kapat
08.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Harekatın 33'üncü günü

KUZEY İTTİFAKI ATAĞA GEÇTİ
Kuzey İttifakı, Taliban'a karşı ABD harekatının başladığı 7 Ekim'den bu yana en büyük zaferini elde etti. Mezar-ı Şerif yakınındaki Zari, Keşendeh ve Akkupruk'u ele geçiren İttifak, 200 asker öldürdü. 300 kişiyi esir aldı.

TÜRKİYE'YE ASKERİ YARDIM
ABD, Türkiye'ye aralarında helikopterlerin de bulunduğu çeşitli silahları hibe etmeyi ya da ya da uygun fiyatla satmayı planlıyor. Türkiye'nin FMS askeri satış kredisi borcunun tamamı ya da bir kısmının silineceği iddia edildi.

LADİN'İ BUSH KORUMUŞ!
ABD Başkanı George Bush'un, Ladin'in ailesiyle yürüttüğü ticari ilişkilerin ortaya çıkmaması için, göreve gelir gelmez CIA ve FBI'ya Ladin ailesi hakkındaki soruşturmaları durdurmaları emri verdiği iddia edildi.

1 AYDA 90 TOMAHAWK
Afganistan harekatı, ABD'ye aylık 1 milyar dolara mal oldu. Tanesi 1 milyon dolar olan Tomahawk füzelerinden 90 adet atıldı.

"ATLARKEN YARALANDI"
ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Kandahar baskınında 3 komandonun yaralandığını ancak yaralanmaların çatışma sırasında değil, paraşütle atlarken meydana geldiğini söyledi.

ABD ÜSSÜ'NE SALDIRI
Katar'da Amerikan uçakları tarafından kullanılan Udeid Üssü'ne açılan ateş sonucu bazı Amerikalılar yaralandı. Katarlı saldırgan güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.

TÜRKİYE ÖRNEK OLACAK
Wall Street Journal gazetesi, Afganistan'ın Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki modern Türkiye'yi ilk tanıyan ülke olduğunu belirterek, Türkiye'nin Afganistan için model olabileceğini ve Afganistan'ın rehabilitasyonunda önemli rol oynayabileceğini söyledi.

İLGİNÇ PROTESTO
Pakistanlı eski bakan Julius Salik, ABD'nin Afganistan harekatını protesto etmek ve Pakistan'lı Hıristiyanlar'ın Müslümanlar'la dayanışmasını göstermek için kendisini 1 aylığına kafese kilitledi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır