kapat
29.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Vurgun Belpet'e sıçradı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki vurgun, İGDAŞ'tan sonra, Belpet'e sıçradı.
Belediye bünyesinde çeşitli kamu kurumlarına akaryakıt satışı yapmak amaçıyla kurulan Belpet'in Genel Müdürü Zeki Kardaş'ın, akaryakıt kaçakçılığına karıştığı için "Beyaz Tilki Operasyonu" kapsamında jandarma tarafından aranan Mustafa Kemal Allahverdi'yle birlikte Fatih'te benzin istasyonu kurduğu ortaya çıktı.

Kardaş'ın, uzun süre hem Belpet'te, hem de Fatih Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd Şirketi'nde müdürlük yaptığı belirlendi. 500 bin dolar sermayesi görünen şirket bir süre önce apar topar devredildi. Aynı yerde bir Kar-Pet Akaryakıt AŞ adlı başka şirket kuruldu ve istasyonu işletmeye devam etti. Kar-Pet"in en büyük hissedarı ise Kardaş'ın SSK'da görevli bir memur olan yakın arkadaşı Şaban Atlas oldu. Belpet memuru Ömer Şimşek'in de, Belpet'te çalışmayıp Kardaş adına Kar-Pet'te işleri takip ettiği ve maşını Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı iddia edildi.

FRANSIZ ŞİRKET DAVA AÇTI
Devir üzerine Fransız akaryakıt şirketi ELF, yeni şirketin asıl sahibinin de Zeki Kardaş olduğunu öne sürerek "hileli ticaret" suçlamasıyla dava açtı.

Kardaş'ın danışmanı Tamer Vardarlı'ın kardeşi Erdal Vardarlı ve Allahverdi'nin Topkapı'da NEFT Petrol Ticaret A.Ş isminde bir şirket kurdukları ve bir akaryakıt istasyonu işlettiği belirlendi. Bu nedenle Vardarlı kardeşlerin jandarma tarafından uzun süredir arandığı öğrenildi.

Bekir BATU

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır