kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şehit üsteğmenler için Ankara'da tören

Giriş Saati : 08.03.2009 15:42
Güncelleme : 08.03.2009 19:35
Yeni Haber
Kayseri'nin Sarız İlçesi Küçükkabaktepe yakınlarında düşen askeri helikopterde şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Faik Şimşek ve Kara pilot Üsteğmen Volkan Koçyiğit İçin Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törenden sonra toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Kocatepe Camiindeki askeri törene şehit üsteğmen Şimşek'in eşi Eda Şimşek, ikiz çocukları Belinay ve Berkay, annesi Samiye ve babası Mustafa Şimşek ile şehit üsteğmen Koçyiğit'in eşi Seyran Koçyiğit, 3 yaşındaki oğlu Tuna ile annesi Gönül ve babası Yusuf Koçyiğit, yakınları katıldı.

KOCATEPE CAMİİ'NDE DEVLET TÖRENİ

Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve eşi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Arslan Güner, Ankara Valisi Kemal Önal, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Ankara Garnizonu'nda görevli generaller ile subay ve astsubaylar katıldı.

GÜL'DEN ŞEHİT YAKINLARINA TAZİYE

Cumhurbaşkanı Gül, Orgeneral Başbuğ ve diğer komutanlar, Kocatepe Camisi'ne gelişlerinde şehit üsteğmenlerin ailelerine taziye dileklerini ilettiler.

Şehit üsteğmenler Şimşek ve Koçyiğit'in türk bayrağına sarılı naaşlari öğleyin kılınan namazın ardından, bir bir süre askerlerin omzunda taşındıktan sonra top arabasına konuldu.

Askeri törenin ardından şehit Üsteğmen Şimşek'in cenazesi Kırşehir'e, şehit Üsteğmen Koçyiğit'in cenazesi İzmir'e götürülmek üzere yola çıkarıldı.

(ANKA)