kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İran 2 Türk'ü vurdu!

CİHAN
Giriş Saati : 08.03.2009 13:16
Güncelleme : 08.03.2009 19:29
Yeni Haber
İran askerlerinin açtığı ateş sonucu Van'ın Saray ilçesi Barışık köyü kırsalında oyun oynayan bir çocuğun öldüğü, bir çocuğun yaralandığı ileri sürüldü.

Alınan bilgilere göre, Barışık köyü kırsalında Savaş Durdu (12) ile Doğan Durdu'ya (9) İran askerleri tarafından ateş açıldığı iddia edildi.

Savaş Durdu hayatını kaybederken, yaralanan Doğan Durdu Van 100. Yıl Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İran askerlerinin ateş açtığı çocukların Bağışık köyünde oturdukları belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Özalp Kaymakamı Hüseyin Demirbaş, olayın sebebiyle ilgili henüz bir bilgiye sahip olamadıklarını ifade ederek, İran askerlerinin açtığı ateş sonucu Doğan Durdu'nun (16) hayatını kaybettiğini, Savaş Durdu'nun (12) ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Demirbaş, olayla ilgili Özalp Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturma başlattığını, İran tarafının da konuyla ilgili bilgilendirildiğini kaydetti.

Yarın saat 09.00'da İran ve Türk taraflarından oluşturulacak heyetlerin olay yerinde inceleme yapacağını aktaran Demirbaş, olayın meydana geldiği yere ulaşım imkanlarının zor olduğunu belirterek, İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerlerin olay yerine sabah saatlerinde intikal ettiğini kaydetti.

Öte yandan, yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Özalp ve Saray ilçelerinin sınır köylerinde at sırtında kaçak akaryakıt taşımacılığı yapıldığı, olayın da bu esnada meydana gelmiş olabileceği belirtiliyor.