kapat
08.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Amerika'nın kalbine milyarder başkan
11 Eylül saldırısıyla sarsılan Amerika'nın kalbi New York'ta Belediye Başkanlığı seçimleri önceki gün gerçekleşti. 3.6 milyon New Yorklu seçmen sandık başına gitti. Dün sabah saatleri itibariyle yüzde 99'u sayılan oyların yüzde 51'ini dolar milyarderi işadamı Cumhuriyetçi Michael Bloomberg alırken rakibi Demokrat Mark Green yüzde 47 oy toplayabildi.
Tüm Metin

  Monica Clinton'ın peşini bırakmıyor
Bill Clinton'la yaşadığı aşk macerasıyla adını bütün dünyaya duyuran Beyaz Saray eski stajyeri Monica Lewinsky tekrar okullu oldu. Hem de Clinton'ın ilanlarla stajyer öğrenci aradığı Columbia Üniversitesi'nde. Chicago Sun-Times gazetesinin dedikodu yazarı Michael Sneed'in haberine göre, Monica Columbia Üniversitesi psikoloji bölümüne kaydını yaptırdı.
Tüm Metin

  Enkaza bakarak lotoyu tutturdu
Bundan iki hafta önce bombalanan bir yolcu otobüsünün plaka numarasını oynadığı lotoya yazan ve büyük ikramiyeyi kazanan bir Kolombiyalı'nın ardından, şimdi de dinamitle havaya uçurulan bir otomobilin plakası "yüz güldürdü".
Tüm Metin

  Rumlar'ın entrikası
İtalya'nın La Repubblica gazetesinin iki muhabirinin, 1 ay arayla Suudi terörist Usame bin Ladin'in Kıbrıs bağlantılarıyla ilgili 2 ayrı haberi çıktı. 11 Eylül saldırısı sonrası ABD'ye giden iki gazeteci, Giuseppe D'Avanzo ve Carlo Bonini, CIA'nın eski başkanı James Woolsey'le röportaj yaptı. Gazetecilere Ladin'in paralarının Güney Kıbrıs'taki bankalarda olduğunu belirten Woolsey şöyle devam etti:
Tüm Metin

  ABD birlikleri, intihar timlerine hazırlık yapıyor
Pakistan'da yayınlanan Frontier Post gazetesinin haberine göre "Fedailer" adı verilen timler, alçaktan uçan Amerikan uçak ve helikopterlerine ya da yeri belirlenen komando birliklerine planör ya da delta kanatlarla intihar saldırısı düzenleyecek. Arap ve Afgan savaşçılardan oluşan timler, ABD uçaklarının vuracağı terör kamplarının yanlarında konuşlandırılacak.
Tüm Metin

  Afganistan'da Ladin'le görüştük
İslami Cemaat ve Cemiyetler Birliği (İCCB) binasında yapılan toplantıda, sözde Anadolu Federal İslam Devleti adına açıklamaları, Kaplancılar'ın basın sözcüsü İsmail Bin Yaşar yaptı. Yaşar, Ladin ile yapılan görüşmenin önceden planlanmadığını, tamamen tesadüf bir görüşme olduğunu açıkladı.
Tüm Metin

  Chirac emin konuştu: Amerika, Irak'ı vurmaz
Görüşme sırasında Taliban'dan sonra Afganistan'da kurulacak olan yeni hükümet konusunu ayrıntılı olarak konuştuklarını söyleyen Cumhurbaşkanı, özel kuvvet yollamaya hazır olduklarını belirtti. Ladin için "Sürekli saçmalayan delinin teki" ifadesini kullanan Chirac, Beyaz Saray'da yemek öncesi düzenlenen basın toplantısında oldukça neşeliydi.
Tüm Metin

  Harekatın 33'üncü günü
Kuzey İttifakı, Taliban'a karşı ABD harekatının başladığı 7 Ekim'den bu yana en büyük zaferini elde etti. Mezar-ı Şerif yakınındaki Zari, Keşendeh ve Akkupruk'u ele geçiren İttifak, 200 asker öldürdü. 300 kişiyi esir aldı.
Tüm Metin

  Müşerref: Ramazan'da operasyon durdurulmalı
Türkiye'ye bir saatlik ekspres bir ziyaret yapan Müşerref, Afganistan konusunda Pakistan ile Türkiye'nin ortak bir vizyonu paylaştığını söyledi. Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel ile görüşen Müşerref, "Taliban, Pakistan için bir tehdit oluşturmuyor.
Tüm Metin

  KISA KISA KISA
İngiliz 3. Ligi'ndeki Oxford United futbol kulübü, sahasında oynadığı 17 maçın ancak dördünü kazanınca, kulüp yönetimi "uğursuzluğu" defedebilmek için çareyi piskoposa başvurmakta buldu. Oxford piskosposu sırtında cüppesiyle yeşil sahaya gelerek orta yuvarlağa kutsanmış su serpti ve kötü ruhları dularla kovaladı. Piskopos, "İyi sonuç için top artık futbolcularda" dedi.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır