kapat
01.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.iku.edu.tr
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 
GÜNGÖR MENGİ
Adam olmak için
Biz adam olmayız sözünden hep nefret etmişimdir. Ama asıl, bu hükmü hak eden alışkanlıklardan nefret etmek lazım..

ÇETİN ALTAN
Talanla yalana hız verelim, yazarları çarmıhlara gerelim
Adalet Ağaoğlu'na ilk rastlayışımda, kendisine dünya sanat tarihinde hiçbir heykelcinin aklına gelmemiş, değişik heykel konularından söz açacağım...

A. SAVAŞ AKAT
Sancılı değişim
Bitmez tükenmez Telekom krizlerinden bir daha savuşturuldu. Gene büyük siyasi gerginlik yaşandı. Çözümler müşterek çıkarlarda, akıl ve mantıkta aranabilirdi. Yerine çatışma ve bilek güreşi tercih edildi.

HAŞMET BABAOĞLU
Gel yanımda uyu!
Not defterlerimi karıştırırken bana ait olmayan bir el yazısı dikkatimi çekti. Hızla kâğıda düşülmüş bir nottu: "Tepeden tırnağa tek bir sözden ibaretsin, biliyor musun? Bu beni hem heyecanlandırıyor, hem de ürkütüyor..."

ERDAL BİLALLAR
Çekin elinizi cebimizden!
Yurt Dışına çıkanlardan 50 dolar alınmasına karar verenler korkarım ki; Türkiye'yi unutmak istediğimiz günlere geri götürmenin ilk adımını attılar...

MURAT BİRSEL
Meğer hangi projemiz varmış?
Hangi bakanlığın, teknoloji içeren hangi projesi, hangi aşamada" diye sordum... Cevap Sanayi Bakanlığı'ndan geldi.

YAVUZ DONAT
Kurultay
Kurultay salonunda kalabalık da vardı, büyük bir coşku da... Zaten CHP'nin en başarılı olduğu konu da bu: "Kurultay yapmak."

SELAHATTİN DUMAN
Ayağına giymiş nalını gider salını salını..
Nişantaşı kadını dadandığı mekanı abad da eder berbad da.. Keyiflerine kalmış bir iş.. Ancak esnaftan birine el verdilerse onun sırtı bir daha asla yere gelmez..

GÜLAY GÖKTÜRK
"İçimdeki kasap"
Miloşeviç'in Lahey yolunda çekilen fotoğrafları, yüreğinde insan sevgisi, adalet duygusu olan herkes gibi benim de içimi serinletti.

OKAY GÖNENSİN
CHP'nin dramı
Bir kurultayını daha yapıyor CHP. Bugün yapılacak seçimler bölümünde bir sürpriz de beklenmiyor; Deniz Baykal tekrar CHP Genel Başkanı olacak.

ŞELALE KADAK
Hyundai Assan'ın sigorta savaşı
Belki yaşanan son depremden sonra 'kâr kaybı' gibi Türkiye için yeni sayılabilecek sigorta türlerinden yaptıran iş yerlerinin sayısı artmış olabilir. Sigorta yaptırmak iyi güzel de, sonu her zaman güzel olmayabiliyor.

ŞÜKRÜ KIZILOT
Serdar, gömlek parası kadar vergi ödemiyor
Serdar Ortaç, sahneye çıkarken giydiği bir gömleğe 1.500 dolar ödüyor. Ama son üç yılda ödediği vergilerin toplamı bir gömlek parası etmiyor

SEDAT SERTOĞLU
Gündem..
Geçenlerde Ankara'da bir devlet kurumunun yaptırdığı kamuoyu yoklaması ile ilgili, bize ulaşan bilgiler, çok ilginç..

AHMET TAN
Sıkıntı yazısı
Bugün temmuzun 1'i. Temmuz, güneşin parlaklığının, göğün mavisinin, bulutların beyazının, toprağı örten her türlü yeşilin en hâreli olduğu ay.

NADİN TAŞCIOĞLU
Dalgalı kurla dalga geçiyoruz
Dalgalı kur sisteminin Türkiye'ye uygun olmadığını söyleyen Mahfi Eğilmez, "Zaten pratikte de ne döviz dalgalanıyor, ne de faizde kontrol var. Kontrollü kura geçmemiz gerek" dedi

HINCAL ULUÇ
Aşkımızdı o, Jose.. Aşkımızdı o!..
İstanbul Festivaline paralel bir başka festival daha yürüyor, yıllardır.. Boğaziçi Festivali.. Cemal Reşit Rey'in üretken Genel Sanat Yönetmeni Arda Aydoğan'ın eseri.. Bu yıl dördüncüsü, harika bir Kafkas gösterisi ile açılmıştı..

TEVFİK YENER
Fahişenin kadersizi, öder hamam parasını kendisi
Şangııır diye cam kırıldı. Kocaman kavuklu adam fırladı, başladı bağırmaya: "- Ulan!.. Vay canına!. Hem cam kırıldı, hem de taş yüzüme düştü. Kimdir o taşı atan köpoğlu? Ha bakayım?"

ABDURRAHMAN YILDIRIM
Sırada iyi haberler var
Ekonomide beklenti yaratabilecek ve risk doğurabilecek gelişmeleri geçen hafta ile birlikte geride bıraktık. İç borç geri ödemeleri yönünden en sıkıntılı dönemi


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.