kapat
08.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 




Dormen'lere 17 uğursuz geliyor

Olmadı, Dormen Tiyatrosu da krize dayanamadı. 46 yıllık uzun bir geçmişe sahip tiyatronun sahibi, oyuncu, yapımcı, yönetmen, oyun yazarı Haldun Dormen, geçtiğimiz gün, tiyatronun kapısına kilit vurdu. Dormen'in basına da yansıyan kapatma gerekçesi gerçekten üzücüydü:" Bizim tiyatronun seyircisi orta sınıftı. Ekonomik krizler herkesi olduğu gibi onları da etkiledi. Böyle olunca da tiyatromuza gelemez oldular. Benim bir amacım vardı. Tiyatroda 50 yılı doldurmak. Yapamadık. Tiyatro bana toplumda saygın bir isim kazandırdı. Ona çok şey borçluyum."
Kapanan her müessese üzüntü yaratır. Ama Dormen Tiyatrosu bir 'ekol' olması açısından diğer birçok tiyatrodan ayrılır. Nice tiyatrocu bu ekolden yetişmişti. Biz genç kuşaklar onları sahnede izleme fırsatını fazla (bazılarını hiç) bulamasak da Altan Erbulak, Nisa Serezli, Erol Keskin, Ulvi Uraz, Alpay İzer, Turgut Boralı, Ayfer Feray, åli Yalaz hep bu tiyatrodan geçmiş isimlerdi. Bir de hep "genç" olmuştu Dormen Tiyatrosu. Gençleri yetiştirmişti. 1955'te ilk açıldığı dönemde bile "Kim bunlar? Bunca tanınmamış gençle profesyonel bir tiyatro yürütülür mü?" eleştirilerini hep duymamazlığa gelmişti. Haldun Dormen. Hatta ünlü bir şairimiz daha da iddialıydı: "Bir yıl sonra perdesini kapar."
Dormenler bir yıl sonra değil ama tam 17 yıl sonra perdelerini kapadı. Ancak kendilerinin de beklemediği bir şekilde 1984'de yeniden bir araya geldi oyuncular. Üstelik eskisinden daha güçlü olarak. Ama inanılmaz bir tesadüf 17 yıl sonra yaşanan ulusal ekonomik kriz Dormenler'in yine kapanmasına neden oldu. Üstelik Haldun Dormen'e kulak verirsek bir daha açılmamak üzere. Ne diyelim, 17 sayısında var bir uğursuzluk herhalde!
Dormen Tiyatrosu'yla ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için, tiyatronun 40'ıncı yılında Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan "1955'ten 1995'e Dormen Tiyatrosu'nun 40 Yılı"'nı okuyabilir.

CARNEGIE HALL'DA BiR TÜRK SANATÇI
New York Carnegie Hall, çağdaş müzik dünyasının en önemli sahnelerinden. Efe Baltacıgil ise henüz 22 yaşında, yaşamını Amerika'da sürdüren başarılı bir viyolonselcimiz. Geçtiğimiz Mayıs ayında bu önemli sahnede solo bir konser veren Baltacıgil, yine aynı sahnede, bu kez geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz ünlü viyolacı Isaac Stern anısına düzenlenen konserde izleyicinin karşısına çıkıyor.
Baltacıgil, sahneyi geçtiğimiz yıl Türkiye'ye de gelen viyolonsel sanatçısı Yo Yo Ma, kemancı Itzak Perlmann ve Midori'yle paylaşacak. Haklı olarak gurur duyduğumuz genç Efe'yi ise ancak 2002 yılının Haziran ayında Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile vereceği konserde dinleme fırsatı bulabileceğiz.

CUMHURİYET BALOSU
Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki baloları, her 29 Ekim'de, İstanbul'da canlandırmayı gelenekselleştiren Armada Oteli, 1994'de başlattığı bu balo geleneğini bu yıl da sürdürüyor. Cumhuriyet'in 78'inci yılındaki balonun davetiyeleri bu yıl kişi başı 25 milyon TL. Balo 20.00'de Havuzlu Kahve'de kokteyli ile başlıyor. Ümit İris ve Seval Uğur Mutlu ikilisinin Ahırkapı Lokantası'ndaki tango gösterisi ve canlı müzikle devam ediyor. Balo 24.00'de sona eriyor. Unutmadan: baloya 20'li 30'lu yılların kıyafetleriyle gelinmesi artık bir adet halini aldı! Rezervasyon için tel: 0 212 638 13 70-78

RÖPORTAJIM

İŞİM BENİM HERŞEYİM!
Thalia, kuşkusuz bütün zamanların en başarılı Meksikalı şarkıcısı. Seksi şarkıcı aynı zamanda oyunculukta da iddialı. Türkiye'de de oldukça büyük bir hayran kitlesine sahip "soap opera"ların da yıldızı. Yakında atv ekranlarına yine iddialı bir yapımla gelecek olan Thalia bir de hit şarkılarının yer aldığı toplama albümü "Thalia con Banda-Grandes Exitos"u piyasaya sürüyor. İşte Thalia'yla telefonla yaptığımız görüşmeden bir alıntı...
Hem aktrist hem de şarkıcısınız. Kendinizi aktrist mi şarkıcı olarak mı görüyorsunuz. Hangisi sizin için daha önemli?
Hem oynuyorum hem söylüyorum. Bunların arasında bir seçim yapamam. Aslında performans seviyorum. Sahnede ya da kamera önünde. Bence şarkı söylediğinizde de oynuyorsunuz. Başka bir karaktere giriyor onun duygularını hissediyorsunuz. Benim için ikisi de önemli.
Çocukken bir gün bir yıldız olacağınızı hayal eder miydiniz, o zamanlar ne olmak isterdiniz?
Çocukken "Bir gün mutlaka ünlü olacağım" derdim. Bir gün büyüyecektim ve etrafımda bir sürü hayranım olacaktı. Sanki bir yıldızmışım gibi imza dağıtırdım! Ve en sonunda başardım!
Celebrity olmanın bir dezavantajı var mı?
Aslında hem avantajlı hem de dezavantajlı yanları var. En kötü tarafı bir yerlere gidiyorsunuz ve ailenizi, sevdiklerinizi, arkadaşlarınızı arkanızda bırakıyorsunuz. Onları göremiyorsunuz. Hele promosyon çalışmalarında uzak ülkeler uçtuğumda gerçekten çok özlüyorum insanları. Ama diğer yandan ünlü olmanın da avantajlarını görüyorum. Dünyanın her köşesinde hayranlarım var, çok geziyorum bir sürü yer görüyorum, değişik kültürleri tanıyorum. Bu inanılmaz bir şans.
Türkiye'de de TV dizileriniz çok seviliyor. Sizce iki kültür arasında bir benzerlik var mı, neden Türk insanları sizi bu kadar yakın buluyor size kendini?
Türk kültürü hakkında fazla bir şey bilmiyorum ama tıpkı Latin Amerika'daki insanların dost, acılı yemeklerin bol olduğunu biliyorum! Dizilerimin oralarda bile bu kadar çok seviliyor olması bana da ilginç geldi. Benim dizilerim genellikle aşk, hayaller ve daha iyi bir insan olmak üzerine...Kültürleri ne olursa olsun, nerde yaşarlarsa yaşasınlar demek ki dünyadaki bütün insanların böyle hayalleri var.
Başarılı bir sanatçısınız. Sizce bu başarınızın sırrı ne?
Ne yaparsam yapayım bunu kalpten yapıyorum. İnsanlara dürüst davranıyorum ve onlar da bunu hissediyor. İşimi ciddiye alıyorum.
Kendinizi eleştirir misiniz, sanatçı imajının ardındaki Thalia nasıl biri?
Kariyerimin ve sorumluluklarımın bilincindeyim. Bazen çok fazla mükemmeliyetçi oluyorum ve kendimi çok fazla eleştiriyorum. Ama ben de insanım öyle değil mi?
Bu yıl içinde bir albüm yapacak mısınız? Diğer Latin sanatçılar Ricky Martin, John Secada, Jennifer Lopez İngilizce bir pop albüm yaptılar. Sizin de böyle bir planınız var mı?
Bütün hitlerim'den oluşan bir albümü henüz tamamladım. Meksika müziği Banda'nın izleri var içinde. Enerji dolu, ritmli parçalar. Bu benim Meksikalı köklerime adanmış bir yapıt. Yeni stüdyo albümüm ise seneye çıkacak. Şu anda üzerinde çalışıyorum. İçinde İngilizce ve İspanyolca parçalar olacak. Şu an albüm için söz yazıyorum, eminim seveceksiniz...

AJANDAM

EFES PİLSEN BLUES FESTİVALİ PROGRAMI
İzmir, 19.30, Hilton Oteli 29-30 Ekim
Moskova MDM, 19.30, 2-4 Kasım
St. Petersburg Jubileiny, 19.30, 7 Kasım

AKSANAT ETKİNLİKLERİ

7. ULUSLARARASI İSTANBUL BİENALİ
Bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Bienali Darphane-i Amire, Aya İrini Müzesi ve Yerebatan Sarnıcı ve Çemberlitaş Hamamı'nda. Bienalin küratörü Tokyo Güzel Sanatlar ve Müzik Üniversitesi'nde sanat tarihi bölümü öğretim üyesi Yuko Hasegawa üstleniyor. Bu yıl 22 ülkeden 63 sanatçıyı biraraya getiren bienalin ana konusu "EGOKAÇ: Gelecek Oluşum İçin Egodan kaçış."

Bienal, kendimize verdiğimiz değerden vazgeçmeden, kendimizi egomuzdan nasıl özgür kılabiriz sorusunun gündeme getiriyor. Biraz daha açık ifade etmek istersek insan, para ve materyalizm kavramlarının yerine kolektif bilinç, kolektif zeka ve birlikte varoluşu içinde barındıran yeni bir kavram öneriyor bienal.

KÖPRÜ'DEN DOĞUM MÜJDESİ
Bugünlerde özellikle akşamları Boğaziçi Köprüsü'ne bir bakın bakalım. Zira Köprü, belki de ilk kez ölüme sebebiyet vermek yerine bir doğumu müjdeleyecek!" İtalyan sanatçı Alberto Garutti, daha önce Belçika'nın Ghent kentinde gerçekleştirdiği Sokak Lambaları projesini bu kez İstanbul'da gerçekleştiriyor. Köprünün 2 tarafına yerleştirilecek 12 lamba özel bir sistemle Zeynep Kamil Hastanesi'nin doğum kliniğindeki bir düğmeye bağlanacak. Bir bebek doğduğunda babası düğmeye basarak, Köprü'deki 12 lambanın yanmasını sağlayacak. Böylece İstanbul, yeni bir bebek müjdesini öğrenmiş olacak!

KIZ KULESİ IŞIL IŞIL
Kız Kulesi de bienalden nasibini alacak. ABD'li James Turrell, Kız Kulesi'nde farklı bir ışık düzenlemesi gerçekleştirecek. Bu çalışmanın en önemli özelliği, Bienal bittikten sonra da Hamoğlu Holding sponsorluğunda sergilenecek olması.

ÜCRETSİZ FİLM GÖSTERİMİ
Bienaldeki bir başka ilginç performans da Taksim Parkı ve TÜYAP Sergi Sarayı önünde meydana kurulacak 4 ekranda gösterilecek filmler. Tayland asıllı ABD'li Rerkrit Tiravaija, daha önce Glasgow'da yaptığı bu performansı bu kez İstanbul'a uygulamış. İstanbul'a yaptığı bir araştırma gezisinde Tepebaşı ve Taksim Parkı'nın en yoğun mekanlar olduğunu belirleyen sanatçı, kuracağı çelik konstrüksüyonlar üzerine 3x4 metre boyutlarındaki dört büyük ekranda 2 Türk 2 de yabancı filmi gösterecek. Filmlerin özelliği, 1-10 Ağustos günleri arasında internetteki Türkçe sitelerdeki anket sonucu belirlenmiş olmaları. Filmler ücretsiz gösterilirken, izleyicilere çay ve kahve de ikram edilecek. Tiravaija, bu projesiyle eski açıkhava sinemalarına duyulan özlemi hatırlatırken, bir yandan da paylaşma, birlikte yaşama gibi kavramların önemini ortaya koyuyor.

(Programda değişiklik olabilir. Bilgi için tel: 0 212 293 31 33)

İSTANBUL VE YAKIN ÇEVRESİ KÜLTÜR TURLARI
Novitas Turizm, İstanbul'u daha yakından tanımak isteyenlere yönelik kültür turlarına devam ediyor. Her hafta Pazar günleri düzenlenen gezilerde deneyimli rehberler tura eşlik ediyor. Ayrıntılı bilgi için tel: 0 212 251 28 08
4 Kasım Pazar Süleymaniye, Zeyrek
11 Kasım Pazar Eyüp
18 Kasım Pazar Haliç
25 Kasım Pazar, Bizans'tan günümüze İstanbul'un Çarşılar Bölgesi
2 Aralık Pazar, Kumkapı'dan Samatya'ya Dinler Mozaiki
9 Aralık Pazar, İstanbul'da Mimar Sinan Eserleri
16 Aralık Pazar, Haliç
23 Aralık Pazar, İstanbul'un Çeşme ve Sebilleri

TİYATROLARDA NE VAR?
İstanbul Devlet Tiyatrosu da yeni sezonu Hikmet"in "Bu bir Rüyadır" operetiyle açtı. 1934'de sergilendiğinde Semiha Berksoy'un da yer aldığı opereti Mustafa Avkıran sahneye koyuyor.
İstanbul Devlet Tiyatrosu, bu sezon repertuvarında çağdaş Türk yazarlarının yapıtlarına yer veriyor. Böylelikle genç kuşağın da kendi yazarlarını daha yakından tanımasını, belki de hiç tanımadığı yazarları keşfetmesini sağlıyor.
Edip Cansever'in "Ben Ruhi Bey Nasılım" adlı şiirinin olduğu gibi sahneye aktarılacağı çalışma, yeni kuşak romancılarımızdan İhsan Oktay Anar'ın Zeynep Avcı tarafından oyunlaştırılan Efrasi Yab'ın Hikayeleri adlı son romanının bir uyarlaması bunlardan bazıları.
Oda Tiyatrosu'nda ise Bilgesu Erenus'un yazar Virginia Woolf"un hayatını, hesaplaşmalarıyla yüzleşmesini anlattığı "Kırmızı Ağaç" adlı oyununu Metin Belgin sahneye koyuyor.

AĞIR ROMAN BALE OLDU
İstanbul Devlet Opera ve Balesi sezonu 2 Ekim'de iddialı yapımlarından Rigoletto ile açıyor. Ancak sezonun sonuna doğru ilginç bir yapım sanat severleri bekliyor. Metin Kaçan'ın Ağır Roman'ı bale olarak sanatseverlerle buluşuyor. Koreograf Aysun Aslan 2 yıldır bu bale üzerinde çalışıyor. Dans tiyatrosu olarak kurgulanan bale, bir film kurgusu içinde verilecek.
Tüm dünyada Verdi yılı olarak ilan edilen bu yıl, operanın flaşlarından biri de <>Eseri, Yeni Yıl'dan kısa bir süre önce izleme fırsatı bulacağız. Prömiyeri gerçekleşecek bir diğer eser ise Puccini'nin Manon Lescaut operası.

YENİ SEZONDA BİLET ÜCRETLERİ
CSO biletleri 3 milyon, İstanbul Devlet Opera ve Balesi balkon 4 milyona, salon (A-G sıraları) 8 milyon, (G-R) sıraları, 6 milyon. Devlet Tiyatroları tam 4 öğrenci 2.5 milyon lira. Çocuk oyunları 1.5 milyon lira.

MÜZAYEDE
4 Kasım Pazar Artı Mezat Müzayedesi, Ceylan İntercontinental, saat 14.00
4 Kasım Pazar, Celebrity 2001 Müzayedesi, Eskidji (Yenibosna), saat 21.00
11 Kasım Pazar Antik A.Ş, Ritz Carlton

SERGİ: (İSTANBUL)
* Bebek'te yeni kurulan Bebek Sanat Galerisi, 2 yıllık bir hazırlık aşamasından sonra ilk etkinliğini düzenliyor. Adnan Çoker ve Mustafa Ata'nın Yapı ve İçgüdü başlıklı sergisi 6 Kasım-10 Aralık günleri arasında görülebilir. Tel: 0 212 287 67 66
* Canan Tolon, 2 Kasım-24 Aralık günleri arasında Maçka Galeri Nev'de. Tel: 0 212 231 67 63
* Dilek Alpan, Zeki Alpan ve Candan Akpınar'ın tekstil objeleri sergisi Koç Allianz Oditoryumu Sergi Salonu'nda. Bilgi için tel: 0 212 292 13 13
* Demet Yersel'in resimleri 7 Kasım'dan itibaren Beyoğlu Garanti Sanat Galerisi'nde. Sergi 3 Aralık'a kadar Pazar günleri hariç her gün saat 11.00-19.00 arası gezilebilir. Tel: 0 212 293 63 71
*Tülin Onat'ın son dönem yapıtlarını bir araya getiren Plastik Rüzgâr Gülü başlıklı sergi 2-23 Kasım arasında İş Sanat Parmakkapı Galerisi'nde izlenebilecek. 0 212 244 20 21
* İrfan Okan'ın romantik ve gizemli görünüşünün arkasında toplumsal sorunları irdeleyen resimleri 17 Kasım'a kadar Bebek Evin Sanat Galerisi'nde görülebilir. Tel: 0 212 265 81 58
* Bir Odada 8 Naif Başlıklı sergi 3 Kasım'a kadar Galeri Oda'da. Tel: 0 212 259 22 08
* Mahir Güven'in resimleri 17 Kasım'a kadar Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde görülebilir. Tel: 0 216418 38 06
* Nurettin Erkan resimlerini Beyazıt Antik Otel'de sergiliyor. Sergi, 2 Kasım'a kadar açık.Tel: 0 212 638 58 58 * Meltem Yakın'ın resimleri 24 Ekim'e kadar The Marmara İstanbul Opera Sanat Koridoru'nda sergileniyor. Tel: 0 212 251 46 96
* Seza Paker'in "Çizime Farklı Yaklaşımlar" başlıklı sergisi 17 Ekim-16 Kasım arasında Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri'de.
* MSÜGSF Grafik Bölümü Özgün Baskı Atölyesi öğretim üyesi ve öğrencilerinin "e.a. 7/25" başlıklı özgün baskı sergisi 16-31 Ekim günleri arasında Bağlarbaşı Koç Allianz Sergi Salonu'nda.
* Nejdet Vergili'nin resimleri 10 Ekim'den itibaren Beyoğlu Garanti Sanat Galerisi'nde. Sergi 5 Kasım'a dek Pazar günleri hariç her gün 11.00-19.00 arası gezilebilir.
* Erol Akyavaş'ın "Öbür Dünyalarda" başlıklı fotoğraf sergisi Teşvikiye Pamukbank Fotoğraf Galerisi'nde Pazar pazartesi hariç her gün saat 10.00-19.00 arası görülebilir. Tel: 0 212 236 67 90
* İhsan Derman'ın fotoğrafları 9 Kasım'a dek Taksim Bilgi Atölye'de.
* Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen Su/Us Yolculuklar" başlıklı disiplinlerarası 11 sergi Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu'nda. Tel: 0 216 326 26 67
* İş Sanat Kibele Sanat Galerisi'nde Şakir Eczacıbaşı'nın "Kapılar/Pencereler" başlıklı sergisi 30 Kasım'a dek izlenebilir. Tel: 0 212 316 15 60.
* Türkan İmran 50'nci Sanat Yılını 3-20 Ekim 2001 arasında Antik Palace'ta açancağı retrospektif sergisiyle kutluyor. Tel: 0 212 236 24 60
* İş Sanat Parmakkapı Sanat Galerisi, sanatseverlere yeni sergi sezonunda Güven Zeyrek'in yapıtlarını sunuyor. Sergi, 5-26 Ekim tarihleri arasında görülebilir. Bilgi için tel: 0 212 244 20 21
* Fotoğrafçı, araştırmacı Seyit Ali Ak'ın Remzi Kitabevi'nden çıkan "Erken Cumhuriyet Dönemi Türk Fotoğrafı 1923-1960" adlı kitabındaki dönemsel orijinal fotoğraflar 13 Ekim-30 Kasım arasında Galatasaray Ara Kafe'de sergilenecek. Tel: 212 245 41 05
* Ölümünün 21'nci yılında çağdaş Türk ressamı Hamit Görele'nin eserleri 4 Ekim-9 Kasım günleri arasında Beşiktaş Toprakbank Sanat Galerisi'nde sergileniyor. Tel: 0 212 326 35 80
* Osman Erk, grafik ağırlıklı, ritm temalı fotoğraflarını The Marmara İstanbul Oteli'ndeki Opera Sanat Koridoru'nda sergiliyor. Sergi 10 Ekim'e dek her gün 11.00-19.30 saatleri arasında gezilebilir. Bilgi için tel: 0 212 326 01 17
* Kâmil Aslanger "Topkapı Düşleri"ni 4-25 Ekim günleri arasında Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde sergiliyor. Sergi Hasan Rıza Sergi Salonu'nda Pazar hariç her gün 11.00-18.00 arası izlenebilir.

İstanbul Teknik Üniversitesi
* Galatasaray'daki Galeri Apel, bu sezon da tematik sergilerine devam ediyor. 19 Eylül'de açılacak "Hasat" konulu sergide Engin Akın, Cem Aydoğan, Filiz Başaran, Can Göknil, Yücel Kale, Ayfer Kalsın, Gülsün Karamustafa, Suzy Hug Levy'nin yapıtları yer alıyor. Sergi 19 Ekim'e kadar sürecek. Tel: 0 212 292 72 36
* Bedri Rahmi Eyüboğlu ölüm yıldönümü olan 21 Eylül'de bir sergiyle anılacak. Eyüboğlu Eğitim Kurumları Genel Müdürlük Binası'nda sanatçının adını taşıyan binada "Gün Işığı İle Buluşma" adıyla sanatseverlerle buluşacak sergi 12 Ekim'e kadar Pazar hariç her gün saat 10.00 ve 19.00 arası görülebilir. Sergide Eyüboğlu'nun yolculuklar sırasında taşlara çizdiği resimler, kamyon takozları üzerine yaptığı otoportre çalışmaları, tual, kağıt, duralit üzerine yağlı boya, guaj ve akrilik gibi malzemelerle yaptığı tabloları yer alacak. Tel: 0 216 443 01 06
Borusan Sanat Galerisi
* 22 Eylül-10 Kasım günleri arasında "Yeni Metropolis başlıklı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergi, çoğunluğu New York'tan gelen genç çağdaş sanatçıların modern teknolojiyi ve onun etkinliklerini malzeme olarak kullandıkları yapıtlardan oluşuyor. Sanatçılar, yapıtlarında bugünkü teknolojinin günlük hayatımızdaki artı ve eksilerini keşfe çıkıyor. Tel: 0 212 292 06 55
áOsmanlı Bankası Güncel Sanat Merkezi ilginç bir sergiye ev sahipliği yapacak. Alman sanatçı ve müzisyen Carsten Nicolai'nin 7. Uluslararası İstanbul Bienali kapsamında hazırlayacağı "Snow.noise" sergisinde ziyaretçiler kar kristalleri yapacak... Sergi 23 Eylül - 17 Kasım günleri arasında açık olacak.
* Polonya asıllı kavramsal sanatçı Roman Opalka yapıtlarını 19 Eylül- 21 Ekim arasında "Opalka 1965/1" başlıklı sergide sunuyor sanatseverlere. Sergi Karaköy'deki Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri'de yer alıyor. Tel: 0 212 292 49 39
* 1995 yılında yaşama veda eden Nejad Devrim'in yapıtları İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde sergileniyor. Çeşitli koleksiyonlardan derlenen, sanatçının 150'ye yakın eserinin yer aldığı Galeri Nev tarafından düzenlenen sergiye metnini Lydia Harambourg'un yazdığı bir kitap da eşlik edecek. Ancak hemen hatırlatalım sergi Eylül ayına kadar devam edecek. Fahrünnisa Zeid'in oğlu, Aliye Berger ve Halikarnas Balıkçısı'nın yeğeni, Füreya Koral'ın kuzeni Nejad Devrim'I tanıyabilmek için kısa bir süre. Zira retrospektifleri sıradan sergilerden ayıran özellik sanatçının bütün yönleriyle tanıtılması..
* Teşvikiye'deki Galeri G sezonu Bedri Baykam sergisiyle açıyor. Baykam'ın "Küçük Yaramazlıklar" başlıklı sergisi 4 Ekim-10 Kasım 2001 tariheri arasında izlenebilecek. Sanatçı, bu 72'nci kişisel sergisinde son dönemlerde yaptığı kağıt üzerine karışık teknik çalışmalarını biraraya getiriyor. Ayrıca litografiler, sergirafiler, desenler ve renkli-kolajlı veya kolajsız çalışmalar da sergi kapsamında görülebilir.

SERGİ (ANKARA)
* Türkiye İş Bankası Ankara Sanat Galerisi, Kasım ayında Ergin İnan'ın sergisine ev sahipliği yapacak. Sergi 2-23 Kasım arasında. Tel: 0 312 418 67 97
* Atatürk Bulvarı'ndaki Şekerbank Sanat Galerisi 22 Eylül'den itibaren lösemili çocukların resim-heykel ve seramik sergisine ev sahipliği yapıyor. Çocuklar, sergide 3-4 yıl süren tedavileri sırasında ve hastalığı yendikten sonra yaşamla bağlarını kuvvetlendirebilmek için yarattıkları eserleri sergiliyor. Tel: 0 312 418 67 97

SERGİ (BODRUM)
Bodrum Marmara Koleji bünyesindeki Halikarnassos Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde Enis Sağduyu'nun Çelişkiler sergisi yer alıyor. Sergi, 9 Kasım-30 Kasım 2001 tarihleri arasında izlenebilir. Tel: 0 252 358 61 13

KONFERANS
2/3 Kasım günleri İstanbul Alman Kültür Merkezi, ilginç bir konferans düzenliyor: Liman von Sanders, Hans ve Helga: İstanbul'da Türklerin ve Almanların Günlük Yaşamı, Bir Yanda Kültür Alışverişi, Bir Yanda Kayıtsızlık

KONSER
Fuji Film Week-ends kapsamında Fauna Flash/Trüby Trio performansı 2-3 Kasım günlerinde Babylon'da. Biletler tam 15 milyon TL, öğrenci 8 milyon TL. Bilgi için tel: 0 212 274 81 43 * İş Sanat'ta 3 Kasım günü "3 Piyanist 3 Konçerto" konseri yer alıyor. Gülsin Onay, Verda Erman ve Hüseyin Sermet'in solist olarak katılcağı konserde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nı şef Alpaslan Ertüngealp yönetecek. Ayrıntılı bilgi için tel: 0 212 293 13 13
* Genel Müzik Direktörlüğünü ve Daimi Şefliği'ni Gürer Aykal'ın yaptığı Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın Ekim ayı konserinin solisti Meral Günayman. 30 Ekim Salı günü Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde, 31 Ekim Çarşamba günü Lütfi Kırdar Konser Salonu'nda gerçekleşecek konserlerde Günayman, Gerschwin, Usmanbaş ve Prokofief'ten eserler seslendiriyor. Her 2 konser de saat 20.00'de başlıyor.
OPERA-BALE
İZMİR
YENİ SEZONDAN
Carmen, opera 13 Kasım'dan itibaren Müzikalden müzikale, müzikal, 11 Aralık'tan itibaren Şımarık Kız, bale, 27 Aralık'tan itibaren, La Perichole, operet, 7 Şubat 2002'de itibaren Modern Dans Gecesi, (Ankara Modern Dans Topluluğu) 28 Mart 2002'de.
GEÇEN SEZONDAN
Verdi'nin Rigoletto'su, Offenbach'ın Hoffman'ın Masalları, Donizetti'nin Aşk İksiri, Prokofief'in Romeo & Juliet'i, Erdener'in Afife'si, Schmidt-Jones'un Fantastik'i bu sezonda izlenebilir. Tel: 0 232 441 01 73
BİLGİ'DE FİLM
İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde sinema gösterimleri sürüyor.
30 Ekim, 19.00 Ali: Fear Eats The Soul (Fassbinder)
4 Kasım, 14.00 The Marriage Of Maria Braun (Fassbinder)
5 Kasım, 19.00 The Marriage Of Maria Braun (Fassbinder)
7 Kasım, 19.00 Chinese Roulette (Fassbinder)
12 Kasım, 19.00 Veronika Voss (Fassbinder)
16-23 Kasım
4. Uluslar arası Sinema-Tarih Buluşması

SEMİNER
Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi'nce düzenlenen arpist Şirin Pancaroğlu tarafından yürütülecek "İcracılık ve Teknikleri" başlıklı seminerler Ekim ayında başlıyor. Seminerle ilgili ayrıntılı bilgi internette icracilik.cjb.net adresinden edinilebilir.

KONSER
Hakan Şensoy, Nilgün Yüksel, Eftal Altun ve Florin Maier'den oluşan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü 25 Ekim'de Tünel Teutonia'da bir konser veriyor. Konserin başlama saati 20.00. Tel: 0 212 249 20 09

TİYATRO
BBT BAKIRKÖY BELEDİYE TİYATROSU EKİM PROGRAMI
21.10.2001 10.30 Dağ Denize Kavuştu (Çocuk Oyunu)
21.10.2001 15.30 Odada Savaş
25.10.2001 20.30 Odada Savaş
26.10.2001 20.30 Odada Savaş
27.10.2001 10.30 Dağ Denize Kavuştu (Çocuk Oyunu)
27.10.2001 20.30 Odada Savaş
28.10.2001 10.30 Dağ Denize Kavuştu (Çocuk Oyunu)
28.10.2001 20.30 Odada Savaş



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır