kapat
08.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Enkaza bakarak lotoyu tutturdu

Kolombiya halkı dertleri zevk edindi! Yıllardır içinde bulundukları şiddetten usanan Kolombiyalılar, faciaları şansa dönüştürmeyi başarıyor.
Bundan iki hafta önce bombalanan bir yolcu otobüsünün plaka numarasını oynadığı lotoya yazan ve büyük ikramiyeyi kazanan bir Kolombiyalı'nın ardından, şimdi de dinamitle havaya uçurulan bir otomobilin plakası "yüz güldürdü".

Marksist gerillaların hafta sonunda Renault marka bir otomobili dinamitle havaya uçurması akşam haberlerine yansıyınca, aracın plakasını görenler, hemen rakamları lotoda kullandılar ve kazandılar. VEN-311 plakasının rakamlarını kullananların 350 dolarlık para ödülü, ülkedeki asgari ücretin yaklaşık 3 katı değerinde bulunuyor. Yerel bir televizyonda, lotoyu kazanan bir kadın yarışmacı, sevinç içinde duygularını şöyle anlattı: "Otomobilin bombalanmasını gördüm, hemen koşup kuponu doldurdum."

Ülkede 37 yıldır gerilla savaşı veren Kolombiya Silahlı Devrimci Güçleri (FARC) ile süren çatışmalarda son 10 yılda 40 bin kişi hayatını kaybetti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır