kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kutu açmaktan kol kası yaptım

ZEYNEP GÜLER CEYLAN - GÜNAYDIN
Giriş Saati : 08.03.2009 13:42
Güncelleme : 08.03.2009 22:18
Yeni Haber
'Var mısın Yok musun?' yarışmasında dokuz aydır yer alan Gizem Akın, bu akşam yarışmaya veda ediyor. Yarışma süresince hiç yorulmadığını belirten genç yarışmacı ekliyor: Ama kutu açmaktan kol kası yaptım!..

O'Var mısın Yok musun?' yarışmasının en çok sevilen yüzlerinden birisi... Kimileri onu 'Kedi Gözlü Kız' olarak hatırlıyor, kimileri de sıcacık gülümsemesini... Henüz 21 yaşında olan Gizem Akın, yarışmanın en kıdemli isimlerinden. Dokuz aydır ekranlarda olan Gizem, sempatik tavırları ve samimiyetiyle izleyicilerin gönlünde taht kurdu. Hal böyle olunca da, yarışmadaki arkadaşları, genç yarışmacıyı 250'nci programda yarışacak isim olarak belirledi. Bu akşam yayınlanacak programda, tam 6 adet '500 bin'le ter dökecek olan Gizem'le röportaj yapmak için buluştuğumuzda, herkesin onu neden bu kadar çok sevdiğini bir kez daha anladım.

Samimiyeti ve mütevazılığıyla yaşından çok daha olgun bir tavır sergileyen Gizem, ekrandaki 'balık etli' görünümünden de bir hayli uzak. 'Ekran kilolu gösterir' sözünün kanıtıymışçasına 34, taş çatlasa 36 bedeni zorlayan Gizem, zayıflığıyla da beni hayrete düşürdü!

KİMSE ROL YAPMIYOR

* Yarışmacı olmadan önce 'Var mısın Yok musun?'u izliyor muydunuz?


Evet, liseden Selin diye bir arkadaşım yarışıyordu. O bayağı yüksek bir miktar kazanmıştı. Onu izlemiştim ve çok heyecanlanmıştım, o akşam "Neden ben olmayayım?" diye düşündüm ve başvurdum.

* Siz dokuz aydır bu yarışmadasınız, en uzun yarışan isim siz misiniz?

Evet, dokuz aydır buradayım, tam 110 program oldu. Ama en uzun yarışan ben değilim; Ülkühan, Mevlüt ve Nursel de çok uzun yarıştılar.

* Peki yarışmadan sonra hayatınızda neler değişti?

Hayatımda çok şey değişti, özellikle sosyal bakımdan. Yaklaşık 130 yarışmacıyla tanıştım. Çok güzel ve eğlenceli günler geçirdik. Çok ciddi anlamda bağlandım oradaki herkese. Çekimlerde saatlerce beraberdik. Beraber yedik, sinema ve pikniğe gittik. Yazın tatile Antalya'ya bile gittik. Hepsiyle çok iyi anlaşıyorum, hiç kimseyle sorun yaşamadım.

* Yarışmacılar arasında Hekim, Özlem, Hakan, Mevlüt gibi birçok isim çok öne çıktı. Siz bunu neye bağlıyorsunuz?

Hekim Abi çok doğal, gerçekten yarışmada neyse normal hayatında da öyle. Zaten öyle olduğu için bu kadar çok seviliyor. Mevlüt de öyle, Özlem ve Hakan da. Rol yapmadığımız için seviliyoruz.

BAŞARIMIZI ACUN BEY'E BORÇLUYUZ

* Yarışmanın bu kadar çok izlenmesinde Acun Ilıcalı'nın çok büyük katkısı var. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?


Acun Bey yerine bu yarışmayı başkası sunsaydı kesinlikle bu kadar başarılı olmazdı. Acun Bey, gerçekten hepimizle çok yakından ilgileniyor. Bir sorunumuz olduğunda hiç çekinmeden ona danışabiliyoruz.

* Peki çekimler nasıl geçiyor, kamera arkasında neler yaşanıyor?

Çekimlere genelde öğle saatlerinde başlıyor, 14.00-15.00 civarı sete gidiyoruz ve program çekimi 17.00-18.00 gibi başlıyor. Genelde dört saat sürüyor. Bazı günler iki programı üst üste çektiğimiz de oldu. Kıyafetlerimi ben seçiyorum. Makyajım ve saçım ise sette yapılıyor. Çok eğleniyoruz çekimlerde, sıcak bir ortam var. Hiç kimsenin arasında bir kavga veya gerilim yaşanmadı.

* Bu yoğunluktan yorulduğunuzu hiç hissettiğiniz oldu mu?

Yorulduğumu hiç hissetmiyorum ama gerçekten kilo verdim. Kutu açmaktan kol kası yaptım (gülüyor). Gerçekten "Bitse de eve gitsem" dediğim tek bir gün bile olmadı.

* 250'nci program için arkadaşlarınız sizi seçti. Bu konuda ne hissediyorsunuz?

Çok şanslıyım. Genelde böyle durumlarda çok sevilen isimler seçilir, arkadaşlarımın beni seçtiği duyunca gözyaşlarımı tutamadım. Zaten açıklanmadan önce kendimde bir ağırlık hissetmiştim, bayılacak gibiydim. Ayrıldığım için çok üzgünüm ama içimde bir huzur var, güzel bir program olacağını hissediyorum.

BU GECE KESİNLİKLE KIRMIZI İSTİYORUM!

* Peki bu akşam az para kazanırsanız üzülür müsünüz?


Tabii ki üzülürüm ama burada yaşadıklarım da asla unutulmaz. Çok güzel şeyler paylaştım, çok şey kattı bana. Miniklerin bakışları ve büyükannelerin sevgisi beni çok mutlu etti. Az kazansam bile bunlar bana yeter.

* Yüksek miktarlarda ya da sizin deyimizle 'büyük' kazanırsanız ne gibi hedefleriniz var?

Şu an eğitimim öncelikli, ev de alabilirim ama öncelikle eğitimimi düşünüyorum. Annem ve babam çalışıyorlar hala, eğitim konusunda onlara destek olmak istiyorum. Kendi eğitimimi kendim karşılamak isterim. Miktar gelmiyor aklıma ama kırmızı istiyorum.

BELKİ REKLAMDA OYNAYABİLİRİM

* Eski yarışmacılardan Nursel şimdi bir dizide oynuyor. Size de böyle bir teklif gelirse değerlendirmeyi düşünür müsünüz?

Bence bu işleri yapmak için eğitim almak gerekiyor. Okulum bitmeden bu işle ilgili çok ciddi adımlar atacağımı sanmıyorum. Ama yine de gelen teklifleri değerlendirebilirim. Belki reklam olabilir, aileme de danışarak düşünebilirim. Nursel'in dizisini henüz izleme şansım olmadı ama yorumları aldım, oyunculuğunu beğeniyorlar.