kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Cuma gelmeden kilolar gitsin

20.03.2009
Hafta sonu gelmeden kilo verip, hayal ettiğiniz vücuda kavuşmuş olmayı istemez misiniz? Amerika'da son zamanların en çok konuşulan diyet kitabı, sizi dört günde ideal kilonuza kavuşturmayı vaat ediyor. Üstelik mönünüzde pizza bile var!..
Pek çok kişi için 'diyet' kelimesi aynı anlama geliyor: Birinci gün hevesle başlanan ama asla hakkıyla yapılamayan bir iyi niyet göstergesi... Devamlı salata yemek veya alkol yerine su içmek iyi hoş da, birinci haftadan sonra çekilir dert değil, değil mi! Beslenme uzmanları da bunu bilir ama nedense hep işi yokuşa sürerler. Ama New York'un tanınmış beslenme uzmanı Ian K. Smith, uzun süreli diyetlere sabrı olmayanları da düşündü ve yazdığı The 4 Day Diet (Dört Günlük Diyet) kitabı o kadar ilgi gördü ki, New York Times gazetesinin çok satanlar listesinde yerini aldı bile. Bu arada belirtmek gerekir ki, kendisinin kilolar konusunda yardımcı olduğu birçok ünlü arkadaşı da var. Tyra Banks ve Whoopi Goldberg gibi...
Bütün bunlar oldukça ümit verici ama gerçekten cuma akşamına kadar daha zayıf olmamız mümkün mü? "Kesinlikle," diyor Dr.
Smith: "Benim planım sağlıklı yemekleri sağlıklı ölçülerde yemek. Böylece dört günde en az dört kilo verirsiniz." Ama tüm bu mönüleri sakın üst üste uygulamayın. Dr.Smith bu diyet programlarının çok çeşitli oldukları için başarılı olduğunu söylüyor: "İnsanlar bir süre sonra başladıkları diyeti bırakıyor çünkü hep aynı şeyleri yemekten sıkılıyorlar. Ben, dört günde bir diyet programlarının değiştirilmesi gerektiğini keşfettim. Bu tamamen insan psikolojisiyle ilgili bir durum; diyetin ne kadar sıkı olduğuyla ilgili değil. Dört günde bir diyet mönüsünü değiştirmek metabolizmayı da ayakta tutuyor. Yani vücut bir yiyeceğe alışacak zaman bulamıyor. Bu da kilo vermenin kilit noktası. Çünkü alışayım derken enerji kaybediyor ve enerji için de kalori harcıyor." Bu diyetler oldukça esnek. İsterseniz dört gün, isterseniz 40 gün uygulayabilirsiniz. Ama arada bir veya iki gün mola vermelisiniz.
Molalar için hafta sonları uygun olacaktır.
Dr. Smith, birinci seçenek olan Pretox diyetini, diğerlerinden önce uygulamanızı öneriyor.
Böyle yaparsanız, vücudunuzun temizleneceğinin altını çiziyor. Tüm sağlıklı yiyecekler vücudunuzdaki toksinlerin atılmasını sağlayacak ve doğal olarak kendinizi daha enerjik hissedeceksiniz.
Haberin fotoğrafları