kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar soğuyacak - HARİTALI

Giriş Saati : 08.03.2009 09:41
Güncelleme : 08.03.2009 22:18
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların bu sabah saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı) öğleden sonra Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul çevreleri), Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla), Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Çankırı, Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir) ile Kastamonu, Sinop, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Güney ve güneydoğu, zamanla güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun batısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (saatte 40-50 km/s hızla) şeklinde esmesi beklenmektedir.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

MARMARA'DA YILDIRIM UYARISI:
Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu ve Çankırı başta olmak üzere yurdun bazı bölgelerinde sabah saatlerinden itibaren saat 18.00'a kadar gökgürültülü siddetli sağanak yağış etkili olacak

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik Uyarıda, öğleden sonra ise Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul çevreleri), Kıyı Ege (İzmir, Muğla, Aydın, Manisa), Orta Karadeniz (Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Çorum, Merzifon), İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Çankırı, Yozgat, Sivas, Nevşehir, Kayseri) ile Kastamonu, Sinop, Giresun, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde başlayacak sağanak yağmurun akşam saatlerine kadar etkili olacağı belirtildi.

Yetkililer, gökgürültü sağanak yağışın beklendiği bölgelerde muhtemal su taşkınlarına ve yıldırım düşmesine karşı yurttaşları duyarlı olmaya çağırdılar.

KUVVETLİ YAĞIŞ:
Yağışların; bu sabah saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı) öğleden sonra Marmaranın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul çevreleri), Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla), Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Çankırı, Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir) ile Kastamonu, Sinop, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, taşkın, su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR: Rüzgarın; İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun batısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (saatte 40-50 km/s hızla) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ağaç devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca zehirlenmeleri vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Güneydoğu Anadolu'da rüzgarın güneyli yönlerden esmesi nedeniyle toz ve kum taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ VE KAR ERİMELERİ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar öğleden sonra batısında (Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul çevreleri) kuvvetli olacak.

EGE: Parçalı çok bulutlu, kıyısı (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Dalaman) ve Afyon çevreleri ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğleden sonra Kıyı Ege'de kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Isparta, Burdur, Adana, K.Maraş, Hatay ve Osmaniye çevreleri, öğle saatlerinden itibaren batısı (Isparta,Burdur,Antalya) ile K.Maraş çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, doğusu (Çankırı, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kayseri, Aksaray, Niğde) ile sabah ilk saatlerde Ankara, Eskişehir ve Kırıkkale çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğleden sonra kuzeydoğusunda (Çankırı, Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; doğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.Yağışların Kastamonu ile sabah saatlerinde Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğleden sonra Orta Karadeniz'de kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; iç kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimesi ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, kuzeydoğusunun (Erzurum, Kars ve Ardahan) yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar; batısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, kuzey ve doğusu (Adıyaman,Ş.Urfa, Diyarbakır, Mardin, Batman) ile sabah saatlerinde G.Antep ve Kilis çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın güneyli yönlerden esmesi nedeniyle toz ve kum taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...