kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Er Ali Yüksel’in önce teröristlerin taciz ateşi sonucu şehit düştüğü bildirildi, ancak soruşturma sonunda "Askerliğe elverişsiz olmak için kendini vurdu" denildi.

'Şehit değil, kendisini vurdu, mermiyi ödeyin'

Mehmet YILDIRIM SABAH
04.03.2009
Önce 'Şehit oldu', soruşturma sonunda da 'Kendisini askerliğe elverişsiz hale getirmek için vurunca öldü' denildi. Aileden 20 mermi parası istendi..
Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde 6 ay önce 'şehit oldu' denilen ve Şanlıurfa'da düzenlenen askeri törenle toprağa verilen jandarma komando er Ali Yüksel'in (20) baba ocağına ikinci kez ateş düştü. Yüksel'in ölümüyle ilgili 8. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'nca yürütülen soruşturma sonucu aileye tebliğ edilen raporda, er Ali Yüksel'in 'Askerliğe elverişsiz hale gelmek için kendini yaraladığı ve daha sonra öldüğü' ifadeleri yer aldı. Acı olayın ardından 8. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı, soruşturma başlattı ve rapor Şanlıurfa'nın Vergili köyünde çiftçilikle uğraşan aileye 2 Şubat'ta tebliğ edildi. Raporda, inceleme ve tanık beyanlarından Yüksel'in, mevziden ayrılarak dere yatağına doğru uzaklaştığı, orada askerliğe elverişsiz hale gelmek maksadıyla, taşıdığı silahı kullanarak, kendisini sol göğsünün üst kısmından bitişik atışla yaraladığı, bu durumu gizlemek için de 2-3 el ateş ettiği, yaralanması sonrasında seri atımda ateş ettiği belirtildi. Raporda, "Meydana gelen hazine zararının tazmininin gerekip gerekmeyeceğinin belirlenmesi için Jandarma Komutanlığı'na yazılmasına karar verilmiştir'' denildi.

BABANIN İSYANI
Baba Hüseyin Yüksel, "Bizi ziyarete gelen yetkililere 'vatan sağ olsun' dedik. Eşim birkaç gün sonra kalp krizi geçirdi. Acımızla yüreğimiz yanıyor. Şehit değilse neden tören düzenlendi? Ben oğlumu kaybetmişim, devlet benden 20 merminin parasını istiyor'' diye yakındı.