kapat
08.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Özal 'hakkımız var' derdi
Genelkurmay eski Başkanı, DYP Kilis Milletvekili Doğan Güreş, Körfez Savaşı döneminde dillendirilen "Türkiye, Kerkük'e girsin" senaryosunun ABD gazetelerinde yeniden gündeme getirilmesine, "Hayale kapılmayalım" yorumu yaptı. Genelkurmay Başkanlığı sırasında dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kendisine böyle bir talebi hiç iletmediğini kaydeden Güreş...
Tüm Metin

  Aydın'a iade-i itibar
Vurgun Operasyonu nedeniyle Bayındırlık Bakanlığı görevinden istifa eden MHP Ankara Milletvekili Koray Aydın'ın milletvekilliğinden istifa dilekçesi, TBMM Genel Kurulu'nda dün yapılan oylama ile reddedildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklaması doğrultusunda, Aydın'a "itibar iadesi" niteliği taşıyan oylamada...
Tüm Metin

  Sezer Tacikistan'da
Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahmanov ile 1.5 saat süren görüşen Sezer, Türkiye'nin Tacikistan'ın yanında olacağını belirterek, Afganistan'daki Taliban rejiminin de Afganistan gerçeğine uymadığını söyledi. Rahmanov ise "Yeni hükümette Taliban'a yer olmamalıdır. Sezer de bu fikri destekledi.
Tüm Metin

  Alkoliklere sokak yasağı getiriliyor
Medeni Kanun Tasarısı'nın görüşmelerinde dün kabul edilen bölümleri ile "koruma amacıyla özgürlüğün kısıtlanması" hükmü ilk kez yasal bir düzenleme içine girdi. Buna göre, akıl hastalığı, akıl zayıflığı, alkol ve uyuşturucu madde bağımlığı, ağır tehlike arzeden bulaşıcı hastalık veya serserilik sebeplerinden...
Tüm Metin

  Kriz fırsattır
ANAP Lideri Mesut Yılmaz, ülkenin ekonomik krizin altında ezildiğini ifade ederek, kimsenin sorumlu aramak istemediğini ve herkesin çözüm beklediğini söyledi. Yılmaz, "Ülkemiz ekonomik, sosyal ve siyasi kaynaklı sorunların altında ezilmektedir. Kriz dönemleri ülkelerin geleceği için fırsat dönemleridir.
Tüm Metin

  Asker yetkisi için iptal başvurusu
111 milletvekilinin imzasını taşıyan 15 sayfalık dilekçe, SP Grup Başkanvekilleri tarafından dün Anayasa Mahkemesi Genel Sekreteri Sadi Büyükeren'e verildi. Başvuruda, "Afganistan ile savaş halinde olan ABD'nin yanında yer almak üzere cepheye asker göndermenin, fiilen savaş ilan etmek olduğu" savunuldu.
Tüm Metin

  Mustafa Kalemli aftan yararlandı
Kalemli'nin de aralarında bulunduğu 23 sanık hakkında "Genel Kurul Salonu'nun yenilenmesi sırasında görevlerini kötüye kullandıkları" iddiasıyla açılan dava Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, sanıklar hakkındaki davayı Şartla Salıverilmeye, Dava ve Cezaların Ertelenmesine Dair Kanun uyarınca erteledi.
Tüm Metin

  Duygulandıran ödül
Gönüllü Kuruluşlar Ulusal Kadın Sağlığı Komisyonu'nun Birleşmiş Milletler 2001 Uluslararası Gönüllüler Yılı dolayısıyla düzenlediği sempozyumda konuşan İnan Kıraç, eşinin rahatsızlığından dolayı ödül törenine katılmadığını belirtti.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   131
MHP   127
ANAP   79
DYP   82
AKP   52
SP   48
BAĞIMSIZ   22
BOŞ   9
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır