kapat
29.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Sezer'in ekibi Ata'nın izinde


Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Atatürk'ün ziyaret ettiği, kaldığı ve herhangi bir şekilde uğradığı bina ve mekanların tespit edilmesi için Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün fotoğraf, resim ve gravür sanatçılarını görevlendirdi.
Yurdu karış karış gezen sanatçılar, tespit ettikleri yerlerin fotoğrafını çekip, gravür ve resmini çizecek. Eserler, önümüzdeki yıl Köşk'te açılması planlanan müzede sergilenecek.

Sezer, tespit çalışması için Köşk'ün foto film merkezi müdürü Bülent Hiçyılmaz, ressam Yaşar Çallı ve gravür sanatçısı Cemal Akyıldız'ı görevlendirdi. Üç ay önce geziye başlayan sanatçılar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz Bölgesi'nde tespitlerde bulundu. Tespit edilen bina ve mekanların fotoğrafları Bülent Hiçyılmaz tarafından çekiliyor. Ressam Yaşar Çallı ile gravür sanatçısı Cemal Akyıldız ise daha sonra fotoğraflardan yararlanarak yapacakları eserler için gözlemde bulunuyor.

GEZERKEN DUYGULANDILAR
Gravür sanatçısı ve Atatürk ressamı Cemal Akyıldız, Atatürk'ün bulunduğu mekanları gezerken oldukça duygulandığını belirterek, "Bu mekanları birçok yerli filmden veya fotoğraftan tanıyordum. Ancak gezerken O'nun dehasını, zevkini ve ne kadar ileri görüşlü olduğunu görüyoruz. Ve çok etkileniyoruz. Mekanların fotoğraflarını Hiçyılmaz çekiyor. Ben gravürlerini yapıyorum. Ressam arkadaşımız Yaşar Çallı da yağlıboya ile bu yerlerin tablolarını çiziyor" dedi.

Ersin RAMOĞLU

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır