kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yurdu toz bulutu kapladı

Giriş Saati : 08.03.2009 10:05
Güncelleme : 08.03.2009 22:18
Yeni Haber
Yurdun bazı bölümlerinde etkili olan toz bulutu ve fırtına hayatı olumsuz yönde etkiledi. Toz bulutu nedeniyle görüş mesafesinde düşüş meydana gelirken, fırtına elektrik tellerine ve evlerin çatılarına zarar verdi.

ADANA'DA TOZ BULUTU GÖRÜŞ MESAFESİNİ DÜŞÜRDÜ


Adana'da toz bulutu yaşamı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji Adana Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Afrika üzerindeki alçak basınç sisteminin etkisiyle ve kuzey rüzgarların vasıtasıyla çölden taşınan toz bulutu, geceden bu yana kenti etkisi altına aldı.

Yaşamı olumsuz etkileyen toz bulutu nedeniyle görüş mesafesinin 2 kilometreye kadar düştüğü belirtildi. Toz bulutlarının kentte 2 gün süreyle etkili olacağı belirtildi.

Özellikle astım hastaları, yaşlılar ve çocukların etkilenebileceğini belirten uzmanlar, vatandaşları zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

DÜZİÇİ'NDE FIRTINA NEDENİYLE UÇAN OTOGAR PERONUNUN ÇATISI YEDİEMİN DEPOSUNDAKİ ARAÇLARIN ÜZERİNE DÜŞTÜ

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde, fırtına nedeniyle otogarda peronların üzerinde bulunan çatı uçtu. Çatının, üzerine düştüğü yediemin deposundaki bazı araçlar hasar gördü.

İlçede iki günden bu yana etkili olan fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor. Bazı ev ve iş yerlerinin camların kırılmasına neden olan fırtına, otogarda peronların üzerindeki çatıyı da uçurdu. Çatının üzerine düşmesi sonucu, İlçe Trafik Amirliği'ne ait yediemin deposu olarak değerlendirilen açık alanda bulunan 4 otomobil ile çok sayıda motosiklet ve bisiklet zarar gördü.

Otogar sorumlusu Uzeyfa Kurt, 20 bin TL'ye yaptırılan çatının fırtına nedeniyle uçtuğunu ve zararın büyük olduğunu belirterek, olayda yaralanan kimsenin bulunmadığını kaydetti.

BURDUR'DA FIRTINA NEDENİYLE BİR CAMİNİN MİNARESİ ÇATLADI

Burdur'da, saatteki hızı 80 kilometreyi bulan fırtına Hacı Mahmut Camii minaresinin çatlamasına neden oldu. Polis, minarenin yıkılma ihtimaline karşı Gazi Caddesi'ni trafiğe kapalı tutuyor.

Esnaf, ağır hasarlı minarenin bir önce yıkılması için yetkililere çağrıda bulunurken, Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkililerinin camide inceleme yapacağı bildirildi.

Öte yandan fırtına nedeniyle Burdur'da çok sayıda güneş enerjisiyle ısıtma sistemlerinin ve bazı binaların çatılarının zarar gördüğü öğrenildi.


d
HATAY VE ŞANLIURFA KENT MERKEZLERİ İLE BAZI İLÇELERİNDE GÖKYÜZÜNÜ TOZ BULUTU KAPLADI

Şanlıurfa ve Hatay ile bazı ilçelerinde toz bulutu etkisini sürdürüyor. Dün öğleden sonra Suriye yönünden esen rüzgarın etkisiyle başta sınırdaki Ceylanpınar, Akçakale ve Suruç ilçeleri olmak üzere Bozova, Viranşehir ve Birecik ilçeleri ile Şanlıurfa kent merkezinde gökyüzünü toz bulutu kapladı.

Gece etkisini kaybeden toz bulutu, il genelinde sabah saatlerinden itibaren yeniden etkili olmaya başladı. Günlük yaşamı etkileyen toz bulutu, şehirler arası ulaşımda da görüş mesafesinin düşmesine neden oldu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, toz bulutunun akşama doğru yağmurla birlikte dağılmasının beklendiğini bildirdi.

HATAY'DA GÖRÜŞ MESAFESİNİN AZALMASI NEDENİYLE TRAFİKTE AKSAMALAR MEYDANA GELDİ

Hatay'da ise Antakya ile bazı ilçelerinde Afrika üzerinden gelen toz bulutları etkili oluyor.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Afrika üzerinden geldiği belirlenen toz bulutlarının dün geceden bu yana etkili olduğu belirtilirken, görüş mesafesinin azalması nedeniyle trafiğin tehlikeye düştüğü, açık alanlarda kirlilik yaşandığı görüldü.

Reyhanlı, Kırıkhan, Hassa, Erzin ve Dörtyol'da da yaşamı olumsuz etkileyen toz bulutlarının yarına kadar süreceği ifade edildi.

GAZİANTEP'TE TOZ BULUTU YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Gaziantep'te toz bulutu yaşamı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Afrika üzerindeki alçak basınç sisteminin etkisiyle ve kuzey rüzgarların vasıtasıyla çölden taşınan toz bulutu, sabah saatlerinden beri kenti etkisi altına aldı.

Toz bulutu nedeniyle görüş mesafesinin birkaç kilometreye kadar düştüğü belirtildi. Özellikle astım hastaları, yaşlılar ve çocukların etkilenebileceğini belirten uzmanlar, vatandaşları zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Yarım saattir dışarıda olduğunu belirten Ahmet Alagöz, kendisinin ve çocuklarının tozdan oldukça rahatsızlık duyduklarını dile getirdi.

KADİRLİ'Yİ TOZ BULUTU KAPLADI

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde havayı kaplayan toz bulutu hayatı olumsuz etkiliyor.

İlçede görüş mesafesi 500 metrenin altına düştü. Sabah etkili olan toz bulutunun ancak yağmurla etkisini kaybedeceği belirtildi. Uzmanlar, bu gibi havalarda özelikle alerjik rahatsızlığı bulunanların dışarı çıkmamalarını, çıkmak zorunda olanların ise maske takmasını istedi.

Vatandaşların olabildiğince iç ortamda kalmaları gerektiğini ifade eden uzmanlar, evlerin ve binaların kapı ve pencerelerinin kapalı tutulmasının toza maruz kalmayı kısmen önleyeceğini bildirdi.

KASTAMONU'DA ELEKTRİK TELLERİ KOPTU

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde gece başlayan fırtına hayatı olumsuz etkilemeye devem ediyor.

Fırtına nedeniyle bazı evlerin çatısı zarar görürken, elektrik telleri koptu.
Yılanlı köyü Yalakdere Mahallesi'nde kopan elektrik teline basan Hasan Malakoğlu'na ait bir öküz, telef oldu. Fırtına nedeniyle bazı köylere elektrik verilemezken, rüzgarın yarına kadar bölgede etkili olacağı bildirildi.

İSKENDERUN'DA ELEKTRİK HATLARINDA KIVILCIM MEYDANA GELDİ

Hatay'ın İskenderun ilçesinde fırtınanın yaşamı olumsuz etkilediği bildirildi.

Geceden buyana etkili olan ve ilçe merkezinde zaman zaman saatteki hızı 60 kilometreyi, şehir dışında ise 70 kilometreyi aşan fırtına nedeniyle elektrik tellerinde kopmalar meydana geldi. TEDAŞ yetkilileri, bu nedenle meydana gelen kesintilerin giderilmesi için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Bu arada, Akçay mevkisinde bir depoda elektrik hatlarında meydana gelen kıvılcım sonucu yangın çıktığı ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangının söndürüldüğü kaydedildi. Öte yandan, Afrika üzerindeki alçak basınç sisteminin etkisiyle kuzey rüzgarları vasıtasıyla çölden taşınan toz bulutu, ilçede görüş mesafesini düşürdü.

KONYA'NIN HALKAPINAR İLÇESİNE BAĞLI BİR KÖYDE BAZI EVLERİN ÇATILARI UÇTU

Konya'nın Halkapınar ilçesine bağlı Seydifakılı köyünde, 2 gündür etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle bazı evlerin çatıları uçtu.

Halkapınar ve çevresinde 2 gündür etkili olan şiddetli rüzgar, yaşamı olumsuz etkiliyor. Sert esen rüzgar nedeniyle Seydifakılı köyünde 7 evin çatısının uçtuğu, 3 evin de kapı ve pencerelerinin sökülerek kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

Köyde risk taşıyan evlerde oturan vatandaşların tahliye edildiği bildirildi. Halkapınar Kaymakamvekili Adem Ergül, Seydifakılı köyüne giderek hasar gören evlerde incelemelerde bulundu.

THY UÇAĞI ZORUNLU İNİŞ YAPTI

İstanbul-Kayseri seferini yapan THY uçağı, toz bulutu nedeniyle Nevşehir'e indi.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan saat 8.50'de kalkan TK-260 sefer sayılı THY uçağı, şiddetli rüzgar ve toz bulutu nedeniyle Kayseri Erkilet Havaalanı'na inemedi. Nevşehir'e yönlendirilen uçak, Kapadokya Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı.

Çoğunluğu bugün oynanacak olan Kayserispor-Fenerbahçe maçını izlemek için Kayseri'ye gelmekte olan gazetecilerden oluşan 194 uçak yolcusu, otobüslerle Kayseri'ye ulaştırıldı.

(AA)