kapat
19.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 


GÜNGÖR MENGİ
Nereye gidiyoruz?
Ülkeyi yönetenler, israfı durduracak yerde sürekli vergileri yükseltiyorlar. Bu Türkiye'de huy oldu. Alın teri ile kazanıp vergi ödememiş, yanlarında tek adam çalıştırmamış insanlar devlet yönetmeye başlayınca kırıp döküyorlar.. Bu yıl emlâk vergisinde yeni beyan dönemi.

ÇETİN ALTAN
Patron ABD, "Bize hayran oldu" öyle değil mi?
Son 70 yıllık basını şöyle bir tarasanız, en sık rastlayacağınız başlıklardan biri de, kesinlikle şu olur: "Bize hayran oldular"... Bir de tabii, kızdığımız ülkelere karşı gözdağı veren afur tafurlu başlıklar var: "Hadlerini bildirdik", "Ters çıktık", "Sert yaptık", falan gibi..

MEHMET ALTAN
54'te kaç yaşındaydınız?
Ecevit'in Amerika gezisine katılan resmi Türk Heyeti "Türk-Amerikan stratejik ortaklığının ekonomik ve ticari ayağının güçlendirilmesi" konusunu dikkat çekici bir şekilde vurguluyor. Gerçekten de, Ecevit'in gezisinde "Türk-Amerikan Ekonomik Ortaklık Konseyi"nin acilen kurulması...

HAŞMET BABAOĞLU
Giden çocukların ardından
Gencecik birinin intiharında sanki karşısında suretimizi izlemeye bayıldığımız dev hayat aynası dört bir yanından çatlamaya, kırılıp dökülmeye başlıyor... Lara'nın intiharı'nın medyada yankı bulurken, içimizdeki bu kırılıp dökülmeyi de seslendirmesini anlıyorum.

ERDAL BİLALLAR
Yalanı seviyoruz!
Örnek mi? İstanbul ile Ankara arasını 2 saate indirecek olan hızlı tren... Veya Boğaz'a tüp geçit... Enflasyonun tek haneli rakamlara inmesi... Her isteyen gencin istediği üniversiteye girebilmesi...

MURAT BİRSEL
Bizi uçuracak lider aranıyor!
ATV'nin özel haberiydi... PTT'nin 2000 yılına mektuplar kampanyasından "İlk Türk Uzay Adamına" adresli mektup, adresini arıyordu. Adres yoktu, çünkü ilk Türk uzay adamı hâlâ yoktu (Uzayla milletçe en son ilgilendiğimizde, köylüler "UFO"ya taş atmıştı.)

YAVUZ DONAT
Villa Hügel
Almanya'nın Essen kentinde, orman içinde, "muhteşem bir bina" vardır... "Çankaya Köşkü"nden de büyük, ABD Başkanı'nın "Beyaz Sarayı"ndan da. Bu görkemli yapının adı "Villa Hügel'dir." Birkaç yıl önce burayı, "Türkiye Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen ile birlikte" gezmiştik.

OKAY GÖNENSİN
İstanbul
Bazı şehirler, sadece o ülkenin "vitrin" şehri değil, "dünya" şehridir. İstanbul da, çok az sayıdaki "dünya şehirleri"nden biridir ve Türkiye'nin en önemli vitrinidir. İstanbul da uzun süredir kötü yönetilmiştir. Şehrin tarihi dokusunun korunması ve öne çıkarılması şöyle dursun, ucuz politika oyunları ve akıl almaz...

ŞELALE KADAK
Güneydoğu'ya yatırım yaptığına bin pişman
Devlet önce teşvik verip sonra bu teşviği geriye dönük olarak kaldırdığını ilan ederse, sizce bir sanayici gidip de Güneydoğu illerinde yatırım yapar mı? Yabancı sermayeyi düşünemiyorum bile. "Teşviği geriye dönük iptal ettim" dendiğinde onlar büyük olasıklıkla, sebebi izah edilse dahi anlamakta güçlük çekiyorlardır.

İLKER SARIER
Gelseydi, bana ne?
Önceki akşam dostlar arasında, Türkler'in "müstesna" işlerini konuşuyoruz. Bir arkadaş nefis bir benzetme yaptı: Adamın biri seslenmiş: "Ahmet efendi geldi mi!" diye... "Hayır gelmedi" demişler... Adam; "Bana ne gelseydi" diyerek basmış gitmiş...

ERDOĞAN SEVGİN
Ilgaz Meydan Muharebesi 2
Bir "Ilgaz Meydan Muharebesi" yazdım; e-mail'lerin, telefonların, faksların haddi hesabı yok. Bu da tabii bizi yazının devamını getirmeye zorladı. Seyircinin öncelikle garipsediği şu. BBG'nin birinci grup yarışmacıları tatillerini yapmışlardı. Onları Ilgaz'a götürmenin ne alemi vardı?

MEHMET TEZKAN
Televizyonlar 'gizemli intiharı' neden tartışmıyor
Artık kabul etmeliyiz.. Korkularımızdan kaçarak kurtulamayız.. Yok sayarak başa çıkamayız.. Konuşmalıyız, tartışmalıyız, araştırmalıyız.. Biraz kafa patlatmalıyız.. Bakın, 16 yaşında bir genç daha ölümü seçti.. Fantasy Role Playing denen bilgisayar oyunu yüzünden mi bunalıma girdi?

HINCAL ULUÇ
Bir masal gecesi!..
Tarlabaşı Caddesi'nin hemen başındaki o şirin ve sıcak Sofra London'da bir masada toplanmışız.. Milenyumun ilk yılı 2000 sona ermek üzere.. Masada Marlo (Bir Çift Yürek) Morgan, Hüseyin (Sofra) Özer ve de ben.. Laf nerden dolaştı bilmem.. Hüseyin'e "My Fair Lady, bu yaz yeniden perde açıyormuş...

EMRE AKÖZ
Aynalı Top, Altın Pop
Uluslararası İstanbul Caz Festivali Yönetmeni Görgün Taner ile DJ Style-ist (Metehan Çorumluoğlu), 'Aynalı Top, Altın Pop' partisinde bir araya geliyor. Tarih: 24 Ocak Perşembe. Yer: Beyoğlu Asmalımescit'teki Babylon. Görgün ve Metehan saat 20:30'da başlayacak gecede 1970 ve 80'lerin parçalarını çalacak.

REFİK DURBAŞ
Bodrumlu kadınlar, haklarını istiyor
Bodrumlu kadınlar, "Partilere verilen devlet yardımından kadınların da yararlanması için bir kampanya başlatmışlar. Gerekçelerini isterseniz, ben aradan çekileyim, kendileri anlatsınlar: "Parlamentoya giren partiler, vatandaşları temsil etmek görevinin karşılığı olarak büyük miktarlarda devlet yardımı almaktadır.

HAYRULLAH MAHMUD
Bush'un sırt çantası
Yıl: 1917... Yer: Filistin... Türkiye ile İngiltere arasındaki savaş, Filistin topraklarında tüm şiddetiyle sürmektedir... İngilizler, bu sırada iki cephe komutanını değiştirme kararı alırlar. Cepheye de Almanlar'ın geliştirdiği savaş taktiklerini özümsemiş bir istihbarat subayı olan Binbaşı Richard Meinhertzhagen'i getirirler.

CAN BARTU
Sahaya çıkan kadro yanlış
Hazırlık maçlarından sonra F.Bahçe'yi, Samsun karşısında daha diri, topu daha iyi kullanan bir görüntüde bekliyorduk. Ama sahadaki kadronun bunu başarması mümkün değildi. F.Bahçe topu kullanamayan, 2 metre yanındaki arkadaşına pas atamayan oyunculardan kuruluydu.

SELİM SOYDAN
Bu mu yeni Fener?
Herkes Werner Lorant'tan daha iyi, daha verimli bir takım kurmasını bekliyor. Ben de diyorum ki, "İstemek kolay. Daha iyi bir takım kurabilmek için, elindeki futbolculardan daha iyilerini bulmak gerekir." Eğer bulamıyorsan, o zaman eldeki mevcut oyuncularla, aynen dün akşam olduğu gibi idare edeceksin.

ERMAN TOROĞLU
70'lerin sistemi
Samsunspor zaten dertli.. Futbolcular uzun zamandır para alamıyorlar. Fenerbahçe maçı, onlar için tamamen bir prestij mücadelesi. Sarı-lacivertli takımın ne yapması lazım? Mutlak kazanması. 90 dakika boyunca Samsunspor 1 tane pozisyona girdi. Onda da golü attı. Fenerbahçe kazanmak için ne yaptı?


<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır