kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Sarayın genelevi: Harem

20.03.2009
Türkler, Orta Asya'dan yayılıyor.
Viyana kapılarına kadar gelmişler, İspanya'ya kadar gitmişler. Osmanlı ise, içinde Türkler var ama sonra bütün Arap Yarımadası'na, Mısır'a kadar gelmiş olduğu için o toplumla karışmış. Ben bundan sonraki durumdan bahsediyorum. 40 yaşından sonra daha bir ilgilenmeye başladım, bir baktım ki bize tarihi de yanlış öğretmişler. Emin Oktay vardı.
Hepimiz onun tarih kitaplarını okuduk. Adam bir istek doğrultusunda yanlış bilgiler vermiş. "Osmanlılar şöyle, çok güçlüymüşüz, dünyayı yenmişiz" gibi... Ama gerçekler öyle değil. Osmanlılarla ilgili Türklerin yazdığı kitaplarla yabancıların yazdığı kitaplar aynı değil.
Hangisi doğru? Hep aynı adamın kitabını okursan, "Biz dünyaya hükmetmişiz" diye çıkarız ortaya. Ama öyle değil. Piri Reis, Osmanlı'nın en ünlü amirallerinden biriydi. Haritacı aynı zamanda. 1600'lü yıllarda dünya haritası yapmış. Piri Reis öyle önemli bir adammış ki, dünya haritasını çizmiş o zaman. Akdeniz'in dışına çıkmadan nasıl çiziyorsun Amerika'yı! Hiç kimse bunu küçükken söylemedi ki. Hindistan'da İspanyol donanmasıyla bizim amiral Piri Reis'in donanması çarpışıyor. Piri Reis'in donanması kazanıyor. Karşı geminin kaptanı esir alınıyor. Bu kaptanlardan bir tanesi Kristof Kolomb'un kardeşi ve onunla bütün Amerika'yı dolaşmış ve harita çizmiş. Oradaki haritalardan alıyor, aradan 100 sene geçiyor, herkes Piri Reis'in haritası sanıyor.
Tabii o zamanlar bilgisayar yok, internet yok. "Amerika'ya gitmeden nasıl çizersin sen?" diye soran yok."