kapat
08.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Müşerref: Ramazan'da operasyon durdurulmalı

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, terörizme karşı verilen mücadelede Pakistan, Türkiye ve dünya koalisyonunun birlik içinde olduğunu söyledi.
Türkiye'ye bir saatlik ekspres bir ziyaret yapan Müşerref, Afganistan konusunda Pakistan ile Türkiye'nin ortak bir vizyonu paylaştığını söyledi. Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel ile görüşen Müşerref, "Taliban, Pakistan için bir tehdit oluşturmuyor. Pakistan, Afganistan'ı tanıyan ve hala diplomatik ilişki sahibi tek ülkedir. Tek istediği ekonomik destektir. Çünkü, ekonomimiz, Afganistan'da olan bitenler yüzünden çok büyük zarar görüyor" dedi. Operasyonun Ramazan ayında bırakılmasını tercih ettiklerini de söyleyen Müşerref, "Çünkü bu İslam dünyasında olumsuz etkiler yaratacaktır. Bush ile bu konuyu görüşeceğim" derken, "Pakistan'da ordu içinde size karşı generaller var mı?" şeklindeki soruyu da "Ordumuz, son derece disiplinlidir." yanıtını verdi.

SEZER TACİKİSTAN'DA
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türkiye'nin Tacikistan'ın yanında olacağını belirterek, Afganistan'daki Taliban rejiminin de Afganistan gerçeğine uymadığını söyledi. Sezer, Tacikistan'da Cumhurbaşkanı İmamali Rahmanov ile düzenlediği basın toplantısında, 11 Eylül sonrası bölgede Afganistan hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını ve operasyonun barış ve istikrarını yakından ilgilendirdiğini anlattı.

Gökhan ARTAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır