kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Birincilik Almanya'nın

Giriş Saati : 08.03.2009 10:53
Güncelleme : 08.03.2009 22:18
Yeni Haber
Dünya Medeniyetler Kraliçesi Güzellik Yarışması (Miss Civilization Of The World) Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Tarihinde ilk kez uluslararası bir yarışmaya evsahipliği yapan Gaziantep'teki Royal Otel'de düzenlenen yarışmaya, 17 ülkeden yarışmacı katıldı. Yarışmada, Almanya'dan katılan Katia Bondarenko birincilik tacını aldı. Letonya'dan Leva Lase 2., Estonya'dan Diana Mocnaja 3. ve Türkiye'yi temsilen Eda Erkut da 4. oldu.

Aralarında Süha Özgermi'nin de bulunduğu değişik ülkelerden jüri üyeleri, Belçikalı yarışmacı Melisa Van Oostreldt ile KKTC'li yarışmacı İzlem Özbarker'i ''Barış Güzeli'', Türkiye'nin güzeli Eda Erkut'u ''Sarı Gelin Güzeli'', Azeri Sovkat Gazimovca'yı ise ''Giysi Güzeli'' seçti.

Yarışmaya katılan Türkiye, Azerbaycan, Belarus, Belçika, Estonya, Almanya, Kazakistan, Kosova, Letonya, Litvanya, Karadağ, Hollanda, Ukrayna, Sırbistan, İspanya, KKTC ve Finlandiyalı güzeller, değişik giysilerle podyuma çıktılar. Yarışmayı sunan sanatçı Ozan Orhon da söylediği şarkılarla dinleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Suriye'nin Gaziantep Başkonsolosu Haitham Saad, güzellerin Suriyeli modacıların hazırlamış olduğu giysilerle yaptığı gösteri sonrasında podyuma çıkarak, düzenlenen yarışmanın Türkiye ve Suriye'nin ilişkilerinin toplumsal ve kültürel alanda da gelişmesi bakımından son derece önemli olduğunu söyledi.

Saad, yarışmaya katılan 17 ülkenin güzellerinin, Gaziantep'in yanısıra 1 hafta önce Suriye'nin Halep kentini de gezerek, bölgenin tarihsel ve kültürel değerlerini yakından tanıma fırsatı bulduklarını kaydetti. Yarışma, güzellerin taclarını giymesi, hediyelerin verilmesi ve birinci olan Alman güzel Katia Bondarenko'nun tahta oturup, diğer güzellerle basın mensuplarına poz vermesiyle sona erdi.

Yarışmaya katılan güzeller, tum kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü de kutladılar.

(AA)