kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
4 Mart’ta yapılan Sotheby’s müzayedesi, yerli alıcı ve davetlilerle dolu geçti.

Meğer Türkler, Sotheby's'de güzelce birbirlerini ağırlamış

Adalet Cingöz
07.03.2009
Sotheby's mezatında Türk alıcıların yoğunluğu gözlerden kaçmadı. Belli başlı yerli galericiler Londra'daydı. İstanbul'da ise Beyaz Müzayede yapıldı ve orada da çekişmeli anlar yaşandı..
Sotheby's mezatı esnasında telefonla gerçekleştirdiğim canlı bağlantılar neticesinde edindiğim bilgilere göre hiç yabancı alıcı yokmuş! Aşağı yukarı 70 kişilik müzayede mekânında ancak iki İngiliz tespit edilmiş! Bu şimdi şu mu demek oluyor? "Çağdaş Türk sanatı Batıya açılamadı." Ya da, "Çağdaş Türk sanatında Türkün Türk'ten başka dostu yoktur." Müzayede sırasında salonda bulunan Türkler arasında Çiğdem Simavi, Zeynep Fadıllıoğlu, Galeri X-ist'in sahipleri Kerimcan Güleryüz ve Dario Beşkenazi, Galeri Elipsis'in sahibesi Sinem Yörük, Galerist'in sahibi Murat Pilevneli vardı. Mübin Orhon'lardan birini koleksiyoner Emin Hitay telefon aracılığıyla alırken, S Concept'in sahibesi Sabiha Kurtulmuş, Bedri Baykam ve Mübin Orhon'un bir eserini telefonla birisi adına almış. Telefonla bütün bu bilgileri edinirken, İstanbul'daki Beyaz Müzayede'de gerilimli anlara tanık oldum. Alaeddin Aksoy'un Zümrüt-ü Anka adlı eseri için Barboros Çağa ve telefondaki alıcı arasında yaşanan rekabet Beyaz Müzayede'deki herkesi bir film izlermişcesine heyecanlandırdı.

ÇAĞA'NIN SABRI TAŞINCA
Bir ara öyle ki soluksuz bir şekilde olan biteni seyreden müzayede konukları, salonu terk eden Barbaros Çağa'yı adeta bir rock konserindeymişçesine bis yapması için geri dönmesini ister gibi alkış tutarak çağırdılar. Sonuçta mutlu son! Alaadin Aksoy'un eseri müzayede izleyicilerinden de destek alan ve esere 60 bin TL sayan Barbaros Çağa'nın oldu. Mezattaki tüm eserlerin satılması ise sanat dünyasını pek şaşırttı.