kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Halkı selamlayan Erdoğan 61 dakika süren yolculuğun ardından Söğütlüçeşme'den Avcılar'a ulaştı.

İstanbul'un iki yakası metrobüsle birleşti

Recai KÖMÜR - Çağdaş ÇETİNDEMİR - Erhan DOĞAN
04.03.2009
Başbakan Erdoğan'ın hizmete soktuğu hatla Avcılar - Söğütlüçeşme arası 63 dakikaya indi. Erdoğan, CHP'ye yüklenerek, "Bize bunlar dağları bıraktılar, biz Ferhat olduk dağları deldik. Şirin'e ulaştık" dedi..
İstanbul'da Avcılar - Kadıköy arasını 63 dakikaya indiren Zincirlikuyu - Söğütlüçeşme hattı dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı açılış töreni ile hizmete girdi. Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Otoparkı'nda düzenlenen açılış törenine Erdoğan'ın yanı sıra Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, İstanbul'un ulaşımı adına tarihi günlerden birine daha şahitlik edildiğini belirterek, 300 aracın hizmet verdiği metrobüs hattında 545 bin olan yolcu sayısını yeni hatla 1 milyona yükseltmenin hedeflendiğini dile getirdi. Avcılar- Beylikdüzü, Kadıköy-Bostancı ve Harem-Kozyatağı arasında da metrobüs hattı yapılacağını anlatan Erdoğan, İstanbul'un ulaşımına şu ana kadar yaklaşık 12 milyar TL harcandığını bildirdi.

'BEKÂRA KARI BOŞAMAK...'
İstanbul'un kendine özgü çözümler üretmesi gerektiğini dile getiren Erdoğan, konuşmasında CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenerek, "Bekâra karı boşamak kolay. Sorumluluğu olmayanlar için atıp tutmak kolay. İstanbul'un adresini bilmeyenler 'Biz gelince ulaşım sorununu kökten çözeceğiz' diyorlar. Bunların kitaplarında tünel münel diye bir şey yok. Bize bunlar dağları bıraktılar, biz Ferhat olduk dağları deldik, Şirin'e ulaştık. 12 kilometreye ulaşan 11-12 tünel açtık" dedi. Konuşmasında medyaya da yüklenen Erdoğan, konuşmasında sık sık kullandığı "Hamdolsun" sözüne köşe yazarlarının fazla takıldığını belirterek, "Köşe yazarları benim 'Hamdolsun'uma çok takılmışlar. Ben de diyorum güle güle kullansınlar. Bu da iyi bir çiklet. Güle güle çiğnesinler" diye konuştu.

'MEDYA HAYIRDIR'
Konuşması sırasında "İBB Burslarını Öde" yazılı Öğrenci Kolektifi imzalı bir döviz açan ve elinde Akbil bulunan bir öğrencinin, "Sayın Başbakanım, iptal ettiğiniz bursları ödeyin" diye bağırması üzerine medya mensuplarının hareketlenmesine Erdoğan "Medya kolay gelsin, hayırdır ne buldunuz? Bırakın şu medyayı biz işimize bakalım, onlar da işlerine baksın" diye seslendi. Erdoğan daha sonra açılışını yaptığı Söğütlüçeşme- Avcılar metrobüsünün ilk yolcusu oldu. Kadir Topbaş ile birlikte Söğütlüçeşme istasyonundan metrobüse binen Erdoğan, Avcılar'a doğru yola çıktı.
Haberin fotoğrafları