kapat
08.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 




Tini mini hanım!

Moda dergilerine bakarken ilk bakışta kemer mi yoksa etek mi, gerçekten anlayamadık. Sonra mankenin üzerindeki bir karışlık şeyin ciddi ciddi etek olduğunu kavradık. Abarttığımızı düşünmeyin. Sezonun minileri gerçekten bir karış. Yani kalçanız biraz iriyse bu modayı unutun. Ama popo dekoltesinden korkmuyorsanız, başka!
60'lı yıllarda doğan, 80'lerde tekrar çıkış yapan ama son 10 yıldır hiç hatırlanmayan mini etek, bu yıl agresif bir dönüş yaptı. Ne demek bir karış mini moda? Bacağı güzel olan var, olmayan var. Ama hakettik bunu. Çünkü minileri fena halde unutmuş ve etekte öğretmen modeline fena halde alışmıştık. Diz altında biten etekler kullanışlıydı, kiloları saklıyordu. Ve her şeyden önemlisi şehir magandalarına karşı korunuyorduk. Peki şimdi ne olacak? Cevap basit: Mini etek modasını kendine güvenenler uygulayacak... Ayna ile sorununuz yoksa geriye atılan laflara kulak tıkamak ve tacizlerle başa çıkmak için aikido, kick box falan öğrenmek kalıyor.

EN TRENDY
Minilerin en minisini Diesel'in Ortaköy Joyeux'da geçen hafta yaptığı defilede gördük. Çağla Şıkel'in tanıttığı bu jean-mini etek, "çikolata renkli sütunlara" pek yakışmıştı. Mini jean etek konusunda iddialı olan diğer firmalar ise Guess ve Miss Sixty. Guess'in jean kumaşı yeşile kaçıyor. Miss Sixty'de ise yıldız desenleri var.

EN SAKİN
Jean'in dışındaki mini etek modelleri ise genelde koyu renkli. Herhalde tasarımcılar, "Zaten mini dikkat çekiyor bir de renkleri abartmayalım" diye düşünmüş. Ağırlıklı renkler siyah, kahve, lacivert ve mürdüm... Marks & Spencer'daki mini eteklerin fiyatı ortalama 65 milyon, Mudo'dakiler ise 45 milyon lira.

EN RENKLİ
Benetton'da her zaman olduğu gibi bol bol renk var. Kırmızı ve yeşilleri göz alıyor. Benetton etekleri demir kemerler ve pilelerle süslenmiş. Fiyatlar 40 - 50 milyon lira arasında. Deri minileri unutmamak gerek. Çünkü deri, geçen yıl olduğu gibi bu sezonun da en popüler malzemesi. Derishow, Home Store, Roman ve İpekyol'a uğrayın.

EN MAKUL FİYAT NEREDE?
* Mini etek çeşidinin en bol olduğu yer, Mango. Kumaş ve deri kemerli modeller ağırlıklı olarak kırmızı, siyah, bej ve gri renklerde. Mango'nun minileri ceketlerle konbinlenebiliyor. Fiyatlar 35.5 ile 53 milyon lira arasında.
* Mini yetmedi, yırtmacı da olsun diyorsanız Koton'a göz atmalısınız. Ama renk alternatifi yok. Ya siyah ya da kahve alacaksınız. Fiyatları makul; 20 - 24 milyon lira arasında.

STİL ÖNERİSİ
Mini etek giyerken dikkat etmeniz gereken önemli detaylar:
* Mini etekle giyeceğiniz çizme kesinlikle uzun olmalı. Yarım botlarla etek giyme girişimlerini şiddetle kınamaya devam ediyoruz.
* Çorabın tipi mini etek giyerken çok önemli. Örneğin geçen kış dizaltı eteklerle giyilen file çoraplar minilerle giyildiğinde gündüz gözüyle fazla iddialı kaçabilir. Ama sonuçta zevk sizin bacak sizin. Gönlünüzce açın!

NE VAR NE YOK...

Şekerci bebekçi oldu
Düğün organizasyonu ve nikah şekeri deyince akla ilk gelen isimlerden La Bonbonniere artık bebek şekerleri hazırlayıp, bebek odalarını da süslüyor. Yeni doğmuş bebekler için çok şık sepetler hazırlıyorlar. Fiyatlar 25 milyon ile 100 milyon lira arasında. Tel: (0212) 246 63 55.

Dior'dan erkeklere özel
Kadınlar için yarattığı kaliteli makyaj malzemeleri ve parfümleri ile tanıdığımız Christian Dior, yeni erkek parfümü Higher Dior'u piyasaya çıkardı. Parfüm, adından anlaşılabileceği gibi çok iddialı: Kendinden emin, kentli, üçüncü milenyum erkeği için tasarlanmış.

String rahattır
Türk kadını g-string'in rahatlığını kavramış durumda. Bu nedenle iç çamaşırı markaları peynir-ekmek gibi g-string satıyor. Kom'da çeşit bol ve ürünler kaliteli. Ayrıca her bedene uygun bir string mutlaka var.

Han'da moda
Farklı çizgisiyle tanıdığımız Derishow kış koleksiyonunu "Full Ruh Değişimi" sloğanı ile tanıtıyor. Derishow'un koleksiyon fotoğrafları "Valide Han" isimli tekstilciler hanında, sektörünün emekçileriyle birlikte çekilmiş. Derishow kıyafetlerinde işleme, aplike ve dantel gibi detaylar göze çarpıyor.

Ustalar Yeşilköy'de
Yeşilköy Divan Kuaför'e taze kan geldi. Boya ustası Cemil Biçen ve süper kesimleriyle nam salan Süleyman Kasakolu, 2001-2002 saç modasının en iddialı örneklerini bundan böyle Yeşilköy Divan'da uygulayacaklar. Tel: (0212) 662 36 63.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır