kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

8 kişinin katil zanlısı teslim oldu

Yeni Haber
Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Karacaören beldesinde av tüfeğiyle 8 kişinin öldürülmesi olayının faili Ömer Taşçı'nın yakalanma korkusuyla Karaadilli Jandarma Karakolu'na teslim olduğu bildirildi.

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Memduh Akoğlu'nun yönettiği operasyonlar çerçevesinde Şuhut ilçesine bağlı Karaadilli beldesi ile Karacören beldesi arasında kalan bölgede gece başlatılan, Konya, Burdur ve Antalya illerinden getirilen köpek timlerinden de yararlanılan aramada, köpek seslerini duyarak yakalanacağını anlayan 8 kişinin cinayet zanlısı Ömer Taşçı elindeki av tüfeğini araziye atarak Karaadilli Jandarma Karakolu'na teslim oldu.

İlk açıklamalarda, Taşçı'nın yakalandığı bildirilmişti. Zanlının ilk ifadesinde, uzun süre çobanlık yaptığı bölgeyi iyi tanıması nedeniyle saklanabildiğini, cinayetlerin nedeninin de ''mal, mülk davası'' olduğunu söylediği öğrenildi.

Zanlı, Jandarma'daki ifadesinin ardından Şuhut'ta nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

OLAY

Ömer Taşcı, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Karacaören beldesi Karadere mevkisi ile Sızak bölgesi arasında, aralarında arazi paylaşımı nedeniyle husumet bulunan kardeşi Ahmet Taşcı (45), yengesi Hesna Taşcı (40), yeğenleri Handan Taşcı (19) ve Mahmut Taşcı'yı (8) av tüfeğiyle vurarak öldürmüştü. Ömer Taşçı, daha sonra, bahçeden dönen dünürleri Kemal Ertan (45) ile Ertan'ın eşi Hatice Ertan (42), annesi Ayşe Ertan (65) ve kızı Ayşegül Ertan'ı (15) da öldürerek kaçmıştı.

Taşçı ve Ertan ailelerinden Süleyman Taşçı (12) bahçeden uzakta olduğu, Ertan ailesinden Uğur Ertan (19) da İzmir'de çalıştığı için katliamdan kurtulmuştu.

(AA)