kapat
08.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Duruma uygun komedi
Televizyonlarda 'sitcom' adı verilen komedi dizilerinin yükselişi "Dadı" ile başladı. Daha öncesinde "Ruhsar" ve "Bir Demet Tiyatro" vardı. Şimdi ise her kanalda bir sitcom var... Amerika'da yıllardır varolan sitcom'ların bizde bu kadar tutulması ve bir furyaya dönüşmesi yeni bir durum... Her şeyden önce sitcom, "Situation Comedy" yani durum komedisi anlamına geliyor. Diziyi diğerlerinden ayıran özelliği, kapalı mekanda çekilmesi ve her bölümde karakterlerin farklı bir olay yaşanması. Yerli sitcom'lar "Aşkım aşkım", "Dünya varmış", "Dadı", "Tatlı hayat", "Çifte Bela" ve "Tuzu Kurular"...
Tüm Metin

  Ben çorba değilim
Cevap Veriyorum' kitabından dolayı eleştiri yağmuruna tutulan Yaşar Nuri Öztürk, "İslam'da ben demek suç değildir. Tabu yaratmak, çobanlık etmek isteyenler uyduruyor bunları" diye kendini savunuyor. Öztürk, özellikle Demirel'in 'hakaretlerine' içerlemiş. Herkes cennette erkeklere kadın var diyor. Ama bu otomatikman kadınlara da erkek var demektir.
Tüm Metin

  Meyvali'ye meylettik efendim
Mısırlı ve haşhaşlı kebap, ağızda dağılan patlıcan dolma, peyniri uzayan çıtır çıtır künefe... Gönül vermek anlamına gelen Meyyali kelimesini kendine ad olarak seçen restoran tüm bu lezzetleri ağaçlarla çevrilmiş bir kış bahçesinde sunuyor.
Tüm Metin

  Yıldırım Bey'e hayır diyemem
Yıldırım Mayruk'un 10 Kasım'da gerçekleştireceği "Nerede Kalmıştık" defilesinin yıldızı Güzide Duran. Deniz Akkaya defilede yok. Akkaya ile Mayruk'un arası açık. Mayruk Güzide'yi yeni keşfediyor ama kırgın olmadığını söylediği Deniz'e de kapıları kapamıyor.
Tüm Metin

  Alo marngoz, mutfağımda fare var
800'lü hat açıp "Alo Marangoz" servisine başlayan 16 yıllık mobilya üreticisi İmamoğlu'nun başına gelmeyen kalmamış. Arayanlardan kimisi mutfağındaki fareden, kimisi boşandığı kocasından dert yanıyor. "Kapım kırıldı, koşun" diye arayanların kapısı çelik çıkıyor!
Tüm Metin

  Türkiye'nin en başarılı 10 genci
1973 Aydın doğumlu Önder Eker, İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğinden mezun. Öğrenciliği sırasında TÜBİTAK "Dijital Görüntü İşleme" projesinde görev aldı... Yazılım Mühendisi olarak işe başladı. 1995'te Microsoft Certified Professional olarak Türkiye'deki ilk 10 uzman arasına girdi. Finans sektöründeki büyük bankaların bilişim ihtiyaçları üzerinde çalışarak binlerce proje hazırladı.
Tüm Metin

  Kırgız kökenli Afganlılar
Van'ın Erciş ilçesine bağlı bir köyde, Afganistan'dan göç edenler yaşıyor. Köyün adı Ulu Pamir... Erciş'ten de Hara yoluna girince uzun süre gözlerimiz Ulu Pamir tabelasını aradı ama nafile! Jandarma, "Asfaltın bittiği noktaya kadar gideceksin" dedi, biz de yolu takip ettik.
Tüm Metin

  Önce estetik
11 Eylül'den sonra Amerikalılar'ın lüks tüketiminde azalma olduğunu düşünüyorsanız, haksız da sayılmazsınız... Bu 100 dolarlık yüz kremleri, tavşan kürkler ve platin bilezikler için geçerli olabilir, ama doktorların söylediğine bakılırsa bir ilginç gelişme de estetik ameliyatlardaki artış!
Tüm Metin

  Nuri İyem'den sertifika
Türkiye'de ilk kez orijinal bir resmi sahtesinden ayırabilmek için yeni bir uygulama başlatılıyor: Büyük usta Nuri İyem'in eserlerine sahip olanlar, ressamın kendisinden onaylı sertifika alacak. Eserler dijital olarak arşivlenecek.
Tüm Metin

  Edebiyat'tan dünyası ile ilgilenmeyen yazar
Ahmet Karcılılar'ı daha çok "Gülden Kale Düştü" kitabıyla tanıyorsunuz. Eski karısı "Kitapta anlattığı kadın benim, dava açacağım" deyince günlerce konuşulmuştu. Karcılılar inzivaya çekilip yeni bir kitap yazdı. Şimdi edebiyat dünyasının ona nasıl baktığı umrunda değil
Tüm Metin

  Aşk ve Zafer
Safiye Sultan tarzında tarihi romanseverlerin ilgisini çekecek bir kitap "Erguvan Güzeli." Solmaz Kamuran'ın çevirdiği roman, bu kez okuru Bizans İmparatorluğu dönemine götürüyor. İsrauiralı bir çobanken Bizans İmparatorluğu'na kadar yükselen Leon ile büyük aşkı Antuza'nın romanı.
Tüm Metin

  Saygıner'den Atina'ya bilardo dersi
Semih Saygıner, dünya bilardo şampiyonlarının arasına girdikten sonra ünü iyice arttı, adı her yerde konuşulmaya başlandı. Türkiye'deki 'bilardo hastalığı' Yunanistan'a da sirayet edince, Semih'in Atina'daki hayranlarının sayısı arttı.
STELYO BERBERAKİS YAZIYOR

Tüm Metin

  Edepsiz günlük
İki numara böğürüyor, onun böğürdüğü editör gidiyor muhabire böğürüyor, muhabir gidiyor kocasına böğürüyor. Yankı vadisi sanki... Bir de hep beraber ağlamıyorlar mı! Milletin toptan siniri bozulmuş. Şunlara hayrına birer paket Prosac dağıtmalı.
YELDA TOZAN YAZIYOR

Tüm Metin

  Şimdiki aklım olsa, sanatçı olurdum
İş hayatı yanı sıra kültür sanatın en büyük destekçisi Şakir Eczacıbaşı, "Tekrar dünyaya gelsem sadece sanatla, hem de her alanıyla ilgilenirdim" diyor. Bildiğim kadarıyla yaşamınız hep kültür-sanat olayları içerisinde geçmiş ve de halen büyük uğraşılar vererek Türk halkını bu olayların içersine çekmeğe çalışıyorsunuz, sonuçlarından memnun musunuz, kültür-sanata yeteri kadar ilgili bir millet olduk mu? (Türksel Özakıncı)
Tüm Metin

  Haftanın ajansını
Clubberlar, güneye iniyor. Rota Antalya Olimpos. Love Techno Trance Party'nin kaptanları İsrail, Almanya ve İsveç'li DJ'ler. Üç gün sürecek olan partide isteyen tulumlarıyla çadırda uyuyacak, isteyen fiyatları 5-12 milyon lira olan civardaki ağaç evlerde, bungalovlarda kalacak. Percussion Club, parti boyunca ücretsiz dersler verecek.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır