kapat
08.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Seks nezleye iyi geliyor!
Uzmanlar şimdi seksin gribe iyi geldiğini iddia ediyor. Pennsylvania Eyaleti'ndeki Wilkens Üniversitesi uzmanları tarafından yapılan araştırmalara göre haftada en az 2-3 kez seks yapmak vücuttaki immünoglobin A seviyesini artırıyor.
Tüm Metin

  Aktif stres vücuda yararlı
Üniversitenin uzmanlarından Dr. Jos Bosch, stresin pasif ve aktif olmak üzere ikiye ayrıldığını söyledi ve ekledi: Pasif stres korku filmi izlerken yaşanandır. Aktif stres ise bir işi saatinde yetiştirmek için telaşlanırken yaşanandır.
Tüm Metin

  Ünlülerin hocasından fitnes tüyoları
Matt Roberts uzun süre Madonna'nın özel egzersiz eğitmenliğini yaptı. Madonna'nın ilerleyen yaşına rağmen sıkı ve sağlıklı bir vücuda sahip olmasında büyük katkısı olan Roberts ayrıca Spice Girls'ten Mel C ile manken Naomi Campbell'in de fitnes hocasıydı.
Tüm Metin

  Yanık tedavisine 'sünnet' formülü
Yanıklara mucize çözüm: İngiliz bilimadamları, sünnet edilen bebeklerden kalan et parçasıyla yanıkları tedavi ediyor. Concorde Üniversitesi bilim adamları, sünnet edilmiş parçanın içindeki bağ dokusu üreten kök hücreleri çıkartıyor.
Tüm Metin

  Sebzeyle beslenin kansere direnin
Araştırmayı gerçekleştiren Harvard Tıp Fakültesi'nden Dr. Kathleen M. Fairfield, sebze ve meyvelerin içerdiği antioksidan maddelerin kansere yol açan serbest kökleri etkisiz hale getirdiğini belirtti.
Tüm Metin

  İşte Aspirin'in son numarası
Tansiyonun aşırı derecede yükselmesi anne adayı ya da doğmamış bebeği için hayati risk doğurabiliyor. Araştırmacı Dr. Aravinthan Coomarasamy, bu riskin günde 1 aspirin içilerek en aza indirildiğini açıkladı.
Tüm Metin

  Muz olmazsa Elma yemeli
Sağlık Bakanlığı, düşük gelirli ailelere, dengeli beslenebilmeleri için bal yerine pekmezi, muz yerine elmayı, pirinç yerine bulguru, kıyma yerine de mercimeği seçmelerini önerdi. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gıda Güvenliği Laboratuvarlar Daire Başkanlığı, "Besinleri satın alma, hazırlama, pişirme ve depolama ilkeleri ve dikkat edilecek hususlar"a ilişkin bir rapor hazırladı.
Tüm Metin

  Vejetaryenin saçı yavaş uzar!
Saçın sağlıklı bir biçimde uzaması için vücudun demir alması gerekir. Kırmızı et de bunun kaynağıdır. Parlak ve güçlü saçlar için de A ve B vitaminlerini unutmamalı Londra'daki Trichological Clinic'in uzmanlarından Andrew Bernie bizlere saç bakımı konusunda bir çok tavsiyede bulunuyor:
Tüm Metin

  Haftada en az bir kere balık yiyin
Haftada bir balık yemek, sağlıklı beslenme için yararlı olur mu? C vitaminin yararları nelerdir? Kuvvetli bir öğle yemeği, kalp sağlığı için önemli mi? Sakız çiğnemek dişler için zararlı mı?
Tüm Metin

  'Kadınım, çok yaşarım'
Yeni emeklilik sistemi üzerinde çalışan hükümetin, Devlet Planlama Teşkilatı'na (DPT) yaptırdığı bir araştırma, kadınların erkeklere oranla daha uzun ömürlü olduklarını ortaya koydu.
Tüm Metin

  Soya sosu kanı inceltiyor
Böylece kanın inceltilmesiyle pıhtılaşma riski ortadan kalkarken, beyin kanaması ve inme önlenebiliyor. Her insanın günde 2 bin 400 miligram sodyum alabileceğine dikkat çeken uzmanlar, soya sosunun bir çay kaşığında 300 miligram sodyum bulunduğunu belirtiyor.
Tüm Metin

  Yapay tuzu dikkatli kullanın
Tansiyon ilaçlarının da vücuttan potasyum atılımını azalttığını belirten uzmanlar, bu ilaçlarla birlikte yapay tuz kullanılmasının neden olduğu potasyum birikiminin tansiyonun düşmesini engellediğinin altını çiziyor.
Tüm Metin

  Panik atak öldürür mü?
Fazla bilinmeyen bu hastalıkta en çok 'Acaba ölür müyüm?' diye soruluyor... Hastalığın görülme oranı, az gelişmiş ülkelere gidildikçe Batıya oranla epey azalıyor biyolojik nedenler, genetik ve psikolojik sorunların hastalığa yol açtığı düşünülüyor.
Tüm Metin

  Şizofreni, toplumdan ayırmayın
Türkiye genelinde sayılarının 600 bin olduğu tahmin edilen şizofren hastaları "Toplum artık bizi kucaklasın" diyor. Onlar için yeni tanışılan biriyle konuşabilmek büyük problem. Hele hele şehir içinde bir yere gitmeye çalışırken çileden çıkıyorlar. Toplum olarak üzerinde fazla konuşmak istemediğimiz şizofreniden bahsediyoruz.
Tüm Metin

  Vitaminin fazlası hasta ediyor
Soğuk havaların bastırması nedeniyle artan üst solunum yolu hastalıklarına karşı umut olan vitaminlerin gereğinden fazla kullanımının zararlı olduğu açıklandı.
Tüm Metin

  Panik, atağa geçti
Panik Atak Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Uyar uyardı: Her 10 kişiden biri 'endişe ve korku' hastalığı olarak tanımlanan panik atak hastası. Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz bir hastalık 'panik atak.' Her şey, 'Ya benim de başıma gelirse?' sorusuyla başlıyor, korku nöbetleriyle sürüyor...
Tüm Metin

  Kanser bile bu kadar korkutmadı
20'li yaşlarda hafif de olsa yaşıyordum. Ancak 5 yıl önce çok şiddetli olarak yaşadım. Hemen ambulansla acile kaldırıldım ve o zaman teşhis konuldu. Belli tedavilerden sonra iyileşmiştim. Ancak depremle birlikte benim de kolonlarım yıkıldı. O dönem sürekli acile gitmeye başladım. "Çocuklarım ne olacak, ölecek miyim?" düşünceleri ve korkuları hayatımı kapladı.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır