kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çanakkale'de şiddetli lodos

Giriş Saati : 08.03.2009 10:20
Güncelleme : 08.03.2009 22:18
Yeni Haber
Çanakkale'de akşam saatlerinde başlayan ve saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan şiddetli lodos fırtınası, hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Akşam saatlerinde başlayan ve gece 00.30 sıralarında etkisini arttıran şiddetli lodos fırtınası sebebiyle Gelibolu-Lapseki arasındaki arabalı vapur seferleri yapılamazken, Çanakkale-Eceabat hattındaki seferler ise güçlükle sağlanabiliyor. Çanakkale Boğazı'nda deniz ulaşımı sağlayan GESTAŞ A.Ş. yetkilileri, saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan fırtınanın etkisini arttırması halinde Çanakkale-Eceabat hattındaki seferlerin de geçici olarak durdurulabileceğini açıkladı.

Bu arada Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yapacak küçük tonajlı gemiler ise güvenlik nedeniyle Bozcaada ve Gelibolu önlerinde demirlemeye başladı. Yaklaşık 50'ye yakın geminin Bozcaada ve Gelibolu önlerinde fırtınanın etkisini kaybetmesine kadar demirli olarak beklediği öğrenilirken, boğazdan geçen gemilere hizmet veren sağlık, gümrük ve acente hizmetlerinin ise yapılamadığı ifade edildi.

Çanakkale il merkezinde fırtına sebebiyle bazı bölgelerde enerji nakil hatlarının kopması sebebiyle elektrik kesintileri yaşandı. Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. Çanakkale İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, tellerin koptuğu bölgelerde gerekli onarımları yaparak yeniden evlere elektrik verilmesini sağladı.

Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, fırtınanın gece boyunca etkili olacağını belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

(İHA)