kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar ısınacak - HARİTALI

Giriş Saati : 04.03.2009 07:06
Güncelleme : 04.03.2009 19:55
Yeni Haber
Hava sıcaklıklarının yarından itibaren 4-6 derece artacağı bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''Meteorolojik Uyarı''ya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Ege ve Marmara bölgesinde lodos bekleniyor. Cuma ve Cumartesi günleri iç ve batı bölgeler başta olmak üzere ülke genelinde rüzgar, güney ve güney batı yönlerden fırtına şeklinde esecek.

Hava sıcaklığı yarın batı bölgelerde, Cuma günü ise ülke genelinde 4-6 derece artacak.

Fırtına nedeniyle vatandaşların ağaç devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı tedbirli olmaları istendi.

Kuvvetli lodos ve hava sıcaklığındaki artışa bağlı olarak kuzey, iç ve doğu bölgelerinin yüksek ve eğimli kesimlerinde görülecek ''çığ'' ve kar erimeleri nedeniyle oluşabilecek sel ve taşkın riskine karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Genellikle parçalı, Trakya ile güneydoğu kesimleri çok bulutlu, sabah saatlerinde Çanakkale ve Bursa çevreleri sisli, İstanbul, Balıkesir, Kocaeli ve Bilecik çevreleri puslu geçecek.

EGE: Genellikle parçalı, iç kesimleri ile gece saatlerinden itibaren Güney Ege kıyıları çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Afyon, Muğla ve Kütahya çevrelerinde sis, İzmir çevrelerinde pus görülecek.

AKDENİZ:
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Hatay ve Kahramanmaraş çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (Sivas, Yozgat, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya-Ereğli) ile sabah saatlerinde Ankara, Kırıkkale, Kırşehir çevreleri aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, Sivas, Yozgat, Nevşehir ve Kayseri'nin yüksek kesimleri kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Eskişehir ve Konya çevrelerinde pus görülecek. Bu sabah ve gece saatlerinde doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bolu ve Düzce çevreleri hafif yağmur, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde Bolu ve Karabük'ün yüksekleri ile Kastamonu çevrelerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Genellikle parçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimleri çok bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Malatya ve Elazığ çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren güney ve batısı (Tunceli, Bingöl, Van, Hakkari, Malatya, Elazığ, Şırnak) yağışlı geçecek. Yağışlar karla karışık yağmur ve kar, öğle saatlerinden itibaren Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olacak. İç ve doğu kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Adıyaman çevreleri, öğle saatlerinden itibaren batısı (Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa) ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...