kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Safra kesesinden 200'e yakın taş çıktı

Giriş Saati : 04.03.2009 12:33
Güncelleme : 04.03.2009 19:55
Yeni Haber
Konya'da ameliyat edilen bir kadının safra kesesinden 200'e yakın irili ufaklı taş çıktı.

Şenay Başkaya (40), bir süre önce karın, sırt bölgesinde ağrı, bulantı ve kusma şikayetleri nedeniyle Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu.

Yapılan tahlillerinde safra kesesinde çok miktarda irili, ufaklı taş olduğu tespit edilen Başkaya'nın hayati tehlike arz eden taşlarının tek delikten kapalı ameliyat yöntemi alınması yönünde görüş birliğine varıldı.
Doktorlar, Başkaya'ya durumu anlatarak Konya'da ilk kez uygulayacakları yöntem hakkında bilgi verdi.

Geçen hafta ameliyata alınan ve yaklaşık 2 saat süren operasyonda Başkaya'nın göbek deliğinden 1 santimetrelik kesi yapılarak safra kesesinde bulunan irili ufaklı 200 kadar taş çıkarıldı. Ameliyatı yapan Başhekim Yardımcısı ve Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Vatansev, ''Normalde 4 delikten yapılan kapalı safra kesesi ameliyatı bu kez tek delikten ve göbekten yapıldı. Bu nedenle hastanın iyileşme süresi kısalıp ameliyat sonrası ağrısı azaldı ve kozmetik açıdan karın yüzeyinde hiçbir kesi izi kalmadı'' dedi.

Kapalı ameliyatların tüm dünyada yaygınlaştığını belirten Vatansev, tek delikten ameliyat yöntemini dalak, kalın bağırsak ve diğer organ cerrahilerinde de kullanmayı hedeflediklerini ifade etti.

Ameliyat sonrası kısa sürede sağlığına kavuşan Başkaya ise doktorların ilk kez farklı bir yöntem deneyeceklerini söylediğinde tedirgin olduğunu dile getirerek, ''Şimdi sağılığıma kavuştum. Tedavimde emeği geçen başta Doç. Dr. Vatansev ve ekibi olmak üzere tüm hastane personeline teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

(AA)