kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Heyelan tehlikesine karşı 9 ev boşaltıldı

Giriş Saati : 08.03.2009 10:35
Güncelleme : 08.03.2009 22:18
Yeni Haber
Karabük Kayabaşı Mahallesi Engin sokak üzerinde bulunan 9 ev, heyelan tehlikesine karşı boşaltıldı. Ev sakinleri yetkililerden uzanacak yardım elini bekliyor.

Kayabaşı Mahallesi Engin sokakta dün öğleden sonra başlayan heyelan tehlike boyutuna ulaşınca belediye yetkilileri vatandaşları evlerine girmemeleri konusunda uyardı. Dün saat 14.00 sularında toprakdaki çatlakları boyutunun arttığını belirten mahalle sakini Şaban Koç, heyelanın kanalizasyon giderlerinin tıkalı olmasından kaynaklandığını öne sürdü.

Koç; "Dün öğlen saatlerinde ben buradaki çatlakları gördüm. Hemen belediyeye haber verdim. Ama akşam üzerine doğru yarıkların boyutları arttı ve akşam büyük gürültü ile kömürlük olarak kullandığın odanın üzerine toprak kayarak yıkıldı. Belediye yetkilileri ise bu bizim işimiz değil Bayındırlığın işi dediler. Bayındırlıklardan bazı kişiler geldi, evlerin tehlikede olduğunu ve oturmamızı söylediler. Pazartesiye kadar hiçbir şey yapamıyoruz. Eğer burası Afet bölgesi bize afet evlerinden bir ev verecek. Burası benim 40-50 yıllık emeğim nasıl terk edeyim. Dün geceyi damadın evinde geçirdik. Evde eşyalar duruyor. Bekliyoruz korkudan gündüz bile eve giremiyoruz. Burası kanalizasyon giderlerinin tıkalı olması nedeniyle kayma oldu. Bunu biz belediyeye söylemiş idik. Ama belediye 'biz yapamayız, siz yapın' dediler. Biz nasıl yapalım." şeklinde konuştu.

Karabük Belediyesi'ne ait vidanjörün, tehlike arz eden evlerin üzerindeki sokakta kanalizasyon giderlerini açma çalışmaları yaptıkları görüldü. Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, bölgede zaman zaman benzer tehlikelerin yaşandığını belirterek, evlerin boşaltılması konusunda ev sakinlerine tebliğde bulunduklarını belirtti.

(CİHAN)