kapat
29.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yıkılmadık, ayaktayız!


Bursa genelevindeki 57 villa mahkeme kararıyla yıkıldı. Faaliyetini sürdüren 'Yağmur Gözlüm' adlı tek evde 10 hayat kadını çalışıyor. Sinirler gergin...
Avrupa'nın en lüks genelevi olarak 1987 yılında hizmete giren Bursa Genelevi, 1998'de mahkeme kararıyla tahliye edildi. 58 villadan 57'si sırayla yıkılırken, dosyası Yargıtay'da bulunan "Yağmur Gözlüm" adlı villa halen faaliyetini sürdürüyor. Yıkımdan önce 300'e yakın hayat kadınıyla birlikte bin dolayında insana iş olanağı sağlayan genelev kompleksinden geriye kalan tek evde, bugün sadece 10 hayat kadını çalışıyor. Belediye'nin yeni yer göstermemesi nedeniyle yıkılan evlerde çalışan hayat kadınlarının bir bölümü başka kentlerdeki genelevlere nakledilirken, bir bölümünün sokakta kayıtdışı olarak çalışmaya başlaması ciddi sorunları beraberinde getirmiş. Genelevin kapanmasından bu yana Bursa'da fuhuş oranında ciddi bir artış gözlenirken, buna paralel olarak cinsel yollarla bulaşan hastalıklarda da tam bir patlama yaşanıyor.

HAKSIZ REKABET
Sokaklarda fuhuş yapılmasının hastalıklara davetiye çıkardığını söyleyen kadınlar, "Genelev yıkıldıktan sonra müşterimiz artmadı; azaldı. Biz sürekli sağlık kontrolünden geçiyoruz ama sokaklarda fuhuş yapan kadınlar hastalıklara davetiye çıkarıyorlar. Üstelik bizden fazla para kazanıyor, haksız rekabet yaratıyorlar" diyor.

Sağlık Müdürlüğü verilerine göre, Bursa'da sadece Hepatit-C virüsü taşıyan 8 hayat kadını var. Yetkililerin en büyük endişesi ise kontrolsüz fuhuşun getirebileceği AIDS tehlikesi. Son 1 yıl içerisinde polis tarafından fuhuş suçlamasıyla yakalanan 180 kadından 120'sinde cinsel yollarla bulaşan hastalık belirlendi.

Yıkılan genelev işletmecilerinin kurduğu kooperatifin avukatı Avni Bayramoğlu ise belediyeyi suçluyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin siyasi çıkar gözeterek yeni geneleve izin vermediğini anlatan Bayramoğlu, "Belediye halkın sağlığıyla oynuyor. Fuhuşun sokağa taşınmasının sıkıntılarını hep beraber yaşıyoruz. Projemiz hazır, yerimiz hazır. Başkan artık bu işe bir çözüm bulsun" diyor.

2 MİLYON NÜFUSLU KENTİN TÜM YÜKÜ 10 HAYAT KADINININ SIRTINDA
Biz 10 milyon lira vizite ücreti alırken, sokakta çalışanlar 100 dolar alıyor. Üstelik hastalık saçıyorlar. Burası kapanırsa biz de sokağa düşeceğiz. Açsınlar bir genelev de kurtulalım.

Ne yapayım yani ben bu yaştan sonra... Esrar, hap mı satayım, dilencilik mi yapayım? Bizi inkar etmek, yok saymak olur mu? Belediye yeni bir genelev açsın.

Sıkıntı bitsin.

İbrahim ÖGE

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır