kapat
29.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 
2 polisi güpegündüz şehit eden Hizbullah katilleri onca delile rağmen yakalanamıyor. İstanbul yeni saldırı korkusu içinde
Katiller önce Hizbullah itirafçısı taksi şoförü ile askerden yeni gelmiş oğlunu öldürdü. Ardından polis aracına kurşun yağdırdı; 2 polisi şehit etti, birini de ağır yaraladı. İki saldırı da güpegündüz oldu. İki saldırıda da aynı silah: Takarof. Yani Hizbullah'ın silahı.
Yeminler ne oldu?
Katillerin Hizbullah tetikçisi olduğu anlaşılınca, "Kendinden emin" açıklamalar geldi. Şehitlerin cenaze töreninde katillerin yakalanacağı yemini edildi, "Kanları yerde kalmayacak" sözü verildi... 14 gün geçti; İstanbul polisi sus pus..
Haydi bitirin bu işi
Oysa Hizbullah'ı İstanbul'da bitirmekle övünen teşkilatın bu işi fazla uzatmayacağı sanılıyordu. Neden hâlâ sonuç yok? İç kavgaların yarası sarılamadığı için mi? Haydi... Toprak altında şehitler, toprak üstünde de şehit yakınları sizden müjde bekliyor...


Atatürk'ün hedefine ulaştınız
Bush, Sezer'e gönderdiği mesajda, "Atatürk'ün çağdaş gönenç içinde yaşayan ve demokratik değerlere bağlı Türkiye düşüncesinin gerçekleştiğini" bildirdi, şöyle dedi: "Türkiye demokrasi ve özgürlükten yana yerini kararlı biçimde aldı."

İşte KDV'de iki ay süreli indirim planı
Kasım ve Aralık'ta KDV'si düşecek mal ve hizmetler: Beyaz eşya, otomobil, gıda, sağlık, eğitim, turizm Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın dün Başyazarımız Güngör Mengi'ye verdiği "KDV iki ay için inecek" müjdesinin ayrıntıları belli oldu.

Ata'ya hizmet eden son adam
Seyfettin Yağız, 6 yıl 8 ay 13 gün Atatürk'e hizmet etti. Özel şoförü olarak Dolmabahçe'ye girdi, ölümüne kadar Ata'nın yanında oldu, rakısını doldurdu, sigarasını yaktı.

Kurtarıcı model
Kemal Atatürk ne kadar sağlam bir miras bırakmış ki, İslam ülkeleri dini, siyaset, menfaat ve baskı aracı olarak kullanan rejimler altında inlerken, Türkiye Cumhuriyeti kurtarıcı model niteliğini koruyor.
GÜNGÖR MENGİ


En büyük eser
Atatürk her zaman "En büyük eserim Cumhuriyet" derdi. Bugün dünyada olup bitenler, Cumhuriyet'in önemini, Cumhuriyet'in temel ilkelerine sıkı sıkıya sarılmamız gerektiğini daha iyi göstermiyor mu?
YAVUZ DONAT


Cumhuriyet
Atatürk'ün temellerini oturtmaya çalıştığı demokratik, laik Cumhuriyet'in temel unsurlarıyla oynamak artık mümkün değil. En büyük güvence, demokratik Cumhuriyet fikrinin bilinçle kavranmasıdır.
OKAY GÖNENSİN


Bittim Hocam
Avusturya maçında sol arka adalesi kopan, sağ dizi de zedelenen Revivo en az üç ay yok. Maç sonrası Denizli'yi arayan İsrailli yıldız, "Ben bittim hocam. Doktorlara göre sezonu kapattım" dedi.

GÜNÜN İÇİNDEN

Bıçakla kapkaç dersi
Erkeklere huri kadınlara 'hur'
Yurttaş Erkin Koray...
Kırıcı aşk
Yıkılmadık, ayaktayız!

POLİTİKA

Sezer'in ekibi Ata'nın izinde
Cihat hazırlığı var
Vurgun Belpet'e sıçradı
Sezer'den Meclis'e güven çağrısı

EKONOMİ

İşçi çıkarmamak için kurallarımı unuttum
TİSK: Patronların görevi şov yapmak değil
Zor oyunu bozar
"Lüks" İtalyan'dan sorulur

SPOR

Fevzi:3 Beşiktaş:3
Yolun sonu finaller
Bittim Hocam
Boğa, bu kez avlandı
Milan Komada


www.superbahis.com

Dolar
Mark
Altın
Euro
Borsa
1.606.000
732.000
96.000.000
1.431.427
9.915

Adana
Afyon
Ankara
Antalya
Bursa
D.Bakır
Edirne
13/29
00/22
02/20
15/28
09/24
04/22
08/22
Erzurum
İstanbul
İzmir
Manisa
Samsun
Trabzon
Van
-10/15
12/22
14/25
10/26
09/19
11/19
04/17


Milli Piyango
Sayisal Loto

1 - 2 - 4 - 9 - 21 - 24


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır