New Yorklu sanatçılar, New York'un yeşili, New York'un insanları... Her gün sokağa çıktığımda yepyeni şeylerle karşılaşıyorum. Yeni binalar, sokaktaki insanlar, farklı sürprizlerle karşınıza çıkıyor.

* New York'u İstanbul'a benzetiyorum aslında. İkisi de enerji dolu. Ne dersiniz?
İstanbul çok daha başka. İstanbul'da en çok sevdiğim ne biliyor musunuz? Camiden gelen ezan sesi. Bu ses insanlara 'Tamam, herkes ne yapıyorsa bıraksın. Şimdi nefes alma zamanı' diyor. Bence ezan sesi üniversal bir ses olmalı. Eğer dünyada insanlara yardım getirebilecek, bir arada tutabilecek, huzur verebilecek, barış sağlayacak bir şey varsa, onun da ezan sesi olduğuna inanıyorum. Çalıştığım başka organizasyonlarda da hissettiğim aynı ruh özgürlüğünü İstanbul'da ezan sesini duyduğum zaman hissettim.

* Sizi daha sık İstanbul'da görebileceğimizi düşünüyorum.
Kesinlikle. Ancak, tek şikâyetim paparazziler. Nereye gitseniz bir ordu sizi karşılıyor.
Haberin fotoğrafları